|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skupna soba otrok
3.12.2008 12:04:14   
fify
Hi,

zanimajo me IZKUŠNJE/MNENJE staršev, glede sobivanja otrok v isti otr. sobi.

Torej, dva (ali več otroka), približne starost (do 3 leta razlike), in različnega spola.

Ali to gre, ali se obnese, do katerega leta starosti?

Thx, f.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skupna soba otrok
3.12.2008 12:13:04   
nejcko
Naša dva sta stara 7 in 4,5 let, fantek in punčka, in si delita sobo. Zaenkrat je zanju največja kazen, če ju ločimo. Pri mojih starših imata možnost biti vsak v svoji sobi, ampak ni šans, po moje se jima zmeša zvečer, če bi mogla ločeno spati.

Po svojih lastnih izkušnjah, ko sem si tudi delila sobo s starejšim bratom, pa to postane problem v puberteti. Vsaj meni je bilo neznosno deliti sobo z bratom tam nekje po 13. letuuser posted image .

(odgovor članu fify)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 12:41:14   
bambam
Naša dva bosta tudi skupaj v eni sobi. Sicer drugega otročeka šele pričakujemo, je pa mala že ful vesela da bo delila sobo. Računamo da bosta skupaj tam nekje do šole, pol pa vsak v svojo(če nam bo prostor dopuščal)user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 12:48:09   
naniplus4
3 v isti sobi: 11, 9, 4 let. Se obnese. Sploh pri starejših dveh se je zelo, dokler sta bila sama. Zdaj delamo na še eni sobi za najmlajšega otroka (4), ker so trenutki, ko bi tavelika dva otroka rabila mir, sploh, če delata za šolo. Ima pa sobivanje veliko prednosti - sploh za mlajše. Jaz ga priporočam vsaj do šole, pa še kasneje je tudi čisto OK, če je v stanovanju prostor, kamor se tisti od otrok, ki potrebuje mir / tišino / zasebnost lahko za nekaj časa umakne.

(odgovor članu fify)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 12:53:07   
piule
dokler so še mali gre,potem pa nikakor.Čene prej bo bitka ko pridejo tja do 12 leta.Preverjeno...

(odgovor članu naniplus4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2008 13:06:22   
bskrle
Naše 3 user posted image so v eni sobi, menim, da do 12 leta ne bi smelo biti težav.

(odgovor članu piule)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2008 13:08:20   
t5t6
Naša 2 sta bila vedno skupaj in tudi v bodoče bosta, dokler bo pač šlo. Jaz v tem vidim samo prednosti, zvečer in ponoči se počutita bolj varna, zvečer jima skupaj beremo prevljice, potem malček poklepetata, tisti, ki se prvi zbudi takoj pogleda kje je drugi, zdi se mi da je tudi to lahko ena pot k večji navezanosti med brati/sestrami, verjamem pa, da v puberteti je skupna soba lahko velik problem.

(odgovor članu piule)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2008 22:03:30   
Tonchka
Dokler nisem šla živeti na svoje (pri 25) sem sobo delila z mlajšo sestro in vedno mi je bilo to super. Bili sva (in sva še sedaj) najboljši prijateljici in mogoče sva res že od malega tako navezani ena na drugo ravno zato, ker sva bili toliko skupaj. Ko sem šla na svoje, sem rabila kar nekaj časa, da sem se navadila na to, da zvečer ni čvekanja v postelji do onemoglosti ipd. Tudi naša dva otroka sta skupaj v sobi (3 in 5 let) in zaenkrat jima je cool.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2008 22:36:51   
atanja
Jaz pa sem mojo sobo mela vedno za svoj zatočišče. Zaprta notr sem lahko tudi 3h rezala liste in ustvarjala. Pa muzka je mogla bit na glas pa nobeden mi ni smel pamet solit.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2008 7:36:00   
diva 4
Naša dva sta tudi v eni sobi.user posted image  je 5.5 let, user posted image  je 3.5 let .Zaenkrat zelo uživata skupaj , ko pa napoči puberteta pa si bosta verjetno želela več zasebnosti in bosta pač šla vsak v svojo sobo.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2008 9:48:05   
ronja
Ko sem bila mala, smo bili najprej vsi trije v eni sobi, potem pa je sestra dobila svojo in sva bila z bratom skup v sobi (5 let razlike, on je mlajši) do mojega 14. leta, ko smo se preselili. Meni ni bilo hudega, brat me ni motil, niti jaz njega, nisem si prav želela selitve, čeprav sem dobila svojo sobo (ki pa sem jo imela zelooooo rada), ker smo prej stanovali blizu centra, potem pa nekje bogu za leđima kar se zvez tiče (zadnji LPP ob 22:30user posted image )

Zdaj bosta najini punčki seveda v isti sobi in če pride še kak, bo tudi v isti sobi, ker jih več nimavauser posted image . Ampak Ronja je še mala, razlika med njima bo 1,5 leta in še obe sta user posted image , tako da upam, da bo šlo vsaj še kakih 8 let, ker prej dvomim, da bi se lahko preselili...

(odgovor članu fify)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2008 10:30:54   
komarka
Iz vojega otroštva lahko reem, da je blo najbolj grozno, ko smo dobili vsak svojo sobo. Mlajši bartec je še dolgo hodil spat v mojo sobo. Starejša setra je bla pa ful rada v svoji sobi... Itak sva pa obe kmalu sli od doma, ker sva sli srednjo solo v lj in v internat. Tam pa tako imaš cimre.

Pomojem je to lahko dobra šola za odnose, reševanje konfliktov, razvijanje tolerance in konec koncev postavljanje meja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2008 10:35:47   
ronja
Mlajši bartec je še dolgo hodil spat v mojo sobo.

K nama pa je prišla v zakonsko posteljo (z bratom sva spala na zakonski postelji) na sredo med naju spat moja najstniška sestra po eni grozljivki, ki jo je gledala v kinu, hehe - je mela že kakih 16 let... se še zdaj hecamo iz tegauser posted image . Meni se zdi, da je za male otroke to dobro, da so skup. Lubi se je pa zelo želel svojo sobo (in jo tudi dobil).

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2008 15:46:10   
mischa
jaz sem si delila sobo s starejšim bratom do 16. leta in že proti koncu OŠ je bilo neznosno,kasneje pa sploh. K sreči sva potem dobila vsak svojo sobo,ker bi se meni sigurno zmešalo.V mlajših letih pa ni bilo problemov.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.12.2008 23:07:40   
sanja nk.
hello
ja jaz imam 2 sina 12 in 14 let in imata že od majhnega vsak svojo sobouser posted image , ker ne vem sej to pač enim ne dopušča prostor in finance samo mislim da vska potrebuje svoj intimen prostor, kjer je sam svoj kralj, seveda v moji hiši po določenih pravilihuser posted image , ampak zdaj se lahko vsak umakne v svojo sobo in ma svoj mir ko ga potrebuje.......
ker naprimer vem da če bi bila skupaj bi se skoz nekaj buhala , zdej pa ko imata vsak svoje sobe pa  včasih slišiš najprej kraganje in dretje potem pa najprej en pok vrat 2 sekunde kasneje pa drugi pok vrat in se kujatauser posted image user posted image

no uglavnem sem za ločene sobe , še posebej po spoluuser posted image

(odgovor članu mischa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.12.2008 23:10:09   
sanja nk.
jaz pa sem si sobo delila z sestro o faksa v zgodovini , pa bi si jo še danesuser posted image user posted image , ker sva kot rit in srajca user posted image user posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2008 7:55:51   
marty5
Zaenkrat sta naša 2 ločena - sicer oba user posted image , 2 leti razlike. To pa zato, ker je najmljaši še dojenček in se še kdaj zbudi. No, pravzaprav bi morala reči, ker se starejši še zbuja - mlajši pa večinoma spi user posted image .

Skratka - v planu pa imamo, da jima do kakega 10. leta odstopiva večjo splanico in jo opremimo za dva. Zdi se mi, da ko so majhni so raje skupaj, da je neki posebnega it zvečer spat z bratcem ipd....Potem pa, ko bo čas, ju bomo ločili, če bosta tako želela.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2008 15:12:44   
krfjolca
Pri nas zaenkrat ni možnosti, da bi imela vsak svojo sobo. Do najstništva bomo že nekako, če pa bo potem prehudo, se bova midva odpovedala spalnici in nekako pregradila dnevno sobo, da bo za eno posteljo prostor. Ne vem, kako bo to šlo user posted image . Sicer je do takrat še dolga, v 10 letih se lahko še pokaže kakšna druga možnost. Bomo videli. Sicer pa živijo še večje družine v manjših stanovanjih, pa jim ni hudega.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.12.2008 16:34:26   
Arwenko
Nimam še svojih otrok, povem pa iz osebne izkušnje, s svojim bratom sva imela skupaj sobo, katastrofa na celi črti, non-stop, prepiri, pretepanja, risanja črte po sredini sobe in spet prepiri okrog tega. Svojim otrokom tega zato nikoli nebi nardila. Mogoče je drugače z dvema sestrama ali dvema bratoma, ki dejansko imata podobne interese, tega pač nebi vedela. Jaz sem dobila svojo sobo potem pri 14-ih ko sem šla v srednjo šolo in z bratom sva se pobotala šele ko sem pri 18-ih šla na faks tak zakoreninjeno je blo najino "sovraštvo" iz časov skupne sobe. Zdaj sva pa seveda kul in se ful dobro razumeva.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.12.2008 19:13:31   
marty5
To je vse tako odvisno - od karakterja otrok predvsem in faz odraščanja.

Jaz sem delila sobo s svojim 6 let mlajšim bratom vse dokler nisem šla od doma. Seveda sva se kregala, tudi svojo sobo sem si želela, ampak vseeeno sva se imela in se imava zelo rada. Na žalost velikokrat ni možno imet že ene otroške sobe, kaj šele dveh - s temi cenami stanovanj. Pa glede na svoje izkušnje, ko smo stanovanja iskali - 4 sobna so res redkost, sploh novogradnje....no, malo izven teme...

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.12.2008 21:12:08   
Freycha
midva sva bila 4. leta narazen, različnih spolov in celo življenje v isti sobi, pa nama nič ne manjka. OK, boljše bi bilo, če bi imela vsak svojo sobo, ampak to pač ni bilo izvedljivo in sva s tem živela čist ok....

(odgovor članu fify)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.12.2008 11:34:16   
fify
Ej, hvala vsem za napisano...so me malo ohrabrili tisti, ki imajo/so imeli podoben primer kot jaz. Upam, da bo šlo. Je pa res, da so stanovanja draga.

lp, f.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.12.2008 15:52:15   
Dadi
Tudi pri nas imamo zaenkrat oba deklico in fantka v skupni sobici. Stara sta 4 in 3 leta. Zaenkrat še gre, ker v sobici samo spita. No čeprav ta starejša najprej zaspi v spalnici in jo potem odnesem v njeno posteljico. Ko se bomo preselili bosta imela vsak svojo sobo. Me pa prav zanima kako bo to funkcioniralo.user posted image

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu fify)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.12.2008 13:46:25   
tajtaja
MI imamo pet otrok in pet otroških sob!
Sicer dvojčka spita v eni sobi skupaj (2,5 let), druga soba je kao igralnica.
Ostali pa so vsak v svoji.
Najstarejša(16) seveda nima problemov in je rada sama, čeprav včasih prav povabi bratca (7 let), da prespi pri njej.
Maša (11 let) pa je najsrečnejša, če ji uspe prepirčati spet brata(7 let) da bo spal pri njej. Vsi imajo velike postelje, tako da ni problem.
Hočem rečt, da odvisno, eni so radi skupaj.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?