|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RH faktor
29.11.2008 23:02:55   
Anonimen
Pozdravljene, glede teh Rh faktorjev mi smo nekaj ni jasno. "Problem" je samo če je mati Rh-? Ali to drži? Ne glede na to kaj je oče. Sama sem namreč 0+, za partnerja pa ne vem. Če vas prav zastopim, tu ni nobene "panike".

p.s. Problem in panika sem dala namenoma v narekovaj!

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RH faktor
29.11.2008 23:10:54   
uwaga
Imaš prav, ni "panike"! "Problem" je le če ima nosečnica Rh- . V tem primeru dobi zaščitno injekcijo in potem tudi tu ni več problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2008 23:12:43   
acitak
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Imaš prav, ni "panike"! "Problem" je le če ima nosečnica Rh- . V tem primeru dobi zaščitno injekcijo in potem tudi tu ni več problema.

jaz sem Rh- in sem jo dobila v 28 t...morem pa pazit da nebi bil moj user posted image  tudi Rh-

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2008 23:21:13   
zmajaz
Problem je samo če si ti RH- pa še to je v resnici večja težava v drugi nosečnosti, kot v prvi. Kolikor razumem zadevo je tako, da ko je nosečnica z Rh- prvič noseča in če nosi otroka, ki ima Rh+, lahko pride v stik s krvjo tega otroka in potem se v njenem telesu ustvarijo protitelesa za ta Rh+. Potem pa lahko v drugi nosečnosti ta protitelesa plod v zgodnji fazi celo "ubijejo" oziroma mu pač škodujejo. Naj me kdo popravi, če se motim.

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2008 23:27:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Problem je samo če si ti RH- pa še to je v resnici večja težava v drugi nosečnosti, kot v prvi. Kolikor razumem zadevo je tako, da ko je nosečnica z Rh- prvič noseča in če nosi otroka, ki ima Rh+, lahko pride v stik s krvjo tega otroka in potem se v njenem telesu ustvarijo protitelesa za ta Rh+. Potem pa lahko v drugi nosečnosti ta protitelesa plod v zgodnji fazi celo "ubijejo" oziroma mu pač škodujejo. Naj me kdo popravi, če se motim.

Hm v kolikor je to tako imam pa samo eno infrmativno vprašanje, kaj če je mamica že prej imela splav (spontani ali namerni), in je Rh+, pa takrat ni dobila injekcije.... se pravi ko zopet zanosi zanosi drugič in se lahko pojavijo težave?

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2008 0:12:58   
uwaga
Zmajaz imaš prav. Do težav pride če je mama Rh- in otrok Rh+. Mamino telo ustvari protitelesa in v drugi nosečnosti lahko pride do hudih težav.
Da pa se to ne bi zgodilo dajo nosečnicam zaščitno injekcijo, eno med nosečnostjo in če se otrok rodi z Rh+, potem še eno injekcijo po porodu. Če ima otrok Rh- po porodu zaščita ni potrebna.
Mamice z Rh+ nimajo težav ker njihovo telo ne ustvarja protiteles tudi če nosijo Rh- otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2008 0:24:56   
Anonimen

Zmajaz imaš prav. Do težav pride če je mama Rh- in otrok Rh+. Mamino telo ustvari protitelesa in v drugi nosečnosti lahko pride do hudih težav.
Da pa se to ne bi zgodilo dajo nosečnicam zaščitno injekcijo, eno med nosečnostjo in če se otrok rodi z Rh+, potem še eno injekcijo po porodu. Če ima otrok Rh- po porodu zaščita ni potrebna.
Mamice z Rh+ nimajo težav ker njihovo telo ne ustvarja protiteles tudi če nosijo Rh- otroka.

tako je.user posted image

(odgovor članu uwaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2008 0:54:52   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: acitak

jaz sem Rh- in sem jo dobila v 28 t...morem pa pazit da nebi bil moj user posted image  tudi Rh-

kako pa lahko ti na to vplivašuser posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 30.11.2008 0:55:30 >

...vox populi...

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.11.2008 8:33:46   
mia-2
Lahko tud nastopi problem, če je mamica rh+ in nosi rh - user posted image .Namreč če otrok dobi njena rh+ protitel.(zaradi kakšnih krvavitev v nosečn).Potem pauser posted image odreagira tako da lahko že v času nosečnosti njegovo telo uničevati ta protitel. to pa se po porodu kaže kot zelo visok bilirubin (zlatenica).Normalno začne naraščati 2-3 dan po porodu- v tem primeru pa je že takoj po porodu zelo visok.V najslabšem primeru je treba novorojenčku zamenjati kri, da ne pride do okvar možganov.
Lahko pa otrok dobi zlatenico, tudi če pride do neskladja krvnih skupin (npr. Mamica A otrok O)brez rh faktorja.
Anonimna, če je mamica Rh+ tudi po kakršnemkoli splavu ne rabi dobiti Rhogama.Zato ji pa naredijo prej krvno skupino.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.11.2008 9:04:48   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: acitak

kako pa lahko ti na to vplivašuser posted image

Ne moreš vplivat. Pa je bolje, da je otrok tudi potem Rh-, ker kot je napisala ena zgoraj, če je otrok Rh+, je lahko kasneje z drugim otrokom problem donositev.
Če se otrok rodi kot Rh+, potem dobiš po porodu še eno injekcijo.Ki zavira nastajanje protitelesec. Nisem pa iz stroke, tako da ti bo ginekolog najbolje odgovoril na ta vprašanja, tako je bilo razloženo meni.

< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 30.11.2008 9:09:28 >

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2008 9:23:57   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Hm v kolikor je to tako imam pa samo eno infrmativno vprašanje, kaj če je mamica že prej imela splav (spontani ali namerni), in je Rh+, pa takrat ni dobila injekcije.... se pravi ko zopet zanosi zanosi drugič in se lahko pojavijo težave?

Misliš, če je mamica Rh+ ali da je bil nerojeni otrok Rh+? Če je mamica Rh+ načeloma naj ne bi bilo nobenih težav, pa tudi injekcije nima za kaj dobiti (ta je namreč namenjena preprečevanju ustvarjanja protiteles). Tudi če je otrok Rh- to ni problem, saj mamica z Rh+ tako ali tako ne ustvarja nobenih protiteles, otroček z Rh- pa, kot pravi dr. Pušenjak: "še ni imunsko zrel, da bi ustvarjal ta protitelesa, poleg tega pa je do večine antigenov toleranten, kar pomeni, da ne reagira z imnuskim odzivom".

Če pa misliš tokombinacijo, da je mati Rh- in je bil nerojeni otrok Rh+ pa so lahko težave, če so se pri materi ustvarila protitelesa. Tule je en odgovor dr. Pušenjaka na to temo:

http://209.85.129.132/search?q=cache:Wwv7wNe_ENMJ:med.over.net/forum5/read.php%3F19,940993+Rh%2B.+Rh-+otrok&hl=sl&ct=clnk&cd=2&gl=si

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.11.2008 9:24:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2008 11:32:17   
spps
ojla.sama sem rh-,v nosečnosti sem dobila,prvo injekcijo v 28.tednu,ker sem rodila otroka z Rh+ faktorjem sem dobila eno še po porodu.

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.11.2008 11:39:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: spps

ojla.sama sem rh-,v nosečnosti sem dobila,prvo injekcijo v 28.tednu,ker sem rodila otroka z Rh+ faktorjem sem dobila eno še po porodu.

enako tud jaz rh - prvo injekcijo v 28 tednu po porodu ne ker je bila hčerkica tud rh -, sedaj v drugi user posted image tud v 28 tednu injekcija kaj bo pa pol pa ne vem še bomo pa februarja vidl

(odgovor članu spps)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.11.2008 11:49:27   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: vandame

IZVIRNO SPOROČILO: spps

enako tud jaz rh - prvo injekcijo v 28 tednu po porodu ne ker je bila hčerkica tud rh -, sedaj v drugi user posted image tud v 28 tednu injekcija kaj bo pa pol pa ne vem še bomo pa februarja vidl
mi pa v začetku marcauser posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?