|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj ponudit prvič GH pred, med ali po dojenju
3.12.2008 12:22:39   
simona2
mene pa zanima kdaj ponudit prvič GH? Saj vem, da gre zgolj za žličko dve, vendar ker imava malo težav pri dojenju (občasno zavrača) me je strah dati pred dojenjem, da ne bi potem štrajkala dojenje. Stari smo 4 mesece in bova začeli z uvajanjem ker ima user posted image  GRB (refluksno bolezen) in malo manj pridobiva na teži. Drugače se polno dojiva. Upam, da bo začela lepo jesti po žlički, saj smo imeli pri prvi velike težave (še danes pri treh letih zelo neješča) in smo s polnega dojenja prešli takoj na žličko, tudi zaradi zdravstvenih razlogov.  Vsak nasvet bo dobrodošel. Mislila pa sem začeti s korenčkom in jabolko.
Po kolikem času, pa ponavadi potem začnejo jesti toliko, da lahko eno dojenje nadomestiš z GH? Vem da je to zelo individualno, pa vseeno vsaj približno.

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj ponudit prvič GH pred, med ali po do...
3.12.2008 12:37:24   
danijela in taja
strogo dopoldan ...zaradi krčev ....če jeste na tri ure....mi smo tko ...zjtraj dojenje..okol 8-9 h...pa pol okol 11 h probal GH ...če ni šlo dojenje...pa potem dojenje...spet na 3h normalno...ko se je navadla da dobi malico dop GH ....smo probal še pop malico .....potem kosilo....pa zajtrk.....najraje je zutri popila mleko in sm zadnjega ukinla.....pol se nismo več dojili,ker nism mela mleka,,.,samo še zvečer....zdej je vse obroke...razen zvečer mleko po flaški ...stari smo 16 mes....vse obroke smo dosegli nekje pri 10 mes.....počasi smo se na vse navajali in zdaj lepo pridno je čisto vse razen riža in sladkarij ....(zelo malo)....

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 14:29:11   
ninonik
Pred dojenjem,tako so meni svetovali. Koliko? Žličko ali dve? Saj boš videla kak bo odziv. Mogoče bo hotel  še. Sama prisluhni svojem srcu, ker samo ti  poznaš  svojega otroka. Pa ni to tvoj drugi??????Men je pri drugem zdaj lažje.

15.12.2006user posted image
5.8.2008  user posted image  

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 15:39:49   
nia5
Jaz sem začela pred dojenjem, cel obrok pa je imela kar kmalu, mislim da nekje 14 dni po začetku uvajanja, saj ji je ful pasalo; tudi če sem jo še podojila po tem ji je bilo preveč in je bruhnila.

(odgovor članu ninonik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 18:24:40   
simona2
Ja je moja drugam samo tako kot sem napisala, prvi nikoli nisem začela s postopnim uvajanjem ampak sva direkt prešli na gosto hrano zaradi zdravstvenih razlogov. Že pred tem sem si dva meseca črpala mleko in je pila po flaški moje mleko, ampak izključno samo v spanju, tako da sem mogla pri šestih iti na gosto hrano v celoti  saj ni bilo druge, ker otrok v budnem stanju sploh ni hotel več mleka (ne mojega ne adaptiranega)in ga še danes pri treh letih ne. Ravno zato imam pri drugi malo strahu, da ne bi potem bilo kaj narobe z dojenjem saj že tako občasno štrajka, flaške pa nobene noče prijet niti pod razno. Poskusila bom z uvajanjem med dvema podojoma malo po nekaj žličk, saj tako ali tako na začetku pojejo malo. Potem pa če bom videla, da ji bo všeč in bo pojedla zadosti, pa lahko malo raztegnem razmike v dojenju (sedaj na 2,5 ure) ali pa nadomestim eno. Iz srca upam, da bo šlo, saj dva otroka ne moreta biti enaka in skozi eno kalvarijo neješčnosti sem že šla - upam da bo tokrat drugače.

LP Simona

(odgovor članu ninonik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2008 21:36:02   
Anonimen
Moja sončica je stara 4,5 mes. Na prvi decemberski dan sem ji dala par žličk riževe kašice, naslednji dan zdraven še skuhano in pretlačeno jabolko. Ji je zelo všeč. Samo potem noče piti po steklenički (samo imamo zdaj itak obdobje ko je zelooo malo).

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2008 14:29:19   
inesc
Jaz sem mu ponujala vedno pred dojenjem. Sva pa v cca. 1 tednu zamenjala en obrok dojenja za GH, ker je ful veliko in lepo jedel. Je pa bil že prej navajen na žličko, ker nismo uporabljali stekleničke, in je čaj dobival po žličkah.

Držim pesti!!!

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.12.2008 12:30:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
6.12.2008 12:31:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2008 14:01:58   
simona2
Ne pravega vzroka verjetno nikoli niso odkrili. Bila je sicer alergična na KM in jajca, samo to ne opravičuje, da ni jedla tudi ostale hrane in je še danes zelo neješča. Pri treh letih ima 13 kg. Imela je tudi težave s prebavo (zaprtje) itd... Od vseh pregledov in nobene pametne diagnoze sem se že utrudila in pustila času čas. Danes je lepo razvita in živahna punčka, samo pri harni se vedno skregamo.
Sem pa tamali danes prvič dala korenček (4 mesece in en teden) pa se mi jezdelo, da je kar zapopadla, saj je pojedla več kot pol korenčka in se še kolikor toliko lepo podojila potem.user posted image user posted image  Pa ne bom hvalila dneva pred večerom, saj se lahko stvari obrnejo.

LP Simona

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
6.12.2008 16:20:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.12.2008 10:29:51   
simona2
Mojcek, mi imamo od nuka žlički sta ful dobri, prav prilegata se malim ustecam. No včeraj pa smo probali jabolko. Najprej se je 100 podojila, potem pa še 70 jabolka pojedlauser posted image user posted image pa se mi je zdelo, da bi še, če bi ji dala. Sem ji raje dala po dojenju, saj me je malo strah, da bi potem zavračala dojenje. Danes greva na tržnico po blitvo in špinačo. Bomo tri dni uvajali še to, nato bučko in hruško. Če bo šlo tako lepo najprej bom potem spustila en podoj oziroma ji bom ponudila še po gostem obroku, če bo hotela.

Ja glih v avgust smo padli, pa saj lahko kako tud tkole rečemo.

LP Simona

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2008 18:02:28   
saskija
po dojenju, saj GH uvajamo kot dodatek dojenju ne kot samostojni obrok in pred 6 mesecem pozabite na gosto hrano, miksanje, pasiranje- dojite in si raje privoščite urico sprehoda z vašim otrokom

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.12.2008 10:22:32   
simona2
Rada volje bi samo dojila saskija, vendar se premalo redi ima refluksno bolezen in uvajanje goste hrane je skorajda edina rešitev, saj adaptiranega mleka prilagojenega za refluks noče. Tako, da mislim, da ni nič hudega če začnem z uvajanjem že pri 4,5 meseca in tudi za sprehod bo kakšna ura zato več, saj sedaj sploh nikamor ne moremo, saj se samo dojimo, podiramo kupčka in spet dojimo, ker na en podoj poje zelo malo. eni prej eni pač kasneje. Jaz mislim, da je za našo user posted image  dobro, da začneva prej, saj otroci niso narejeni po istem kalupu in vsi na klik, ko dopolnejo 6m začnejo z GH.

LP Simona

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.12.2008 14:06:17   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: simona2

Rada volje bi samo dojila saskija, vendar se premalo redi ima refluksno bolezen in uvajanje goste hrane je skorajda edina rešitev, saj adaptiranega mleka prilagojenega za refluks noče. Tako, da mislim, da ni nič hudega če začnem z uvajanjem že pri 4,5 meseca in tudi za sprehod bo kakšna ura zato več, saj sedaj sploh nikamor ne moremo, saj se samo dojimo, podiramo kupčka in spet dojimo, ker na en podoj poje zelo malo. eni prej eni pač kasneje. Jaz mislim, da je za našo user posted image  dobro, da začneva prej, saj otroci niso narejeni po istem kalupu in vsi na klik, ko dopolnejo 6m začnejo z GH.

potem bi ti predlagala da začneš z riževo kašico, ki jo zmešaš s svojim mlekom, če pa si bolj nerodna pri črpanju ali je le tega za takšno kašico premalo pa z adaptiranim lekom.

Vse ostalo bi jaz raje počakala predvsem zaradi alergičnih reakcij na hrano.

Riževi kosmiči pa so odlični od Holle te ti res priporočam.

Glede kalupov je celo človeštvo narejeno tako, da dojenčki prej reagirajo v prid alergijam kkaor proti njim zato je izogibanje alergenov še kako pomembno.

V tem zimskem času težko dobiš domačo bučko- vse kar ugledaš je morda korenje in domač krompir., pa kakšno domače jabolko.

Sedaj je najbolj neroden čas za uvajanje hrane- saj večina je alergičnih na dodatke, ki jo hrana vsebuje pa naj gre za sadje ali zelenjevo lali pa lonček  že naprej pripravljene hrane.

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.12.2008 14:12:15   
pepa6
Moja pa bo čez 6 dni stara 5 mesecev in noče niti poskusit da bi poskusla tisto jabolko, frutek,...sam da je mamino mleko, druga noče. no edino včasih ji dam nek gris v adaptirano mleko, da je tekoče in da lahko pije po flaški, druga pa nič.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.1.2009 13:27:45   
mala navihanka
ja pri men je blo tut tako,da je začela zavračat moje mleko in smo začele pri 4m z uvajanjem raznih sokov (hruška,jabolka,pretlačena banana)potem pa kmalu korenček in cvetačo,to je imela najraje ker je sladko!No zdaj je stara 7m poje par žličk in konec nato nadaljujemo z aptamilom user posted image  .Želim ti veliko sreče pri hranjenju

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ime za dečka
brinika

Katero ime?

Rok (31%)

Tine (15%)

Dominik (21%)

Vid (33%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!