Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 12:45:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Zajtrk je itak. Kaj pa "mesec" - dva meseca ali dva mesca? Ja se strinjam da je pravopisnih bedarij ogromno! Še najbolj me pa zbode neko polovično vikanje ala "Gospa a boste prinesla" Ko da ne more dokončat stavka in rečt prinesli če se že dela fino/finga.
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 13:02:26
|
|
|
|
Ribica **
|
V Sparu v Cityparku imajo vedno v ponudbi kosil mesne krgoglJice Tako kot kje škatlJe ... Pa gospej mene vedno ob zivce spravlja. Ce rabi kdo se kak podatek iz pravopisa, ga imam pravkar pri sebi
< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 3.12.2008 13:03:03 >
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 13:15:40
|
|
|
|
Katey
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra2a Ni dolgo nazaj sva se s kolegico prepirali o sklanjatvah. Ona trdi, da sma sle (joj, joj), jaz ji prijazno povem, da to nikakor ne gre, da je prav sva sli in ona nazaj (ker hoce imeti vedno prav) sma sli. Sej ne morem verjet, da kdo res verjame da je sma sli pravilno , me kr strese ko to preberem. Ena boljših mi je tudi ta 'trgovina do nadaljnega zaprta' (pravilno je do nadaljnjega).
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 13:27:06
|
|
|
|
sunny24
|
Pa ta mi je tudi dobra...V eni piceriji berem kaj je gor na picah in zagledam oljka...WTF, a ceu drev bom dobila na pico?
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 13:31:59
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Še enih par cvetk - najbolj me vrže v luft, ko ti reče prodajalka 1 evr in nekaj centov - evr, madona 'Pridem nenadoma' me je tudi nasmejalo In pa KEBAP mi je tudi smešno, ljudje, kebab, kebab
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 14:25:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nikita*** Ja, enako je decembrski, oktobrski, metrski,... Prav alergična sem, ko vidim napis na trgovini npr. metErsko blago. Najraje bi zavila notri v trgovino in jim povedala, kako se prav napiše. Pa še veliko je takšnih cvetk . Me je pa Zara spomnila (ko je omenila, da ima prijateljica lokal s hrano) na to, kako se z mojim zabavava, ko čakava, da bova postrežena. Pregledujeva jedilni list in iščeva napake. Če najdeva kakšen lokal, kjer je v jedilnem listu "samo" pet napak, so že dobri. Ponavadi jih naštejeva vsaj 10 Včasih me zagrabi, da bi naokoli hodila z rdečim kulijem in popravljala napake se podpišem pod vse, samo da jih jaz opozorim na napake, če sem slučajno v njihovi trgovini
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 14:27:36
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 Marička s čim se ubadate . Mi je ravno do Čačka kako napišejo, glavno da razumem napisano, da lahk izberem papico in potem uživam v njej no, to je pa žalosten odnos do našega jezika Zakaj pa . Jaz grem tja jest in ne iskat slovnične napake. Me pa zanima kolk od vas, ko iščete na jedilniku slovnične napake poveste oz sporočite to šefu. Se mi zdi da tisti, ko iščejo napake in ne sporočijo naprej imajo slabši odnos do našega jezika, kot pa jaz ko ne iščem napak oz jih spregledam. Drugače pa ima slab odnos tisti, ko piše jedilnik, ne pa jaz
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.12.2008 14:28:43 >
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 14:31:06
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24 Pa ta mi je tudi dobra...V eni piceriji berem kaj je gor na picah in zagledam oljka...WTF, a ceu drev bom dobila na pico? al pa ko prevode palijo in iz focaccie rata ****ača
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 14:33:17
|
|
|
|
amaya
|
pa pri kitajcih: cvrti palčki ....jaz prav uživam v iskanju takih cvetk... Sej ne rečem, da se tudi sama kdaj ne zmotim, ampak če bom pa plakat pisala ali pa vabilo bom valda bila malo bolj previdna. Sploh pa če ne znaš rabit določenih besed oz. jih ne znaš napisat, mater bodi vsaj tako iznajdljiv, pa uporabi druge
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 15:58:39
|
|
|
|
ZARA
|
No, kitajcem je itak oproščeno. To ni njihov materni jezik. Ampak ZAJTERKA pa res nisem mogla prebolet. Ali pa ta cvetka - grem k ukulistu.
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 16:39:02
|
|
|
|
higuys
|
IZVIRNO SPOROČILO: amaya IZVIRNO SPOROČILO: sunny24 Pa ta mi je tudi dobra...V eni piceriji berem kaj je gor na picah in zagledam oljka...WTF, a ceu drev bom dobila na pico? al pa ko prevode palijo in iz focaccie rata ****ača óljka -e ž (ọ́) 1. južno drevo ali njegovi jajčasti, koščičasti sadovi, iz katerih se pridobiva olje: gojiti, obirati oljke; nasadi oljk; pridelek oljk 2. v krščanskem okolju oljkova vejica: nesti oljke v cerkev; blagoslovitev oljk ● knjiž. oljka miru oljkova vejica kot simbol miru Le v vednost, oljka se uporablja tako za drevo kot za sadež.
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 17:44:11
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR V Sparu v Cityparku imajo vedno v ponudbi kosil mesne krgoglJice Tako kot kje škatlJe ... Pa kot so bile ljukne pri komentiranju smučanja Tomaža Cerkovnika.
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 23:02:27
|
|
|
|
petra2a
|
Danas ni ni burek..peč pukvarjena, lektrika ušla...
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 23:12:02
|
|
|
|
oka
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra2a Danas ni ni burek..peč pukvarjena, lektrika ušla... Drugače je pa tale naš pravopis kar težek. Še tisti, ki nam je to materni jezik se lovimo, kaj se ne bi tujci. No ampak zajtrk je pa zajtrk pa kakorkoli obrneš.
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 23:15:37
|
|
|
|
katjandraž
|
Ampak najhujše mi je pa še zmeraj "Ko bom BIL velik ..."!
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 23:37:01
|
|
|
|
rumba
|
Kiri sonc je zuni. Danes burek nič več sploh. Peč pokvarjen.
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 3.12.2008 23:58:27
|
|
|
|
Ribica **
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka IZVIRNO SPOROČILO: petra2a Danas ni ni burek..peč pukvarjena, lektrika ušla... Drugače je pa tale naš pravopis kar težek. Še tisti, ki nam je to materni jezik se lovimo, kaj se ne bi tujci. No ampak zajtrk je pa zajtrk pa kakorkoli obrneš. Res je. Ampak vse se da, ce se hoce - imam sosolko iz Uzbekistana, ki zivi v Sloveniji od letosnje zime in tekoce govori slovensko in to velikoooooooo bolj pravilno kot marsikateri priseljenec z juga, ki zivi ze ohoho let n nasi dezelici. Res je faca, kar se tega tice.
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 4.12.2008 6:03:24
|
|
|
|
citrončica
|
Drugače je pa tale naš pravopis kar težek. Še tisti, ki nam je to materni jezik se lovimo, kaj se ne bi tujci. No ampak zajtrk je pa zajtrk pa kakorkoli obrneš. Ni dolgo nazaj sva se s kolegico prepirali o sklanjatvah. Ona trdi, da sma sle (joj, joj), jaz ji prijazno povem, da to nikakor ne gre, da je prav sva sli in ona nazaj (ker hoce imeti vedno prav) sma sli. Se strinjam,naš pravopis je težek,posebej zato,ker že toliko "po domače"pišemo,da so nam nekatere "spacanke"tako domače,da jih kar uporabljamo, jaz sem tud ena tistih,ki me moti,sicer ne ena napakica,bolj tisto,ko komaj razvozlaš,kaj naj bi bilo napisano,ko vidiš,da nihče za seboj niti ne prebere,kaj je sploh napisal,in sma je tudi ena tistih cvetk
|
|
|
|
RE: Zajtrk ali zajterk? 4.12.2008 8:21:24
|
|
|
|
haloze
|
Mene tudi motijo take slovnične napake. Bog pomagaj, mam pač rada materin jezik. Ena je iskala, kak je prav,dva meseca ali mesca. Dva meseca.
< Sporočilo je popravil haloze -- 4.12.2008 8:23:00 >
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?