|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 13:10:52   
neja
Moja neja nikoli ni bruhala v avtu, ko je bila še čisto majhna. Sedaj, po enem letu (zadnjega aprila bo 2), pa ji je skoraj vedno slabo v avtu in bruha, ko se peljemo kam, malo dalje (npr. iz Ptuja v MB).

Kaj ima mogoče katera kakšen recept, kako ji naj pomagam, da bi vožnjo lažje prenašala? Ali obstajajo tablete proti slabosti za tako male otroke?
Probala sem že, da ne gre v avto s polnim želodčkom, pa nič ne pomaga. Me je kar malo strah, če bomo šli na morje, da bo to kar precej hudo zgledalo.

LP:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 13:14:29   
Anonimen
Ja, lahko ji daš polovičko al pa četrt Dramine. Uspavajo te tabletke :) Poglej v lekarni. Men ena tableta full prime. po eni uri, ko jo vzamem spim ko klada:)- Se mi full hitro začne spat. Tko da je meni, odkar vzamem to tabletko vožnja na Pag prov super:)
lp,:fis:

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 13:17:16   
Anitka
Ja včasi, ko sem bila še jaz majhna so govorili, da je treba čez popek zalepit obliž. Ne vem,:zmeden::zmeden2::zmeden::zmeden2: no probat ni greh. Vem pa, da obstajajo tudi neki trakci, kot ene vrste gumice, ki se dajo na zapestja. Se bom še malce pozanimala in ti sporočim.

LP,

:pika:

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 13:24:48   
Gina
Čisto majhni otroci res ponavadi ne bruhajo. Se začnejo te slabosti po 1. letu. Naši deklici je pomagalo, če ni jedla, sploh kakšnih težkih ali mlečnih reči - kaj lahkega ni škodilo, če je malo pa malo pila tudi ni škodovalo. Nikakor nismo smeli imeti prižgane klime ali gretja!! Vmes včasih ustavili in prezračili. Najslabše je bilo po ovinkastih cestah. Tablet ji nismo nikoli dajali. Z leti je bilo boljše. Zdaj zelo redko bruha v avtu. Pa itak prej ustavimo in se prezračimo.

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 18:11:43   
Nani-nani
Tudi našemu sinu je v avtu slabo. Ko je bil majhen tam nekje do leto dni mu ni bilo, sedaj je star 9 let in še vedno mu je slabo in včasih tudi bruha. Probali smo s tabletami pa so pomagale, obliž čez popek ni pomagal. Opazili pa smo, da mu ni slabo, če se pelje spredaj. Seveda še ni dovolj star, da bi se vozil spredaj se vozi le izjemoma. Eni tudi pravijo, da se moraš z otrokom pogovarjati, da ne gleda skozi okno, ker tudi to povzroča slabost.

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 18:51:12   
Anonimen
Ja, tiste krastačaste tablete res pomagajo.

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 19:03:47   
neja
Upam, da bom ji lahko dala tablete, glede na to, da je stara 2 leti. Verjetno, kot je rekla ribica, samo polovičko, ali pa četrt.

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 19:18:44   
Anonimen
Ja, saj piše na navodilih, če in koliko lahko. Najbolje, da najprej v lekarni vprašaš, da jih ne bi zastonj kupovala. Najlaže ji boš dala po moje zdrobljeno na žlički s kakšnim sadnim sirupom ali čim podobnim. Potem naj pa z vodo poplakne. Če pa ji sirupe daješ z brizgo, pa še bolje. Mogoče lahko vse skupaj (zdrobljeno tabletko in sadni sirup) daš v brizgo. Še bolje pa bi bilo, če bi imeli kaj podobnega že v obliki sirupa. Mogoče pa imajo. Malo povprašaj.

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bruhanje v avtu!
2.4.2005 21:08:03   
Anonimen
Pa pazi, da ti dajo dramino in ne medramino. dramina so manjše pa bele, tiste pa rumeno-zelene in zgleda grozno:ups:

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bruhanje v avtu!
3.4.2005 7:45:35   
Anonimen
Aha, ribica, se mi je zdelo, da so medramine tiste, ki jih imam jaz v mislih. Aja, da so dvojne različne, no, tega pa nisem vedela.

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Bruhanje v avtu!
3.4.2005 9:10:55   
Anonimen
Ja, dramina so manjše. Ker je meni to nekrat dala soseda, ko sem bla z njimi in sem pol poslala mami v lekarno in je prinesla una peteršiljaste:ups: Sej primejo verjetno isto:zmeden:

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Bruhanje v avtu!
3.4.2005 11:28:15   
malika
Joj te dramine :)- . meni je v avtu tudi vedno slabo, sploh če sedim zadaj. No lani sem poleg našega minija še morala. In smo šli na morje in je mami vzela eno tableto-preventiva pa to; potem pa je Vito postal lačen, mama pozabila in nakoncu sva oba spala kot top. Ati pa veselo po gasu, ker je bilo vse tiho v avtu :)-

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Bruhanje v avtu!
3.4.2005 11:29:59   
Anonimen
Hehe, a ni fajn no? :) Mene nč ne mot..sam budna pa ni šans da ostanem :) Eno leto, ko smo šli iz Paga sem vzela ko smo se ustavli v vrsti za trajekt. Ko smo prišli čez je mene zmankal..smo se ustavli v Senju, ker se je naredilo sonce (mso zaradi dežja šli domov..:hudicek: ) in sme šla sam v vodo (3000x bolj ledena kot na Pagu) in ven in naprej spat:):)

(odgovor članu neja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Bruhanje v avtu!
3.4.2005 21:21:59   
al1*
V Avstriji v lekarni smo kupile ene homeopatske tablete proti slabosti. Pri naši pomagajo. In so definitivno boljše kot dramina, ki je kot prvo groznega okusa, kot drugo pa mojo uspavajo, kar mi tudi ni najbolj všeč - kot neke vrste pomirilo.

Sedaj, ko je moja punčka že večja, pa ji za na daljše vožnje damo žvečilne, ki jih tudi kupimo v lekarni v Avstriji. So kar dobrega okusa in delujejo.

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......