ronja
|
Sodelavca z veseljem, sodelovala sva že večkrat, že na faksu . Takrat sva se "videvala" po skoraj 24 ur na dan, ker sva tudi delala prek študenta precej skupaj, faks skupaj, kuhala in jedla skupaj, spala itak skupaj... Pa se nisva niti približno naveličala, v bistvu sva se po moje še bolj navezala... Ko sem šla v službo, je bil za oba kar šok, ker se po 10 ur na dan nisva videla... Zdaj sva se že sprijaznila, da pač moramo v službo hodit, hehe . Saj službi imava rada, samo še rajši sva pa skup... Da bi mi bil pa šef, to pa ne, je preveč zahteven - se mi zdi, da bi znalo prinest "nesporazume" oz. bi mela probleme: jaz mam svoje ideje, kako kaj naredit, on svoje, trmasta sva oba , bi se predolgo prepričevala . Saj rezultat bi bil dober, ampak pot ... Sicer pa: + oba se vozita v isto službo, z enim avtom ali skup z biciklom, kar je prihranek denarja in časa in še več časa si skup + za sodelavca imaš nekoga, ki mu zaupaš + partner te razume, če imaš frko v službi + skup lahko greš na malco in čvekaš;) + logistično lažje, če sta oba v isti službi + kolektivni dopust imata hkrati + če ima en krizo, mu lahko drugi priskoči na pomoč (fino je, če se pri tem izmenjavata, ne da ves čas en drugega iz dreka vlači...) + med delom se lahko hecaš, kar pripomore k večji produktivnosti in večjemu veselju do dela, skratka: v službo je bolj fino hodit - če je nekdo podrejen, se lahko počuti podrejenega tudi v partnerstvu (ni nujno, se pa včasih zgodi) - če probleme iz službe nosita domov in se potem samo še o tem pogovarjata - če delata na istem mestu mogoče ne dobita istočasno dopusta - če gre pojetje v stečaj ali kaj podobnega, ostaneta oba hkrati brez službe - isto, če se zmanjšajo plače ipd... - če ti je šefe, ti lahko mori, če greš prej domov ali pa te "krije" in se zato počuti izkoriščanega - če delata za kakim tekočim trakom v isti izmeni oz. nekje, kjer je zelo fiksen delovni čas, ne more en prej po otroke v vrtec in drugi kasneje v službo in kasneje domov Če bi imela priložnost, ne bi pomišljala - nobeden od naju - če bi bilo delo seveda ok.
|