|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče povedat
4.12.2008 10:16:07   
rose
Pozdravljene!

Do sedaj sem mislila kako se z mojo 3letnico lepo pogovarjave. vedno mi je povadala kako je bilo v vrtcu, kaj so počeli, kaj jedli ipd. Zadnjič je pa vzgojiteljica povedala, da je nekoga ugriznila v vrtcu.user posted image  Do zdaj sploh ni nikoli grizla. Res je, da imamo te probleme pri mlajši hčerki, amapk ona pa ni nikoli (do sedaj) nikogar ugriznila. Pa sem se hotela z njo pogovorit in se je samo skrivala za roko. Nič mi ni želela povedat. Kot da bi ji bilo nerodno. No, sej najbrž ji je bilo, ker ve da to ni lepo in ve, kako lahko to boli (jo je mlajša sestrica tudi že ugriznila). Samo povedat pa ni želela nič. Nisem sparvila besede iz nje. Pa sem jo spraševala, zakaj je ugriznila, če je bila jezna, če ji je igračo vzel, če je bilo kaj narobe. Pa nič je nisem kregala, al karkoli. lepo sem ji rekla, če se lahko lepo pogovorive, da ne bom nič huda, da me pa zanima, kaj se je dogajalo. Pa še in še sem sprobavala. Ni bilo nobenga odziva in sem nehala.

Imate kaj podobnih izkušenj?
Kako jo naj pripravim, da se bo pogovorila z mano?
Ali naj sploh še rinem vanjo s to temo, ali naj kar pozabimo na ta dogodek?
Saj sploh ne vem kaj naredit user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče povedat
4.12.2008 10:50:35   
lenika
Jaz bi nehala vrtat. Bi ji pa povedala, da to ni lepo in da ugriz boli, kar je lahko tudi že sama izkusila. Bodi odločna in ji povej tudi, da pričakuješ, da tega ne bo več počela.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2008 10:54:18   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz bi nehala vrtat. Bi ji pa povedala, da to ni lepo in da ugriz boli, kar je lahko tudi že sama izkusila. Bodi odločna in ji povej tudi, da pričakuješ, da tega ne bo več počela.

Ja, tako je tudi po moje najbolj prav.

Če pa vseeno želiš kaj izvedet, se pa lahko gresta igrico, da imata vsaka eno igračko (punčko, medvedka ...) in se igrata, potem pa tvoja igračka reče au in začne jokat. In reče ugriznila si me. Zakaj si me igriznila?
Kaj takega, da jo v igri dveh lutk napelješ na tisti situacijo, ki je bila. Mogoče bo skozi igro potem nakazala, kaj je bilo.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2008 11:38:11   
rose
rekla sem ji, da sama ve,kako boli, če te nekdo ugrizne in da to ni lepo in prav. bom pa res zdej to kar pustila, pa upam, da se ne ponovi več.
hvala vama

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2008 12:06:48   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Mogoče bo skozi igro potem nakazala, kaj je bilo.

Samo velika možnost je, da je po nekaj dneh že pozabila, zakaj je do te situacije prišlo. Mogoče je hotela samo sprobat, ker je pač doma to že doživela od mlajše sestice. Mogoče je hotela videt kakšna bo reakcija vzgojiteljice. 3 leta stari otroci imajo velikokrat kakšne "muhe" za katere pa ni nekega pravega razloga. Dokler to ne pride v navado oziroma se ne ponavlja mislim, da ni razloga za paniko.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2008 12:08:41   
Mišni
Če je hotela samo sprobat, je to načrtno naredila in v tem primeru si je po moje zapomnila.

No, ampak saj ni važno. Možno tudi, da si ni, ja.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2008 13:42:27   
zinkazi
ko otrok nekaj naredi v afektu, se potem ne zaveda kaj je bil vzrok temu in vam tega ne more povedat. do sedaj je vedno čutila kaj pomeni biti ugrižen, ker ji je ob tem neprijetno, se zaveda, da ni v redu.  pustite to, mogoče se ne bo več ponovilo. če se bo, ji povejte, da  vam ni všeč, da to dela, še prej pa to povejte ob prvi priliki mlajši hčerki. naj ve, da to velja za obe.  

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2008 20:25:36   
frutka_
Bojo že v vrtcu uredili in doma boš urgirala če bo potrebno. Morda je bilo prvič in zadnjič. Pač poskusila je in ugotovila da najbrž ni prav. Sklepam po tem, da ji je bilo nerodno.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2008 20:29:52   
marjetica23
mogoče ji je nerodno, ker ve kaj je naredila in ti neupa povedat ,da se  nebi nanjo jezilauser posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?