|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 13:44:19   
Maja S.
Prosim pomoč! Ali ima še katera tako izkušnjo. Pričakujem drugo deklico, porod imam čez 9 tednov in tamalo se noče obrnit. Imam srčasto maternico. Včeraj mi je ginekologinja dala neke vaje za po domače "miganje z ritjo navzgor", s pomočjo lučke po trebuhu in še masiranje zunajega dela mezinčkov na nogi. Zaenkrat se mi zdi, da se še ni obrnila. Prva hči se mi je že v 6 mes. nosečnosti. Ta pa ne in zadeva me zelo skrbi.

Prosim svetujete mi!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 13:53:52   
Ploha
dej malo bolj opiši te metode, jaz bi tudi rabla,...se mi tudi še ni obrnila, sm pa 32 tednov noseča

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 13:55:04   
Ploha
aja pa pomoje se nimaš za kej sekirat, sej ma še čas,...ne delaj panike,..no sej mene tud skrbi user posted image , samo ko ene pravijo da se je kakšen teden pred PDP obrnil pol je še vse možno,..

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 13:55:05   
Anonimen
Če se do 37t ne bo obrnila ponavadi naredijo zunanji obrat. Potem se pa odločajo naprej. Moja bivša sošolka je bila potem, ko je mala sedela na ritki naročena na CR. Potem pa se je porodničar tisti dan, ko bi imela CR odločil, da bo šlo kar vaginalno. Je pa rodila drugič, pa je rekla, da je bila šivana čisto oliko kakor prvič, ko je rodila hči, ki je bila postavljena glavično, je pa imela mala okoli 3,5kg, če se prav spomnim. Večji problem bi bil, če bi bil otrok obrnjen prečno.

Upam, da se tvoj otročiček še obrne.

(odgovor članu Maja S.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 13:56:01   
Ploha
ja saj res: kakšno lego ima zdaj???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 14:30:16   
ronja
Maja, meni se je Ronja obrnila v 30. tednu, torej ravno enkrat takrat kot si zdaj ti... Sicer ima še čas, ampak vaje pa le delaj - no, vsaj jaz bi jih - škodit ne more, pomaga pa lahko. to s temi mezinčki so delali japonci baje neko raziskavo, da so si ženske masirale mezinčke s pelinovo "cigareto" - zvitkom in so se otroci v 98% obrnili, tiste, ki pa niso, se j epa obrnilo 74% otrok. tako da je nekaj na tem... Sicer je pa možen tudi zunanji obrat - da ti pač zdravnik ali babica obrnejo otročiča.

NO, moja mami ima tudi srčasto maternico in je rodila 3 otroke: najprej mojo sestro z ritko naprej, ker se je gospodična spet obrnila po PDPju, ker se ji ni mudilo ven, je ful zamujala... No, potem mene, prezgodaj in tudi še nisem bila prav obrnjena, ampak z nogami naprej in sem se hitro rodila brez problemov. Edino brat je prišel na rok in so ga obrnili (zunanji obrat), tako da je bil prav obrnjen. Tako da tudi če se ne bi obrnila, to ne pomeni avtomatsko CR. Mami je vse 3 rodila vaginalno. upam, da te je to kaj potolažilo...

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 17:07:16   
_kathy_
hej, ne se sekirat. Sej maš še 9 tednov...ima mala še dovolj časa. Kolegica pa je imela pravilno lego tamale, pa se ji je tamala ravno na tisti dan obrnila, tak da je na koncu imela CR. Tak da se ne sekiraj, vaje pa le delaj, škodit ti ne morejo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 20:19:46   
end1
meni se je v prvi nosečnosti obrnil otrok v 29 tednu, v drugi pa šele v 36 tednu, tudi mene je panika. sem pa prvič mela CR in drugič normalno rodila. Ginekolog mi je rekel, da se v drugi nosečnosti otro kasneje obrne - možno sam da me je potolažu. 

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
3.12.2008 21:34:47   
lana17
Meni se moj pingvinček ni obril. Šla sem na zunanji obrat v Kranj, brez uspeha. Sem rodila v medenični vstavi. Porod je potekal hitro in brez zapletov. Je imel najlepšo glavico v sobi. user posted image Sem vsak dan poslušala od sester, tale je pa medeničen.
Sem pa hotla it na PDC, če je kaj možnosti za CR, ker me je bilo strah poroda v medenični, pa je dete pohitelo.


_____________________________

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
4.12.2008 7:24:33   
Maja S.
Moja gospodična sedi in kljub temu, da sem včeraj pridno delala vaje-še kar sedi user posted image . Vaje so pa naslednje:
1. Ko se zjutraj zbudimo, popijemo približno pol litra tekočine, da si napolnemo mehur (prej ne it lulat). Če vemo kako je otrok obrnjen, se obrnemo na tisti bok, da je glavica obrnjena navzgor, nogice navzdol. Pod bok si damo blazine, da smo dvignjene. Tako ležimo, dokler lahko (s polnim mehurjem-pol ure). Poln mehur potiska dojenčka z nogicami navzdol in ker imajo refleks, da ob dotiku površine shodijo, se sprehodijo po maretnici navzgor in glavico navzdol. Vajo ponovimo.
2. Tri vaje-omenjenim vajam posvetite dan ali dva in nato preverite otrokov položaj. Najboljši čas je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa 27. teden. Pred izvajanjem je potrebno se posvetovati s svojim ginekologom: -Postavite se na vse štiri, s koleni in komolci se naslovnite na tla, zadnjica naj bo dvignjena. Z boki in zadnjico migajte levo in desno, gor in dol. Vajo ponavljajte do 20 min. Nato si vzemite dve uri počitka in nato začnite z drugo vajo.
                 -Lezite na tla, pokrčite noge in dvignite zadnjico, pod katero si podložite 2-3 blazine. Z dvignjeno zadnjico migajte levo in desno, gor in dol. Tudi to vajo ponavljajte do 20 min in nato si vzemite nekaj ur počitka.
                 -Pri tretji vaji se plazite po vseh štirih. Lahko si zaščitite kolena in dlani. Tudi to vajo izvajajte 20 min.
3. Tudi masaža pomaga: Masira se stopala-zunanjo stran obeh mezinčkov na nogah, saj je tam točka, ki spodbudi plod, da se sam obrne v pravilno lego. Hkrati masaža te točke preprečuje zastajanje urina in zatekanje (pri nosečnicah). V akupunkturi se točka imenuje B67. Metoda je 70% uspešna.
4. Lučka plodu kaže pot: Temelji na prepričanju, da se otrok pomika za svetlobo. Če je glavica na vrhu trebuha, pod žličko, tja usmerimo lučko in jo počasi pomukamo ob strani trebuha navzdol ter zaključimo na sramni kosti. Izberemo si vedno eno stran, po kateri potujemo z lučko. Pomaga nam, če vemo, kam otročiček gleda-kam ima obrnjeno glavico. Če jo ima v desno se bom lažje obrnil v desno. V isto smer si lahko nosečnica ali njen partner nežno masira trebušček+eterična olja ilang ilang, rmana, cedre, vrtnice-dodamo jih osnovnemu (olivno, mandljevo)
5. Gibanje in pravilno sedenje, ki tudi pripomore k pravilni legi otroka. Pripomore plavanje in med tem narediti kak preval. Pomaga tudi pravilno sedenje-vzravnana hrbtenica in rahlo razširjene noge.


Ta pra vaja je prav huda-enostavno ne zdržim s polnim mehurjem se mi zdi, da se bom kar polulala, pa še boli. Človek bi šel ja plavat a kaj ko takoj staknem glivice.

No kot vidite je največji problem v tej smotani srčasti (dvorogi) obliki maternice. Le-ta se mi ne širi več in zato me skrbi, da se tamala brez pomoči ne bo mogla obrniti.


(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
4.12.2008 15:17:47   
mam32
Tud naša pišika je na riti. Sem v 40 tednu in ravno včeraj sem se v porodnišnici dogovorila za CR. V bistvu z njihove strani sploh ni bilo druge debate kot pa CR.

Sem pa tud delala vse mogoče vaje, pa ni nič pomagalo. Je pa upamnje, da se otrok obrne vse do poroda. Tako, da le pogumno in nič bat.

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
22.12.2008 13:48:16   
Maja S.
Oj v kateri porodnišnici si se to zmenila?

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
22.12.2008 15:08:37   
Ploha
Maja: a se ti še kar ni obrnila?
jaz sem bila v sredo v posvetovalnici in je bila obrnjena na glavo,....sam zdej me pa skos paranoja da ni več na glavo, ne vem zakaj sem tak občutek dobila,...gibi so spet drugi in tako naprej,...

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tamala se mi ni še obrnila na glavo
22.12.2008 15:12:00   
ZARA
Pomoje ni panike. Moja pupa se je obrnila šele v 36 tednu. Srečno.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (14%)

lana (38%)

neža (46%)

vanesa (2%)


Število vseh glasov: 129

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!