|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povečana ščitnica
2.12.2008 13:47:33   
naia
živjo, zanima me, če mi zna kdo povedati, kako lahko vpliva povečana ščitnica na plod, ima katere kakšne izkušnje?! noseča  sem 29.tednov in sem danes dobila izvide, da imam povečano ščitnico ter so me napotili v triažno ambulanto. je to kaj bolj kritičnega ali kaj? me je kar malo strah...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povečana ščitnica
2.12.2008 13:48:21   
Anonimen
Verjetno boš dobila zdravila.

Nič hudega ne bo, ker so ti pravočasno odkrili. Ne se sekiratuser posted image

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 14:31:31   
naia
zdravila med nosečnostjo?! mi to ne diši...user posted image  že tako se komaj izogibam antidepresivom...

kako lahko na otroka vpliva? povečan tsh in tableti?

moji izvidi:
TSH 5,21
T3 4,7
T4 13,4

pomoč?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 14:35:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naia

zdravila med nosečnostjo?! mi to ne diši...user posted image  že tako se komaj izogibam antidepresivom...

moji izvidi:
TSH 5,21
T3 4,7
T4 13,4

pomoč?

Ja če pa nočeš zdravil pa ne vem.
To se boš z zdravnikom lahko vse pomenila. Mogoče ne bodo potrebna.
Zdravila pa ne škodijo otroku.

Drugače pa problemi s ščitnico ful na psiho vplivajo. Vsaj pri meni so. Se pa o tem zelo malo govori.

Kje pa imaš pregled? V lj.?

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 14:38:01   
Anonimen
OJ,

jaz imam tud povečano ščitnici, in ko bom (upam da bom) zanosila mi bodo dozo zadravil povečali, tako da takoj ko bom zanosila moram sporočit da se mi doza poveča, ker brez zdravil bi bilo lahko kaj narobe. Zdravila samo pomagajo k uravnavanju hormonov. . .tvoj izvid pa sploh ni kritičen, tako da boš verjetno zdravila dobila samo v času nosečnosti in dojenja, pol te bodo pa mal bol spremljali.
Jaz jih bom pa morala jest celo življenje user posted image

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 14:41:53   
šnucika
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

moji izvidi:
TSH 5,21
T3 4,7
T4 13,4

pomoč?

Drugače pa problemi s ščitnico ful na psiho vplivajo. Vsaj pri meni so. Se pa o tem zelo malo govori.

se strinjam z napisanim...jaz nimam ščitnice in sem doživljensko na umetnih hormonih,ki jih dnevno jemljem v obliki tablet...prav tako med nosečnostjo,ki je minila brez težav!
Imam pa po odstranitvi velike probleme s psiho - anksioznostuser posted image

Torej,ne se bat zdravil,ker ti bodo samo pomagala,kljub temu,da si noseča.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 14:47:02   
naia

moji izvidi:
TSH 5,21
T3 4,7
T4 13,4

pomoč?

ne da nočem zdravil, ampak se jih kar malo bojim...da bi škodila kej...

v petek imam prvi pregled v ljubljani, na polikliniki...pri dr. Pirnatu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 14:49:18   
Anonimen

moji izvidi:
TSH 5,21
T3 4,7
T4 13,4

pomoč?

ne da nočem zdravil, ampak se jih kar malo bojim...da bi škodila kej...

v petek imam prvi pregled v ljubljani, na polikliniki...pri dr. Pirnatu...

No saj ti bo vse razložiluser posted image
Sam ne se sekirat res. Ker ne škodi.

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 14:55:03   
titi3
Tudi jaz sem se v preteklosti zdravila zaradi povečane ščitnice. Sedaj se mi je med nosečnostjo fizično nekoliko povečala, vrednosti pa so bile pred mesecem v meji.

Po prenehanju s tabletami mi je bilo naročeno naj 1x letno jemljem minerale, ki vsebujejo tudi jod. V Mercatorju pa sem potem našla mineralno vodo Jožefov vrelec, ki vsebuje veliko joda. Baje se jod raztopljen v vodi veliko bolje absorbira.

Sedaj čakam na rezultate drugega testiranja krvi za TSH v nosečnosti.

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 17:44:10   
Hope2
Nezdravljena ščitnica lahko pusti posledice na plodu, medtem ko zdravila niso sploh škodljiva.

Jaz imam hašimota in sem bila celo nosečnost na eltroxinu, tudi zdaj ob dojenju moram jemati tablete. Otrok je zdrav in nisem niti pomislila, da ne bi jemala tablet. Če ti jih zdravnik predpiše, jih jemlji brez strahu.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 17:47:33   
mayflower
Jst sem po radijojodni terapiji non stop na Eutiroxu. V začetku nosečnosti se mi je TSH povišal na 11, zato so mi zvišali tudi odmerek. Brez panike - to je v bistvu ščitničen homon. Moraš jemat, ker povišan TSH (5 res ni visoka vrednost) lahko vpliva na splav.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2008 19:59:07   
kajajaka

moji izvidi:
TSH 5,21
T3 4,7
T4 13,4

pomoč?

a ti je do zdravega otroka ali do tega, da ne bi jedla zdravil???

Najbrž boš dobila Euthyrox zdravilo, ki ni nič drugega kot sintetični hormon, ki ga tvoja ščitnica premalo proizvaja. Imela boš redne kontrole krvi in se vsaj počutila normalno - počutje, kot bi bilav depresiji je značilno za hipotorozo. Otročka zdravila ne morejo ogrožati, nepravilno delovanje tvoje ščitnice pa lahko.

Več si preberi na strani društva Metuljčica (oboleli na ščitnici...)
Vse bo ok, samo ne si sama postavljat diagnoz in odmerjat udravil... ni pametno...

link za metuljčico pa tu:
http://metuljcica.mojforum.si/index.php?sid=41bf2f2a33517317e2653c07b6d21f5f&mforum=metuljcica

lepo nosečnost ti želim

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2008 20:01:08   
kajajaka
dr. Pirnat je pa itak najboljši tirolog! Kar brez strahu!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2008 11:12:14   
naia
kajajaka...ja tablete ravno zaradi tega ne bi jemala, da ne bi škodila otročičku, a ne...ni zaradi mene, jaz sem itak "že 5 let" na antidepresivih in verjami, da mislim le na svojo miško tokrat...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.12.2008 11:23:20   
lenika
Mene pa zanima, kako ugotovijo,da je z delovanjem ščitnice v nosečnosti kaj narobe? A po krvnih testi, ki jih delajo prvič, ko pridemo na pregled?

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.12.2008 12:32:06   
mayflower
Pri nas na žalost nosečnic  ne testirajo na ščitnične hormone (v Ameriki je to priporočilo-vsaj v strokovni literaturi). testirajo tiste, ki opisujejo težave, ki bi lahko nakazovale težave s ščitnico. Oziroma tiste, ki so predhodno imele težave s sčitnico ali jemljejo terapijo. Jst sem bila testirana mesec pred zanositvijo (imam hipotirozo)- vse super. Po dobrih dveh mesecih sem se spet testirala. TSH čisto ponorel, samo upam, da ne bo kaj vplivalo na otročka. Sedaj sem na začetku 19.tedna in sem bila testirana od takrat na dva tedna, sedaj bom pa vsak mesec. Ampak to zato, ker mi hormoni še vedno skačejo. Zato sem tudi na bolniški trenutno, ker ne vedo točno kako se hormoni spreminjajo z aktivnostjo.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.12.2008 12:35:40   
Hope2

kajajaka...ja tablete ravno zaradi tega ne bi jemala, da ne bi škodila otročičku, a ne...ni zaradi mene, jaz sem itak "že 5 let" na antidepresivih in verjami, da mislim le na svojo miško tokrat...

Naia nekaj moraš vedet, tele tablete niso zdravila, ki bi vsebovala nekaj škodljivega oz kake kemijske substance, to so tablete s ščitniškim hormonov, torej s tem kar ti primanjkuje. Dodaš telesu nekaj kar ti manjka (kar ima zdrav človek že itak v telesu), ne nekaj kar bi škodovalo. Ne vem kak to bolj po domače povedatiuser posted image .

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.12.2008 12:49:47   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Mene pa zanima, kako ugotovijo,da je z delovanjem ščitnice v nosečnosti kaj narobe? A po krvnih testi, ki jih delajo prvič, ko pridemo na pregled?

Nažalost res ni testeriranja v Sloveniji. Pogledaš si pa lahko kakšni so znaki in če imaš kake znake, pač omeniš svoji G ali osebni zdravnici in prosiš za odvzem krvi. Lahko pa greš tudi v samoplačniški laboratorij (adialab) in si tam testiraš ščitniške hormone in protitelesa

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?