|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost v tujini
3.12.2008 13:03:04   
Anonimen
Mene pa zanima, če ima katera izkušnje z nosečnostjo v tujini (EU). Ampak ne da živi v tujini in tam zanosi in donosi, ampak da zanosi in gre potem za npr. za 2 meseca v tujino in se potem vrne. Je to izvedljivo? Najbrž si je treba preskrbeti kakšno zavarovanje, da ti lahko delajo te preglede tudi v tujini ali se je treba nujno vračati v Slovenijo na preglede?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost v tujini
3.12.2008 13:36:40   
nuala
Jaz sem med obema nosečnostima živela ( večinoma ) v tujini.
V prvi nosečnosti sem hodila na preglede v Slovenijo ( saj le ti niso zelo pogosti in se z ginekologom lahko dogovoriš z termin ).
V drugi nosečnosti sem šla na prvi pregled v Sloveniji, potem sem hodila na preglede v tujini ( vendar samoplačniško ), zadnji mesec pa spet v Sloveniji.
V porodnišnico so sicer malo čudno gledali, ker materinska knjižica ni bila ustrezno izpolnjena, vendar je administracija in rojstvo potekalo brez zapletov.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 16:35:16   
skuštrana
Jaz živim v tujini, na preglede pa sem vedno hodila v Slo, ker imam super g in mi jo je žal menjat. Je pa res, da si to lahko privoščim, do doma imam samo cca 250 kmuser posted image Glede pregledov sva se z g zmenili, da sem od začetko hodila vsakih 8-9t, če bi bilo pa karkolio narobe bi pač šla na najbližjo urgenco user posted image  

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2008 18:04:40   
daisyb
ojla,

sem prebirala vaše pogovore..jaz pa sem v taki situaciji, da sem zaenkrat še v sloveniji, vendar se bom preselila v tujino predno bom rodila in šla na porodniško. h ginekologinji bom hodila še sem..zanima me kako pa je kaj s porodom v tujini. kaj ve, ki živite v tujini ste rodile v tujini al v sloveniji? jaz sicer imam namen roditi v slo..in se bojim, da me več kot do šempetra ne bodo utegnili pripeljat. kaj pa, če bi bilo nujno..a bi lahko rodila v tujini al bi mogla plačat?

bojim se, da, če bi šla v poirodnišnico v tujini pol ne bodo nič razumeli kaj je v moji knjižici, če bi blo kaj posebnega.

če ima katera izkušnje s tem naj odpiše..bom hvalkežna.

lp,

daisy

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2008 22:59:47   
Tinko Polovinko iz M
ce imate namen roditi v tujini, se tam zdravstveno zavarujte in hodite tam na preglede. daisyb: ce v tuji drzavi nimas sklenjenega zdravstvenega zavarovanja, bos verjetno placala, potem je pa odvisno, ali ti bo v Sloveniji kaj povrnjeno. pac odvisno od stalnega bivalisca, zdravstvenega zavarovanja itd.

jaz zivim v tujini in mi ni niti na pamet prislo, da bi sla na pregled v Sloveniji. Ginekolog, ki vodi mojo nosecnost in vse preglede, bo prisoten tudi pri rojstvu, tako da je z mano od zacetka do konca. Pa tudi nacin vodenja nosecnosti se kar dosti razlikuje od drzave do drzave.

< Sporočilo je popravil Tinko Polovinko iz M -- 4.12.2008 23:04:00 >

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2008 13:36:41   
urnebes
Jaz bila vodena celo nosečnost v eni državi EU, potem šla pa rodit v drugo državo EU (nič SLO), pa smo vsi živi in zdravi. Po navadi, če nimaš vseh nosečniških dokumentov s seboj, te itak stestirajo (vsaj mene so). Seveda nisem zadnji dan laufala v drugo državo...šla sem kake 6 tednov pred rokom, tako da so uspeli narediti vse teste ki jih niso v prejšnji. Svojega gineja ali babico (tisti ki te sledi) vprašaj da pred porodom če misliš drugje roditi, naj ti napiše eno spremno pismo v angl j. kjer pišejo tvoje "posebnosti" če obstajajo. Vse bo kul...ženske povsod rojevajo .

(odgovor članu Tinko Polovinko iz M)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?