|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema
1.12.2008 21:36:58   
skrita
LP uporabnice!

Nebom se branila nasveta, kakršen koli že bo ali tolažbe, saj sem globoko v sebi razočarana.
Z možem sva se po dogovoru, (da zapusti sedanjo službo, strinjala oba, seveda pogoj da še pred odpovedjo najde zaposlitev. Do tukaj vse lepo in prav. Najde službo z večjimi prihodki, razdalja od domo do delovnega mesta skoraj enaka, razen delovni čas. ta je ubijalski, glede na to, da imava majhnega otroka. Z ta novim delodajalcem se je dragi zmenil, da ga naj počaka mesec dni, kolikor je odpovedni rok sedaj že prejšnje službe. Seveda so mu na starem delovnem mestu dovolili odhod teden pred iztekom, tako je pričel z novo službo z današnjim dnem. Za delovni čas, sem zvedela šele pred dvema dnevoma, od njegovega nadrejenega, vendar ne ta glavnega. Ravno pred dnevi, pa je moj možek izvedel za eno res mamljivo ponudbo, ki je res odlična, pa še delal bo ravno to kar ga resnično veseli. Seveda se je na razgovoru izkazal in dobil službo. Seveda sva oba neučakana čakala na telefonski klic, za ta res hudo službo in sedaj moj zllati možek (po dogovoru, da se odloči za to maljivo ponudbo, ki je res le 1x v lajfu) ne želi razočarati šefa, pri katerem je pričel z današnjim dnem. Včeraj je namreč izvedel, da bi ga imeli tudi v tej drugi firmi, ki je res ležala obema. od delovnega časa, plače... edino pogodba bi bila zaenkrat za določen čas. No pa smo tam. Moj dragec namreč ne želi biti nesramen, zato se bo odrekel tej popolni službi, samo zato, ker ne želi izpasti grd do nekoga, ki ga je čakal par tednov. Še včeraj sva se menla, da dela samo prvi dan in pove kakšna je situacija, pa pride iz joba, pa pravi da ostane tu. Seveda sem bila zelo šokirana, jezna žalostna,... v glavnem so me dajali različni neprijetni občutki. Kaj menite o vsem tem ve? Vem, da nebi bilo fer do sedanjega ta novega delodajalca, vendar da nekdo gleda na druge in ne za svojo rit, pa se mi zdi bedasto. Jaz bom tista ki bo mogla prenašat odsotnost in prihajanje domov ob poznih nočnih urah, namesto, da bi delal normalen siht. Sedaj sem globoko v sebi razočarana, kar sem mo tudi povedala. Še vedno se obema zdi služba, ki jo je odklonil danes samo zaradi tega, ker ne želi izpasti grd bajna. Kaj bi storile ve, če bi bile v takšni situaciji. Za katero možnost bi se odločile? Help
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema
1.12.2008 21:52:44   
A & T
tudi moj je že bil v podobni situaciji, da se je moral odločiti, kam bi raje šel delat in jaz sem le povedala svoje mnenje, saj ga je želel slišati, odločil se je pa sam.

Razumem, da si razočarana, ker se ni odločil tako, kot si pričakovala, da se bo, vendar mislim, da bi ti v primeru, če bi neko službo sprejel le zaradi tega, da ti ugodi, to čez čas, če bi ugotovil, da v tej službi ni srečen, metal pod nos. Naj se raje žre zaradi tega, ker te ni ubogal in je zaradi tega prikrajšan za svojo družino - kar bo slej ali prej okusil, kot da bi tebe mučil, ker si ga "potisnila" v  službo, ki ni tako idealna kot se je zdelo na začetku. In verjemi, velikokrat oddaljenost in delovni čas nista najpomembnejša na delovnem mestu, pa tudi vsakemu vsaka služba ni pisana na kožo.

Veliko sreče.

(odgovor članu skrita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.12.2008 21:57:02   
blaža
če je bla služba taka kot si jo želi, pa dober urnik, da bo popolnde še z svojo družino, se ne bi smel sekirat za šefa, pri katerem je bil samo en dan. sej bi si našel drugega delavca, sej jih dosti čaka na službo. bi pač poklical še koga, s katerim je imel razgovor in bi se zmenil z njim. tvoj mož bi pa imel po končanem delu več časa za družino.

kaj ti je pa rekel tvoj mož? Mogoče pa njemu bolj odgovarja ta služba, ki jo je sprejel? al ti je sam povedal, da ni sprejel mamljive ponudbe, da ne izpade nekorekten do tega ševa, pri katerem je bil samo en dan?

Na žalost je treba gledat samo svojo rit, če se obremenjuješ kaj bojo drugi rekli, ne prideš nikamor in vsi hodijo po tebi.

(odgovor članu skrita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2008 22:06:02   
skrita
IZVIRNO SPOROČILO: A & T

tudi moj je že bil v podobni situaciji, da se je moral odločiti, kam bi raje šel delat in jaz sem le povedala svoje mnenje, saj ga je želel slišati, odločil se je pa sam.

Razumem, da si razočarana, ker se ni odločil tako, kot si pričakovala, da se bo, vendar mislim, da bi ti v primeru, če bi neko službo sprejel le zaradi tega, da ti ugodi, to čez čas, če bi ugotovil, da v tej službi ni srečen, metal pod nos. Naj se raje žre zaradi tega, ker te ni ubogal in je zaradi tega prikrajšan za svojo družino - kar bo slej ali prej okusil, kot da bi tebe mučil, ker si ga "potisnila" v  službo, ki ni tako idealna kot se je zdelo na začetku. In verjemi, velikokrat oddaljenost in delovni čas nista najpomembnejša na delovnem mestu, pa tudi vsakemu vsaka služba ni pisana na kožo.

Veliko sreče.

Nevem, če si me prav zastopa. Mož ni sprejel službe, za katero je nestrpno pričakoval odgovor o sprejetju in sedaj je ne misli nastopit zaradi tega delodajalca, ki je nanj čakal 3 tedne.

(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2008 22:08:13   
skrita
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

če je bla služba taka kot si jo želi, pa dober urnik, da bo popolnde še z svojo družino, se ne bi smel sekirat za šefa, pri katerem je bil samo en dan. sej bi si našel drugega delavca, sej jih dosti čaka na službo. bi pač poklical še koga, s katerim je imel razgovor in bi se zmenil z njim. tvoj mož bi pa imel po končanem delu več časa za družino.

kaj ti je pa rekel tvoj mož? Mogoče pa njemu bolj odgovarja ta služba, ki jo je sprejel? al ti je sam povedal, da ni sprejel mamljive ponudbe, da ne izpade nekorekten do tega ševa, pri katerem je bil samo en dan?

Na žalost je treba gledat samo svojo rit, če se obremenjuješ kaj bojo drugi rekli, ne prideš nikamor in vsi hodijo po tebi.

blaža ne,njemu bi bila bolj všeč (itak, da ga sama nebi silila nekam) ta služba z boljšim del. časom in nasploh. res je perfect job. razočaral pa me je, saj je povedal da gre pač danes v to novo službo, da pove temu nadrejenemu za taboljšo ponudbo, pa od tega nič, saj ne želi biti nesramen.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2008 22:09:36   
Mišni
Jza bi bila zelooooo jezna.

Kaj ima družina od njega, če ga cele dneve ni? Ne rečem, če ne gre drugače, pa je pač en čas tako. Ampak da je druga možnost, pa je ne izkoristi ... Jaz bi bila zelo jezna.
Se prepričana, da bi tudi delodajalec razumel, pa tudi če ne, da ima človek družino in da ima pač prednost služba, ki mu ne vzame celega dne.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu skrita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 0:11:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Kaj ima družina od njega, če ga cele dneve ni? Ne rečem, če ne gre drugače, pa je pač en čas tako. Ampak da je druga možnost, pa je ne izkoristi ... Jaz bi bila zelo jezna.
Se prepričana, da bi tudi delodajalec razumel, pa tudi če ne, da ima človek družino in da ima pač prednost služba, ki mu ne vzame celega dne.

Ja, za 8 ur greš lahko delat v fabriko, pa dobiš borih 400€. Če pa želiš boljši zaslužek, dandanes službe terjajo svoj davek. Domov te ni pred 17 uro. Pa seveda tudi evropski delovni čas terja svoje. Mojga tud ni cele dneve, pa imamo majhnega otroka. Zaslužek je pa temu primeren, glede na to, kolk je odsoten od doma. So pa vikendi toliko slajši.user posted image

Moje mnenje: Odpoved pa naj kar da, pa naj gre kjer mu srce hoče. user posted image

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 11:59:03   
ronja
skrita, hm, rekla bi mu, da ga bom podpirala kakorkoli se bo odločil, samo da izbere tisto službo, v kateri bo on bolj srečen! Če je druga služba bajna, če si ON TO RES ŽELI DELAT, potem ga probaj prepričat. Jaz bi ga vprašala, če si je slučajno premislil, če so mu v tej današnji službi bolj všeč sodelavci, vse razloge bi probala it čez, da bi našla, kaj ga žene v to službo. če ne bi bilo nobenega od teh razlogov, ampak čista vljudnost, pa bi med tem pogovorom verjetno tudi sam videl, da službi nista primerljivi in bi se sam odločil, da bo pogoltnil cmok in rekel šefu, sorry, sem dobil boljšo ponudbo, mam malega otroka, tam je boljši delovni čas, delo mi je pisano na kožo... Saj to je logično, da pač človek sprejme boljšo ponudbo.

Sicer pa včasih pali, če lubiju lepo poveš (ne tako, kot bom jaz napisalauser posted image ), da naj ne bo taka rit, pa zdaj 5 let dela v službi, ki si je ne želi tako, samo zato, ker nima jajc, da bi stopil enkrat za 5 min. do šefa in mu povedal... To ni nezanesljivost, to je samo sprejetje boljše ponudbe. Včasih morajo slišat, da si jih želimo videt pogumne - to da precej motivacije, se mi zdiuser posted image . NOben mož noče izpast prpa - sploh ne pred svojo ženouser posted image . Zaigraj na to karto, pa držim pesti, da rata!

(odgovor članu skrita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 12:29:07   
Anonimen
Po moje sta dve moznosti:
1.Mu ta bajna sluzba ni vec tako bajna,oz.je ugotovil,da mu sedanja bolj odgovarja.
2.Je res ena "prpa"in ne upa oz.noce trenutnega delodajalca "zafrknit".

(odgovor članu skrita)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 13:06:06   
bati

živimo v času kapitalizma, materializma itd...in veliko delodajalcev tud prav ni usmiljeno do svojih delavcev itd....to vsi vemo kako je danes....

v poslu ni čustev ....zato ne vem zakaj razmišljata, če je tista služba tok sjajna in dobra itd...user posted image

(odgovor članu skrita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 13:40:07   
Arwenko
Midva sva z mojim imela pred časom malo drugačno težko debato, ampak princip je podoben. Edino, da je pri nama blo obratno, da se je meni zdelo, da je nesmiselno menjavat službo na istem nivoju, z isto ali celo manj denarja, ob negotovih dejavniki sodelavcev in prihodnosti, če pa ima zdaj enako službo, z solidno plačo in ful dobrimi sodelavci. No in on je na vsak način rinil, da bi šel v tisto drugo službo, prepirala in pogovarjala sva se skorajda 14 dni, dokler ni izustil, da ga pač ful skrbi, da bo trenutna firma z upokojitvijo sedanjega direktorja (predvidoma drugo leto) šla po gobe in njega je podzavestno strah tega, s službo pa sploh ni bil nezadovoljen, pri ta drugi službi pa je imel občutek boljše varnosti.

No, kaj sem želela povedat, šele ko je izustil, kaj ga res tare, sva se lahko normalno pogovorila in se skupaj odločila, da je res boljše da ostane kjer je, kar se je zdaj nekaj časa za tem izkazalo kot zelo pametno, ker se je v ta drugi službi izkazalo, da tega delovnega mesta sploh ne bodo potrebovali in če bi bil že tam in nebi tak dolgo razmišljal, bi ga verjetno postavili pred vrata.

Poskusita se torej res vsest dol, napisat vse razloge za in proti za obe službi in jih skupaj pošteno pretehtat. Ko bosta imela stvari zapisane, pa pošteno pretehtajta tudi pomembnost posameznega argumenta, oceni posebnost ti kot član in on kot neposredno vpleten, pa potem primerjajta. SIcer mogoče res ne drži, ampak iz pisanja imam tudi jaz občutek, da se gre samo za delovni čas in da se mogoče njemu ta druga služba sploh ne zdi tako sanjska kot tebi. Priznavam, da mogoče ni tako, ampak iz pisanja se tako bere, tak da oprosti če se motim.

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2008 15:38:39   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ja, za 8 ur greš lahko delat v fabriko, pa dobiš borih 400€. Če pa želiš boljši zaslužek, dandanes službe terjajo svoj davek. Domov te ni pred 17 uro. Pa seveda tudi evropski delovni čas terja svoje. Mojga tud ni cele dneve, pa imamo majhnega otroka. Zaslužek je pa temu primeren, glede na to, kolk je odsoten od doma. So pa vikendi toliko slajši.user posted image

Moje mnenje: Odpoved pa naj kar da, pa naj gre kjer mu srce hoče. user posted image

Didlina, vaša situacija nima nobene povezave z mojim odgovorom na situacijo, va ketri se je znašla avtorica teme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2008 16:23:51   
Anonimen

Didlina, vaša situacija nima nobene povezave z mojim odgovorom na situacijo, va ketri se je znašla avtorica teme.

Gre se za denar, ne? Vdanašnjem času menja službe tisti, ki jim je ponujena služba z več denarja. Pogoji pa so večinoma taki, kot jih je avtorica napisala. Žal tako je. Za službe se je treba bat, recesija je huda stvar.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2008 17:08:11   
ronja
Gre se za denar, ne? Vdanašnjem času menja službe tisti, ki jim je ponujena služba z več denarja.

Hm, ne vem, če vedno. Jaz jih dosti poznam, ki so iskali drugo službo iz drugih razlogov (delovni čas, manj stresno, delo bolj v njihovi stroki...) Tak da ni nujno, da gre za denar, saj je rekla, da bo v obeh službah približno isto plačan... Tisto prejšnjo je pa itak že pustil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.12.2008 19:00:37   
hrchy
naj si predstavlja sebe, ko cez pet let... zapusti to zdajsno sluzbo in naj pomisli, po cem se ga bojo spominjali... ga bodo cenili zaradi tega, ker je zrtvoval svoj prosti cas, boljso sluzbo in zeleno delo za to firmo v kateri je... ali se tudi spomnili ne bojo na to?

velika verjetnost je, da drugo... on (in druzina) pa ne bo tako srecen, kot bi bil lahko teh pet let....

a je torej vredno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.12.2008 21:18:53   
Mišni

Gre se za denar, ne? Vdanašnjem času menja službe tisti, ki jim je ponujena služba z več denarja. Pogoji pa so večinoma taki, kot jih je avtorica napisala. Žal tako je. Za službe se je treba bat, recesija je huda stvar.

Ne, v tem priemru ne gre za denar, ampak za boljši delovni čas. Pa za nobeno recesijo ne gre. A nisi prebrala?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.12.2008 21:21:16   
Mišni
Aja, še nekaj. Jaz bi mu rekla, naj pomisli, kako bi se pa njemu zdelo, če bi bila obrana situacija. A bi se mu zdelo prav, da bi ti izbirala med službo, pri kateri bi bila popoldne doma, in službo, ko te cele dneve ne bi bilo in bi bil on sam z otrokom, pa bi raje izbrala tisto, ko te ne bi bilo? In to zato, ker ne bi upala šefu reči, da je pač prišlo vmes to, kar je prišlo? A njemu bi pa to bilo O.K.?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.12.2008 21:32:26   
Anonimen
Ne vem, cisto odvisno, kaj je tisto, kar ga pri delu najbolj motivira.
Lahko je to denar, lahko lojalnost, lahko samouresnicenje svojih potencialov,....karkoli, ljudje smo tudi pri odnosu do dela razlicni in nas vodijo razlicni prevladujoci vzgibi. Lahko je res, da zeli biti lojalen do nekoga, ce je to eden od njegovih primarnih motivov. Potem je brezveze, da gre v novo sluzbo, ce se bo se pet let zaradi tega slabo pocutil. Lahko je v ozadju samo strah. Kaj pa vem, ljudje smo razlicni.

Ti pa ne bodi razocarana, usedita, dajta na mize argumente za in proti, in naj se odloci.

(odgovor članu skrita)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.12.2008 21:43:12   
Anonimen
To so itak debate za družinski krog, ne za forum, ker mi ne mormo vedet kaj in kako živita onadva. In onadva sama vesta za svoje načrte, navsezadnje živita skupaj in se najbolj spoznata. Odločati se na neke "tujce" iz foruma je pa itak glupo dejanje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
2.12.2008 22:00:51   
Anonimen
Skrita, tudi jaz sem mnenja, da ni samo to izgovor "zafrkniti" šefa, ki je tako potrpežljivo čakal na njega. Iz navedenega namreč sklepam, da se je tvoj mož zelo dobro ujel z današnjim šefom in se zato posledično počuti tudi bolj varnega, sprejetega, zaželjenega. Mogoče se bolj vidi v odnosih tukaj, bolj preprosto. Sanjska služba - je res tako sanjska? Ne vem no, mal čudno se mi sliši. Mislim, da posluša svoje srce, pa ne samo zaradi zdajšnjega šefa.
Je imela kolegica obljubljeno sanjsko službo. Plača, delovni čas, ni problema, če bi imela otroke....Pa je odklonila. Nekaj ji je velevalo, da naj ne hodi tja. Kar je kasneje zvedela je bila potrditev, da se je pravilno odločila.
Pa vseeno sporoči, kako bo. Držim pesti na najboljše.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 2.12.2008 22:08:20 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
3.12.2008 10:05:53   
ronja
To so itak debate za družinski krog,

Kot vse ostalo na forumu družina in partnerski odnosi - zato pa je tak naslov foruma. Nič ni narobe, če vprašaš še koga za nepristransko mnenje, se mi zdi... Punca pač hoče vedet, kaj se da naredit, ali ona pretirava, ali je to res trapasto, kot se ji zdi...
Tudi ljubosumje je stvar družine, recimo, pa se meni zdi fino vprašat, kaj lahko narediš, da ga preprečiš in dobiš kako dobro idejo... Kaj bi pa potem smelo bit tu gor, na tem forumu Družina in partnerski odnosi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.12.2008 23:40:37   
skrita
Žal si partner ni premislil in ostaja na slabšem sedanjem delovnem mestu. Kaj čmo. Bo pa sam s časoma videl, če je ali ni ravnal prav. 

(odgovor članu skrita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.12.2008 0:47:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skrita

Žal si partner ni premislil in ostaja na slabšem sedanjem delovnem mestu. Kaj čmo. Bo pa sam s časoma videl, če je ali ni ravnal prav. 

Kot pravis...cas bo pokazatelj.

(odgovor članu skrita)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
19.12.2008 22:13:32   
skrita
Pa da se olajšam še enkrat. O dilemi oz. izbiri med dvema službama (boljšo,, kar se tiče del. časa, plača malenkost manjša od obljubljene službe, ki jo sedaj opravlja, okolje in osebje super!!! slabost edino pogodba za dol. čas...) in na drugi strani je služba ki jo opravlja delovni čas adijo, plača OK in pa pogodba za nedoločen čas. Odločil se je za slednjo, kljub temu da si je močno želel tiste ta prve opisane, saj partner ni želel razočarati sedanjega šefa. Toliko o poštenosti z starani mojga možeka. Da o podlosti tega nadrejenega, katerega moj dragi ni in ni želel razočarati ne govorim. user posted image user posted image user posted image Ta frajer mu je obljubil super plačo in pogodbo za nedoločen čas. Partner brez da bi pogodbo prečekiral, je podpisal, vendar za dol. čas in ne nedoločen, kot sta se menla. Plača je bila v pogodbi občutno majša od obljubljene. Nepravilnosti sem opazila seveda jaz in to šele doma. Da pop. Razkurjena sem 100/h. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.12.2008 22:32:36   
Anonimen
Ajoooooj! Ma saj ne morem verjet, da taki podleži obstajajo. Za bruhat!user posted image  Pa kako to, da je ni prebral, preden jo je podpisal?
Tebi in tvojemu pa user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil decembrka -- 19.12.2008 22:34:33 >

(odgovor članu skrita)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?