|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bo potreben splav?
2.12.2008 7:21:16   
Anonimen

Pozdravljene,
mene pa nekaj močno tišči v srčku...

pred 3 tedni sem imela pozitiven test user posted image ,ki sem ga bila neizmerno vesela in  kmalu bom šla na prvi pregled...
Strahovi so se priplazili ko sam user posted image in mi jemljejo veselje....

Trebušček je tak, kot da bi imela že 3mesece, čeprav bi praviloma naj bil šele 7teden.
Ali je mogoče, da sem prve 3 mesece imela menstruacijo in so se znaki pokazali (po tem takem) šele v drugem mesecu nosečnosti?

Skrbi pa me zato, ker takrat še user posted image nisva načrtovala, saj sem še jemala neke močne tablete, antibiotik in protibolečinske -ketonal....user posted image user posted image

Kako natančno ti G ugotovi/pove teden nosečnosti?
In če sem noseča vsaj 2 meseca..., pomeni da sem s tabletami naredila veliko škode mali user posted image .... V tem primeru je potreben splav?!
Kakšen? Ali res G na začetku nosečnosti da tabletke, ki pospešijo splav?!

Prosim za odgovore, ker sem že na robu  pameti in samo še čakam na prvi pregled...

HVALA VAM!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bo potreben splav?
2.12.2008 7:31:13   
bskrle
NE.
Nosečnost  v prvih tednov obstane ali ne. Dvomim,da ji ketonal škodi. Ne delaj si po nepotrebnem skrbi in malo pobrskaj po Pušenjakovem forumu. Zakaj splav?Zaradi strahu? Bodi pozitivna!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 7:37:31   
Ribica **
Ce si kao noseca tri mesece, ne bos dobila nobenih tablet za splav. Sicer pa obstajajo, ja, ampak so primerne do 5. ali 6. tedna, nekaj takega. Trebuh imas pa lahko tak kot v 3. mesecu zaradi napihnjenosti ali pa spremenjene prebave. Ce ti M zamuja ta mesec, ne panicari v naprej in po nepotrebnem. In menda bo G vedel, a si noseca 6 tednov ali pa 3 mesece (kar je 12 tednov).

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 7:45:51   
Anonimen

Hja, vse je mogoče...

Nektere so do 3meseca imele kr normalno menstro, pa jim je na pregledu G lepo povedal, da so srečke nosečke dobrih 13 tednov.
Moja sestrična do 3 meseca sploh sumila ni.
Za tablete pa ne skrbi, če plod ne bi zdržal, bi že šel.
Tak da uživaj v nosečnosti.

(odgovor članu Ribica **)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 8:18:27   
mamabranka
Doktor ti naredi prvi UZ in na osnovi velikosti do dneva natančno določi starost user posted image . Meni je po UZ določil datum poroda 3 dni prej, kakor po menstruaciji. Bomo videli.
Do takrat uživaj v nosečnosti! Aja, tudi sama sem imela trebušček full vlik že od samega začetka. Pri 2 mesecih so mi bile že vse hlače pretesne!

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 8:23:38   
kalypso
G na pregledu z UZ plodek izmeri. In verjemi mi, to boš tud sama videla, plodek je v 7 tednu dooooosti manjši in manj razvit kot v 12 tednu. Nemogoče je, da bi se G pri merjenju zmotil za nekaj cm =)

Napihnjenost pa je spremljajoč znak nosečnosti sploh v prvem trimesečju. Brez skrbi.

Jaz sem sicer imela normalno M prvi mesec, razlika je bila le v tem, da me je bolelo ko hudič in da se je po M še kar nekaj časa kazal tak rjavo rdeč (zelo smrdeč) izcedek.

Jaz mislim, da si ni potzrebno delat skrbi.

Srečno =)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 8:28:13   
beyba
Ketonal naj bi načeloma bil res prepovedan samo v zadnjem trimesečju...Prej pa ne sicer pripoločljiv vendar sprejemlji. Sem bla pa jst že krepkov tretjem trimesečju, ko sem mela išias in neko limfozo skupi bolelo ko sto hudičov, bla nepokretna zaradi bolečin...tko da v bolnici so mi sicer dajali lekadol, sam je ginekologinja rekla da če je tko da ma zdravilo večji pozitivni učinek na mamo kot negativen na plod, če vzamem ketonal...sam jst ga nisem hotla, sam bla mazohist in rajši trpela...Počakaj do pregleda, pa boš vidla kaka je situacija, pa se obremenjuj šele potem če boto potrebno...

Ela je moj največji zaklad, ki dopolnuje moje življenje v popolnost!

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 8:50:10   
Anonimen
Joj, punce HVALA VAM!!!!

Cela sem izgubljena, prva nosečnost....  user posted image
Ja,saj po logiki mi je vse jasno, a ko se vmešajo čustva je totalna zmeda...

Dejstvo je tako, da sem zmeraj bila vitka v pasu, v zadnjem mesecu pa sem postala prav okrogla, a "redim" se sam v trebuščeka... Ja napihnjenost bi res lahko bla, a zaprtja nimam, v bistvu imam prebavo prej pospešeno kot pa leno...,malo se mi zdi prevelika razlika med prej in sedaj, da bi mislila, da je pikica stara 7tednov...

Mogoče pa je res že pravi korenjak/inja .... user posted image user posted image user posted image

Še enkrat hvala vsem!

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 20:13:07   
kalypso
Ta "napihnjenost" potem v drugem trimesečju izgine. Verjetno je nosečnost tudi neke vrste šok za telo, ki pa se mora navaditi na vse spremembe, tako hormonske kot fizične. Prebava v bistvu nič kaj s tem. Moraš pa vedeti, da se matrnica že veča in premika, zato tudi napet trebušček in občutek napihnjenosti.

Boš videla, vse bo čisto OK =)

Zdaj pa možgane na pašo do obiska G in začni razmišljati o tem kako lepo je bit nosečka =)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 20:44:00   
Olivija
napihnjenost v prvih 3. mesecih mi je zelo znana. Sem pa tudi jaz jemala še zdravila, ko še nisem vedela, da sem noseča in je bil ginekolog mnenja, da bi verjetno v primeru poškodbe ploda narava naredila svoje. Pa je bilo na srečo vse ok. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.