|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KONEC PORODNIŠKE...KAJ NAJ NAREDIM ZDAJ?
2.12.2008 12:52:08   
diamantek
3.12. se mi izteče porodniška,...sedaj sem bila kar dve leti zapored doma...dva otroka,..zaposlena pa pri svojem...v firmi...toda firma gre počas u franže in me zanima kaj bi bilo sedaj najboljše in najbolj pametno naredit? imam pa trenutno bolanega otroka doma...že spet bronhitis....pa sem študirala če bi me moj dal na bolniško al kako je s tem? kako pa če grem na zavod-a mi mora on dat odpoved da dobim socialno pomoč al kako? ima katere podobne izkušnje? ne vem kaj naj nardim...ker če mi moj plačuje prispevke...kar so zlo visoki,...denar mečeva državi,...kar se mi zdi nesmiselno...

vsak odgovor dobrodošel...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KONEC PORODNIŠKE...KAJ NAJ NAREDIM ZDAJ?
2.12.2008 13:08:58   
CatJa
1. v bolnisko te ne more on dajat, pac pa pediater na nego otroka,

2. ce si zaposlena za nedolocen cas, ti bo moral dat odpoved, izplacat odpravnino, do nadomestila na zavodu bi bila v tem primeru upravicena 3 mesece,

3. se vedno imas pa moznost, da te zaposli na 4 ure do otrokovega 6. leta starosti in tako placuje samo polovico prispevkov - se zmenita pac za nizjo placo,

4. socialno pomoc dobis samo v primeru ce imate res zelo zelo nizek dohodek na druzinskega clana, tako da to najbrz odpade,

5. a da bi sla pa dejansko nekam v sluzbo pa ni variante?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu diamantek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 13:47:33   
diamantek
catja a mi lahko kaj več o drugi točki napišeš v ZS-me zanima,sem zaposlena za nedoločen čas,...takoj k sm zanosila me je on zaposlil pri sebi,tako da že več kot dve leti je tega, uzel me je iz zavoda kot brezposelno,prva zaposlitev z visoko izobrazbo,...zato mi prosim napiši kaj več o tem...

služba pa zaenkrat ne pride v  upoštev,ker imam nedonošenčka,in je od konca septembra skos nekaj bolan,bronhititsi,prehladi,...in sedaj je tud bolan,vlogo za vrtec sem dala že pred časom sam sm dobila odgovor da me bodo šele v januarju obravnavali,pol pa k bo bo...sem vložila vlogo in pritožbo za podaljšanje porodniške pa mi je niso odobril,...otrok je star 14 mesecev, pa tud sedi komaj sam,kje je šele hoja in use ostalo,...pa velik problemov glede prehranjevanja ker še grist ne zna....mah velik je tega....zato otroka tud u privat varstvo še ne mislim dat usaj 3 - 4 mesce...

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 13:53:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: diamantek
firma gre počas u franže in me zanima kaj bi bilo sedaj najboljše in najbolj pametno naredit?

Izredna odpoved... zmanjšan obseg dela... tehnološki višek... plačilna nesposobnost podjetja... nekaj v tem smislu, mogoče?

Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 14:03:10   
diamantek
kerensa in kako naj to izvedem...to mora moj narest al kako...ma js pojma nimam...a to na zavodu povemo al kje ,,,

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 14:08:37   
Kerensa*
Odpoved ti mora on napisati, ampak vseeno mora paziti. Če si edina zaposlena, pa še njegova partnerka, bodo bolj preverjali. Predvsem finančno stanje firme, seveda. Če te res ni sposobna plačevat. In kdo bo potem, dokler firma še stoji, delal vse tisto, kar si ti dosedaj? Bo najel zunanje sodelavce? Ja od kod mu pa za njih denar, če ga zate nima? Če je več zaposlenih, se najprej ne podaljša pogodb za določen čas. Če ste vsi za nedoločen čas, potem gredo matere z otroci, mlajšimi od treh let, načeloma zadnje (realnost zna biti seveda drugačna). Odvisno je tudi, kateri kader "lahko" pogreša. Računovodkinjo bistveni težje, kakor enega od desetih proizvodnih delavcev. In tako dalje.

Ja, izredna odpoved zaradi plačilne nesposobnosti podjetja je možna, ampak potem res - odpravnina. Vsaj na blef nakazana. In podobni štosi. Ne gre brez zapletov, no, dokler firma še stoji.

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 14:20:07   
Volga

lno,prva zaposlitev z visoko izobrazbo,...

Čakaj, ti imaš visoko izobrazbo? Potem pa, oprosti, bi lahko vedela vsaj kam se obrniti po inforamcije iz prve roke. Pa tvoj tudi, če ima firmo. hecno, no.

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 14:26:34   
t5t6
Samo če je z otrokom tako kot praviš, zakaj ti ne podaljšajo porodniške, oz ti pediater predpiše bolniško? Sprašjujem se kaj bi v takem primeru naredil nekdo, ki je pač zaposlen in mora it po končani porodniški delat in nima možnosti nekaj kombinirat preko firme.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 14:26:50   
diamantek
joj volga no,mam fak.za upravo...in takoj po diplomi sem zanosila...in sem že dve let na porodniški,...moj je pa gimn.maturant...po naravi bl flegma tip,...se ne sekira preveč...tko da on njega nimam kaj za prčakovat....use je dal name-POZANIMAJ SE!!! IN TO JE TO! drgač je moj redno zaposlen,...pa uglavnem sem hotla sam varjante in možnosti uprašat...to je to...ker na zavod letet ne morem-mam bolnega otroka,...po telefonu se pa itak ne morš nč zment.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 14:30:30   
Volga

po telefonu se pa itak ne morš nč zment.

Ah, seveda se da, jaz večino stvari do tričetrt po telefonu opravim, zadnjo četrt grem pa tja, če je treba kaj prinest, podpisat....vse se da.

Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 14:34:22   
diamantek
vrjem da tuki pri nam...so sami debili-oprost na izrazu,ampak res je...in to povsod, na zavodu, na sociali, na CSD,..povsod u tej regiji...ne vem a niso dorasli svoji izobrazbi in res ne vem kaj sploh tam počnejo,...sem se prselila iz lj na štajersko, manjši kraj,...in je katastrofa.... sem imela že par primerov ko so mi use zaj... ker sem se po telefonu menla...recimo od otroških dodatkov, porodniške,...pa še velik primerov je...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2008 14:38:06   
CatJa
Diamantek imas ZS!

Sicer pa ne vem zakaj navajat kot razlog placilno nesposobnost. V koncni fazi te lahko odpusti iz poslovnega razloga - pomanjkanje dela. In zakaj komu karkoli dokazovat? Pac tako je, edino kar je, eno leto na isto delovno mesto ne sme zaposliti nikogar, ker bi v tem primeru imel prednost odpusceni delavec. Na zavodu tezijo le, ce se odpusca starejso osebo, nosecnico, starsa na porodniski oz. negi in varstvu otroka ali invalida.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2008 14:45:35   
diamantek
CATJA najlepša hvala

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?