|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   govorilne ure v vrtcu
4.12.2008 10:06:35   
Jutra
Ali obstaja kakšen pravilnik, ki govori o tem,
- koliko roditeljskih sestankov in govorilnih ur mora biti v šolskem letu v vrtcu?
- in o tem, do koliko rednih govorilnih ur so starši upravičeni v šol. letu?
Ali je ta stvar odvisna od posameznega vrtca oz. politike vrtca?

Moje delovne izkušnje iz OŠ in SŠ so, da morajo učitelji-razredniki enkrat mesečno zagotoviti govorilne ure za VSE starše, ne glede na to, ali pride samo eden ali vsi. Ker imajo vsi pravico in možnost, da se na GV pogovorijo o svojih otrocih, pa četudi ni z otrokom nobenih težav.

Redna mesečna komunikacija učitelj-starš v šoli oz. vzgojitelj-starš v vrtcu se mi zdi zelo pomembna. Gre za to, da se sledi otrokovemu razvoju in se zmenja informacije.

Pri nas sta se letos menjali vzgojiteljica in ravnateljica. Govorilne ure imamo 1x mesečno in na listku na katerega se starši vpišejo za termin so samo 4 mesta!!! Otrok v skupini je 18. Sedaj, pri novemberskih GV je dopisana pripomba vzgojiteljice, da "imajo za GV prednost starši, ki še niso letos prišli na vrsto". Mislim, kako?!?! A to pomeni, da sem upravičena samo do dveh GV v šolskem letu, drugače pa moram imeti slabo vest, če bi bila večkrat in stem odžirala mesta drugim staršem??

Kalo imate to urejeno pri vas?

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: govorilne ure v vrtcu
4.12.2008 10:09:08   
Najaa
Naša vzg. je rekla, da so govorilne ure cca 3-4 na leto, npr. na 2-3 mesece. Ampak jih je imela oktobra in novembra. Če obstaja pravilnik, ne vem. Je pa pri nas tako, da če te kaj zanima, se komot zmeniš, ko otroka pripelješ in mi te govorilne niti ne manjkajo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2008 10:16:30   
NEVA-1
Pri nas imamo en roditeljski na začetku leta, govorilne imamo pa vsak drugi torek v mesecu in se lahko napišeš, običajno ima prostor za štiri starše, če pa je večja potreba, se pa da vse zmenit.

Pri nas tak sistem čit dobr deluje, če pa so kakšne težave, pa imamo individualen sestanek z vzgojiteljico.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2008 10:19:07   
Gordana-3
pri nas je tako, da je roditeljski sestanek dvakrat na leto - na začetku šolskega leta in bolj na koncu. govorilne ure (pogovorne po novem) so tudi dvakrat na leto. vsak mesec vzgojiteljica naredi urnik s štirimi do petimi prostimi mesti, kamor se potem starši vpišemo. in potem nekako vsak pride na vrsto dvakrat do konca leta. seveda se ne boš vpisovala vsak drugi mesec, ampak enkrat v polletju, da lahko pride na vsto vsak. ena kolegica mi je rekla, da se v njihovem vrtcu ena mama skoz vpisuje in potem drugi ne pridejo na vrsto.
vedno pa lahko pokličemo vzgojiteljico in jo vprašamo, če je kaj narobe oz. to pove tudi sama in ne čaka na govorilne ure.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2008 10:31:41   
aluš
Vrtec: letos smo na novo, pri prejšnjem otroku se ne spominm, da bi bilo tako.
V glavnem, govorilne ure so očitno!!! 1x mesečno, pet prostih terminov. Če je polno , je polno, nisi na vrsti. Tako, da jaz sem ta mesec končno prišla na vrsto. Če kaj hočeš, reče, sa j bodo govorilne ure. Potem pa dežuraj, da boš prvi vpisam, da ne bo razpred že poln.

Šola: Govorilne ure približno 1x na 3 mesece (3x letno), na vrsto pridemo vsi, še uro lahko zbiramo (zjutraj, popoldan). Če je kaj izrednega, pokličeš in se zmeniš za sestanek. Brez problema.

Zaključek: sistem je odvisen od učiteljive oz. vzgojiteljice. Naša v vrstvu je obup, v šoli so res v redu. Tako, da. 

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2008 10:36:39   
Nika v službi
Mi imamo GV vsak drugi torek v mesecu, tako smo se dogovorili na uvodnem roditeljskem sestanku. Le-ta je dvakrat letno. Prostih mest je običajno 5 ali 6, se niti ne spomnim.

Ja, nekako se je treba razvrstiti, je pa tudi res, da če želiš pogovor z vzgojiteljico, se lahko kadarkoli najaviš tudi izven termina. Za kratke informacije pa itak vsak dan ob prihodu/odhodu otroka v vrtcu.

Meni je to povsem o.k.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2008 10:43:17   
Rubin.
Mi smo do sedaj imeli dva roditeljska sestanka. Enega za novosprejete otroke, drugega rednega. Če se prav spomnim, je rekla, da je eden še nekje spomladi.
Na RD je vzgojiteljica predstavila celoletni program in je sestanek trajal skoraj dve uri. Tako, da resnično ne vidim potrebe, po ponovnem.

Kaj se pa tiče govorilnih ur, so vsak mesec, vpišeš se na listek na katerem je prostor za 4 starše. Ti pa lahko povem, da nikoli no poln. Če pa bi hotela imeti GU za vse starše (otrok je 22) potem bi morala imeti, recimo 6 GU na mesec.

Mi smo imeli na začetku nekaj težav in smo jih reševali sproti. Ker nikakor niso mogle počakati na dan GU.

Sigurno pa imaš vso pravico vedeti kaj se v vrtcu z tvojim otrokom dogaja in če se želiš v miru pogovoriti z vzgojiteljico, sem sigurna, da ti bo to omogočeno z njene strani.

Sicer pa si jaz vsak dan, ko pridem po malo miss vzamem čas in kakšno rečem z vzgojiteljico, ali poklepetam z otroci, pogledam malo po igralnici, kaj so že naredili. Se pogovarjam z malo miss, ko greva iz igralnice, takrat je še polna vtisov.

Preprosto, lahko rečem, da ne vem, kaj bi se pogovarjala na GU. Mala miss rada hodi v vrtec, ko pridem po njo je zadovoljna, tam ima prijateljice, ....
Sem na tekočem kaj delajo v vrtcu, kdaj so kakšne prireditve, da gredo vsak dan ven itak vidim po oblačilih user posted image ,...

Če pa bi imela kakšna vprašanja, ki zahtevajo daljše odgovore, bi pa se sigurno najavila na GU.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2008 10:56:08   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Preprosto, lahko rečem, da ne vem, kaj bi se pogovarjala na GU.

Ja mogoče ima  pa vzgojiteljica kaj za povedat. Saj ne hodimo na govorilne ure samo zato, da mi sprašujemo in dajemo prpombe. Fajn je slišat tudi vzgojiteljico, kaj ona meni o našem otroku, o njegovem razvoju, obnašanju, delovanju v skupini, prilagajanju,...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2008 10:57:31   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3
ena kolegica mi je rekla, da se v njihovem vrtcu ena mama skoz vpisuje in potem drugi ne pridejo na vrsto.
- zaradi premalo časa (prostih mest na GV) oz. sistema, se potem med seboj starši grdo gledajouser posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2008 11:02:49   
Jutra

Kaj se pa tiče govorilnih ur, so vsak mesec, vpišeš se na listek na katerem je prostor za 4 starše. Ti pa lahko povem, da nikoli no poln. Če pa bi hotela imeti GU za vse starše (otrok je 22) potem bi morala imeti, recimo 6 GU na mesec. - Teoretično da, ampak v praksi ima 1/2 do 1/3 staršev interes redno hoditi, vsaj pri nas je tako.

Sicer pa si jaz vsak dan, ko pridem po malo miss vzamem čas in kakšno rečem z vzgojiteljico, ali poklepetam z otroci, pogledam malo po igralnici, kaj so že naredili. Se pogovarjam z malo miss, ko greva iz igralnice, takrat je še polna vtisov. -Tako prakticiram, ampak med vrati se težko v miru kaj pomeniš, ker se med otroci v skupini vedno kaj dogaja, da jih je treba krotiti, pa o kakšnih stvareh tudi ne bi rada spraševala vpričo otroka.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2008 11:33:37   
Anonimen
Moja hčerka je zdaj tretje leto vključena v vrtec in so vedno bile govorilne ure od septembra do junija prvi torek v mesecu. Zdaj sem opazila, da se v sosednji skupini moraš vpisati na seznam - štiri mesta.

Pri nas tega ni. Prideš ko želiš priti. Ponavadi omenim, da bom prišla in potem grem. Nobenega seznama. Je pa res, da letos še nisem uspela priti na govorilne (sept. - dec.). Upam, da se mi uspe zmeniti konec meseca, ker je govorilna bila prestavljena. ali bom pa šla takoj po novem letu.

Naši dve vzgojiteljici sta super. Moram to napisati.user posted image

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2008 11:59:43   
Gordana-3
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3
ena kolegica mi je rekla, da se v njihovem vrtcu ena mama skoz vpisuje in potem drugi ne pridejo na vrsto.
- zaradi premalo časa (prostih mest na GV) oz. sistema, se potem med seboj starši grdo gledajouser posted image  

moje mnenje je, da se pa vsak mesec ali dva res ne rabiš vpisovat na seznam. če je kaj takega, vprašaš vzgojiteljico oz. pove ona tebi težave, ki jih ima otrok v vrtcu. pri nas se takšne težave rešujejo sproti. da bi pa vsak mesec spraševala,  kako napreduje moj otrok v vrtcu .... user posted image  se spomnim, da se lani dva meseca zapored nisem mogla vpisat, ker je bilo vedno vse zasedeno. potem sem pa vzgojiteljico prosila, da me za naslednji mesec naj kar vpiše ona na listo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2008 12:05:12   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Preprosto, lahko rečem, da ne vem, kaj bi se pogovarjala na GU.

Ja mogoče ima  pa vzgojiteljica kaj za povedat. Saj ne hodimo na govorilne ure samo zato, da mi sprašujemo in dajemo prpombe. Fajn je slišat tudi vzgojiteljico, kaj ona meni o našem otroku, o njegovem razvoju, obnašanju, delovanju v skupini, prilagajanju,...

Se strinjam, zato sem jo tudi prejšni teden vprašala, če se ji zdi potrebno, da se vpišem na seznam, pa je rekla, da se ji ne.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2008 12:08:05   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Kaj se pa tiče govorilnih ur, so vsak mesec, vpišeš se na listek na katerem je prostor za 4 starše. Ti pa lahko povem, da nikoli no poln. Če pa bi hotela imeti GU za vse starše (otrok je 22) potem bi morala imeti, recimo 6 GU na mesec. - Teoretično da, ampak v praksi ima 1/2 do 1/3 staršev interes redno hoditi, vsaj pri nas je tako.

Sicer pa si jaz vsak dan, ko pridem po malo miss vzamem čas in kakšno rečem z vzgojiteljico, ali poklepetam z otroci, pogledam malo po igralnici, kaj so že naredili. Se pogovarjam z malo miss, ko greva iz igralnice, takrat je še polna vtisov. -Tako prakticiram, ampak med vrati se težko v miru kaj pomeniš, ker se med otroci v skupini vedno kaj dogaja, da jih je treba krotiti, pa o kakšnih stvareh tudi ne bi rada spraševala vpričo otroka.

Točno tako. Zato pa sem na koncu posta tudi napisala:

Če pa bi imela kakšna vprašanja, ki zahtevajo daljše odgovore, bi pa se sigurno najavila na GU.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.12.2008 13:54:21   
jakaracman
Pri nas so govorilne vsak mesec.Mest je mislim da 5.Nikoli ni vse polno.Jaz sem bila oktobra in bom šla recimo februarja.Mala rada hodi in mi na kraj pameti ne pade, da bi hodila vsak mesec.Kakšno rečemo med vrati in to je to.Osali starši prakticirajo podobno.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.12.2008 13:55:57   
Anonimen
govorilne ure enkrt mesečno, roditeljski sestanki 4 letno.

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2008 13:44:54   
K_a_t_i
Govorilne so vsak 2. torek v mesecu, od 3h do 5h na 15 minut. Nikoli še ni bilo polno, vzgojiteljici pa tudi počakata, če se vpišeš ob 16:45 in prej sploh nobenega ni. Pa vedno poudarita, da če je kaj za sproti, naj ju kar "zahaklamo". Sestanek smo pa imeli letos enkrat.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.12.2008 8:01:46   
soncek&luna
mi imamo GU vsak zadnji torek v mesecu, mislim da 5 prostih mest.... je pa vzgojiteljica rekla, da se lahko zmenimo kadarkoli za srecanje, ce ravno takrat ne moremo... no jaz sem zdaj bila oba meseca, ker sem tudi jaz imela nekaj vprasanj

Mami, pika moja!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.12.2008 14:58:37   
zmajči25
Mi imamo tudi 3 rod. sestanke na leto in vsak prvi torek v mesecu govorilne ure, mest je menda 5, ki nikoli niso polna. Nisem bila še nikoli, saj se vedno z vzgojiteljico zmenim ob prihodu/odhodu iz vrtca in ko sem jo vprašala, če je potrebno da pridem na gov. ure je rekla, da se ravnam po občutku in če bi bilo kaj narobe, ne čaka na gov. ure, ampak starše takoj povabi na razgovor. Moj občutek je, da nimam kaj posebnega razpravljat na gov. urah, mala miss gre rada v vrtec, sama mi marsikaj pove, težav nimamo nobenih. Je pa res, da če se želiš o čem pogovoriti z vzgojiteljico, bi bilo fajn, da lahko prideš do nje na gov. urah pa čeprav je že vse polno.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.12.2008 23:18:02   
* Mateja *
Mi smo ala enota in imamo govorilne na dva meseca, drugače pa po potrebi vsakodnevne pogovore. Roditeljski v avgustu, drugače pa 6 srečanj med letom za starše in otroke.  In se mi zdi da je vsega preveč. PO večjih vrtcih imajo pa pri nas govorilne mesečno in 8 srečanj čez celo leto.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2008 9:04:28   
Dashenka
Pri nas (LJ) imamo govorilne ure 2x letno.
Prvič v novembru in drugič enkrat spomladi.

Meni se zdi to popolnoma dovolj.

Poleg teg a imamo tudi 2x roditeljski sestanek, po potrebi tudi še kaknega dodatnega.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?