|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   talno gretje in keramika
3.12.2008 10:04:54   
Anonimen
Po hiši imava napeljano talno gretje, brez radiatorjev. V bivalnih prostorih (dnevna, kuhinja, jedilnica) bova imela skoraj 100% položeno keramiko, saj naj bi bila keramika boljši prevodnik.

Skratka, moje vprašanje je, kako se to obnese poleti? Pozimi vem, da je luštno, tla niso mrzla.. Kaj pa poleti, ko bo talno ugasnjeno?

Tiste, ki imate tako, ali bi spremenile in dale raje parket ali laminat namesto ploščic?

Hvala user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: talno gretje in keramika
3.12.2008 10:08:21   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Po hiši imava napeljano talno gretje, brez radiatorjev. V bivalnih prostorih (dnevna, kuhinja, jedilnica) bova imela skoraj 100% položeno keramiko, saj naj bi bila keramika boljši prevodnik.

Skratka, moje vprašanje je, kako se to obnese poleti? Pozimi vem, da je luštno, tla niso mrzla.. Kaj pa poleti, ko bo talno ugasnjeno?

Tiste, ki imate tako, ali bi spremenile in dale raje parket ali laminat namesto ploščic?

Hvala user posted image

midva imava talno, ploščice v kuhinji, dnevni,razen v otroški sobi in spalnici nimava talnega in imava laminat.hodimo v copatih tako da poleti ni panike čeprav so mrzla tla, nimam pripomb. zaenkrat ne bi spremenila pa sem preživela že poletje in zimo v takem. za radiatorje imava tudi prštimano samo jih še nisva kupila tako da celo hišo ogrevamo s talnim.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 11:39:31   
t5t6
Mi imamo povsod talno in priključke za radiatorje, ki pa mislim, da jih sploh ne bomo dali. Parket imava samo v otroški, splanici in fitnesu bolj zaradi občutka, če ga lepiš talno funkcionira enako, mora pa bi parket za talno. Za poleti pa se mi ne zdi problem saj je tako vroče, da ti parv paše, da so ploščice malo bolj hladne. Jaz tega nebi zamenjala.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 14:58:17   
rija
mi imamo talno pod keramiko in pod parketom in se parket obnese čisto dobro. poleti pa je keramika grozauser posted image , parket pa prav fajn....in meni je grozno imeti ploščice v dnevni sobiuser posted image  

...vox populi...

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 21:54:23   
sazi
mi bomo imeli talno povsod in parket povsod (dvoslojni, primeren za talno), razen v kopalnicah in predsobi

Prijatelji imajo v dnevnobivalnih prostorih ploščice in talno - pozimi je v redu, poleti (oz še huje pozno pomladi in zgodaj jeseni, ko talno še ni vklopljeno, ni pa neke vročine) pa se bos sploh ne da hoditi po ploščicah - meni je premrzlo - in tudi pretrdo

sem definitivno za parket, zato ga tudi imamo (ravno danes so končali s polaganjemuser posted image )

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2008 13:17:32   
Hope2
Jaz nikakor ne bi imela ploščice oz karamiko po telh, četudi je talno. Že na videz mi deluje trdo in hladno. Pozimi ko je talno, je še toplo, na spomlad in jesen pa hladno. Celo če ste vajeni hodit bosi ali v štunfih.
Mi smo zdaj 2 leti imeli keramiko po tleh in smo živeli v toplih krajih. Poleti ko je bila zunaj temperatura 35-50 so bile ploščice super, ravno pravšnje, vendar pozimi, ko je bila T pod 33 pa so bile hladne, jaz sem imela vedno dvojne štunfe in mrzle noge. Notranja T je bila vedno med 21-24.
Sem za parketuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.12.2008 13:18:10 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2008 13:36:30   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

Hvala user posted image

midva imava talno, ploščice v kuhinji, dnevni,razen v otroški sobi in spalnici nimava talnega in imava laminat.hodimo v copatih tako da poleti ni panike čeprav so mrzla tla, nimam pripomb. zaenkrat ne bi spremenila pa sem preživela že poletje in zimo v takem. za radiatorje imava tudi prštimano samo jih še nisva kupila tako da celo hišo ogrevamo s talnim.

a vidva slučajno v naši hiši stanujeta user posted image ?? No, pri nas imamo enako, tudi prištimano vse za radiatorje, če se bomo kdaj odločili za njih oz. za centralno kurjavo na olje/plin.

Aja, se pa kar obnese.

No, še to sem hotela dodat; zadeva se ful obnese, predvsem zaradi čiščenja oz. svinjanja. Včasih sva imela psa; sedaj, ko imamo otroka (2 leti) pa tudi ful; non stop se neki poliva, stresa, hrana pada po tleh; samo obrišem in je. Ploščice so 1A za pusjke. user posted image

< Sporočilo je popravil Ženkica -- 4.12.2008 13:37:41 >

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2008 13:39:49   
Estrella*

Hvala user posted image

Mi imamo po celi hiši TG in sem zelo zadovoljna. Jedilnica, kuhinja in dnevna so v enem prostoru L oblika in imam v dnevni gotovi parket. Poleti je na ploščicah malo hladno, samo če si v copatah je OK. Skratka moje mnenje je pozitivno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2008 15:47:28   
Pauline
Odločitev je predvsem odvisno od bivalnih navad družine, od morebitnih drugih članov družine ( psi, mačke, kakšne druge domače živali), od načina vzdrževanja, ki si si ga zamislila. 
Mi imamo pritlično atrijsko hišo in se ne preobuvamo vsakič ko stopimo skozi vhodna ali atrijska vrata. Imava otroka in dva psa. Parket smo imeli 10 let in se ni obnesel. Zdaj imamo talno in ploščice ( razen v spalnici in otroški sobi ) in ne bi zamenjala...mogoče s časom, zaenkrat mi je super. Copati so pa pri nas itak obvezni .

Jeziti se, pomeni kaznovati sebe za neumnosti drugih.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2008 17:59:16   
katjandraž
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
sem definitivno za parket, zato ga tudi imamo (ravno danes so končali s polaganjemuser posted image )
user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2008 8:45:44   
Poka
A veste punce, da talno gretje povzroča krčne žile? In to resno, sploh tiste, ki imajo to v genih... Enako je s hojo po mrzlih ploščicah. Midva bova zato dala talno samo v kuhinji, hudniku in kopalnici, pod ploščice. Drugje bodo pač radiatorji - čeprav so meni grdi... 

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2008 8:57:07   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

Hvala user posted image

a vidva slučajno v naši hiši stanujeta user posted image ?? No, pri nas imamo enako, tudi prištimano vse za radiatorje, če se bomo kdaj odločili za njih oz. za centralno kurjavo na olje/plin.

Aja, se pa kar obnese.

No, še to sem hotela dodat; zadeva se ful obnese, predvsem zaradi čiščenja oz. svinjanja. Včasih sva imela psa; sedaj, ko imamo otroka (2 leti) pa tudi ful; non stop se neki poliva, stresa, hrana pada po tleh; samo obrišem in je. Ploščice so 1A za pusjke. user posted image

je res, če imaš psa, mačke so ploščice toliko boljše, pa ni za pujske user posted image ampak je fajn za čistit.

mogoče pa res živimo v isti hiši, sam da tega še ne vemo user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2008 18:23:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

A veste punce, da talno gretje povzroča krčne žile? In to resno, sploh tiste, ki imajo to v genih... Enako je s hojo po mrzlih ploščicah. Midva bova zato dala talno samo v kuhinji, hudniku in kopalnici, pod ploščice. Drugje bodo pač radiatorji - čeprav so meni grdi... 

Tole je pa takšna bedarija, ob kateri grejo meni pokonci vsi lasje.user posted image  Če bi se mogoče malo pozanimala, prebrala par stvari, bi ugotovila, da temu le ni tako, če je gretje narejeno pravilno. Če je gretje vezano na nizkotemperaturni sistem potem ne boš dobila nobenih krčnih žil, ker so tla hladnejša od tvoje telesne temparature. Če boš imela pa visokotemperaturni sistem (kot so radiatorji) potem je pa možnost krčnih žil, ker je potem v ceveh bistveno višja temperatura kot imaš ti telesno.

Skratka, da povzamem. Če daš samo talno je to nizkotemperaturni sistem. Če daš samo radiatorje je to visokotemperaturni sistem. Če daš oboje je potrebno pazit, da imaš dva sistema, kar je bistveno dražje.

Pa še to: tisti centraler ko ti bo rekel, da talno povzroča krčne žile, ga takoj odpiši, ker nima pojma.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.12.2008 22:05:57   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Tole je pa takšna bedarija, ob kateri grejo meni pokonci vsi lasje.user posted image   

se podpišem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.12.2008 8:56:19   
k1
mi hodimo poleti in pozimi brez copat po hiši. 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Izbira bolnišnice
Janjikaaaa

V kateri bolnišnici ste oz. najverjetneje boste rodile?

Ljubljana (28%)

Maribor (12%)

Slovenj Gradec (9%)

Drugod po Sloveniji (47%)

Avstrija (2%)

Druge države (2%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!