Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 28.11.2008 9:07:43
|
|
|
|
ninini
|
Koristi moja znanka .Delat ne smeš otroke pa ima dva v šoli enga v vrtcu en je pa še doma star 2 leti.
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 28.11.2008 9:27:30
|
|
|
|
Isabellabina
|
No evo jaz koristim to pravico.Prispevke imaš plačane do otrokove starosti 10 let ,nimaš plače ,delat ne smeš--pa itak zakaj bi potem koristila to pravico--potem je vseeno če delaš po štiri ure!Ne moreš biti prijavljena na zavodu--moraš it s trga dela.!!!Če še enkrat zanosiš ,imaš porodniško in v tem času ti miruje ta pravica in se nadaljuje ko nehaš s porodniško,dobiš pa najanjšo osnovo povprečne slo plače v mojem primeru--401 e.jaz imam enega otroka v vrtcu ,ker sem takrat še delala in ga nisem izpisala ven ,tri pa imam šolarje enega pa še micenga.Ne dobiš pa vrtca če bi ga sedaj poskusila vpisati ,ker si Ti oz.jaz doma. upam da sem ti bila v pomoč.
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 28.11.2008 11:52:03
|
|
|
|
*maja
|
Tud jaz koristim to pravico. Je že big mama vse napisala, samo tole z vrtcem ne bo čisto držalo. lahko daš v vrtec, če tudi si doma. Ne vem zakaj bi bil to razlog da ne bi dobili vtrca .
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 28.11.2008 22:47:17
|
|
|
|
Isabellabina
|
IZVIRNO SPOROČILO: *maja Tud jaz koristim to pravico. Je že big mama vse napisala, samo tole z vrtcem ne bo čisto držalo. lahko daš v vrtec, če tudi si doma. Ne vem zakaj bi bil to razlog da ne bi dobili vtrca . No pri nas je pravilnik tak da će je mama doma in je gospodinja oz.brezposelna oseba vrtec ne pripada .Je vse preveč tistih ,ki ga res rabijo in sta oba starša v službi pa ne dobijo vrtca,tako da gledajo kako je z zaposlitvijo staršev.Če pa je otrok že od prej v vrtcu pa ga nimajo pravice ven vržt ,četudi si ti doma,zato pa ga jaz nisem izpisala ,in imam malo več časa za najmlajšega in vse druge opravke.
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 29.11.2008 14:46:16
|
|
|
|
katipi
|
Hvala vsem za pojasnila. Ninini, kako to misliš, ne smeš delati? Vem, da se ne smeš zaposliti, lahko pa delaš honorarno, saj so mi tako rekli na Družinski pobudi. Ne vem pa, kako je z vrtcem. Jaz imam najmlajši dve že vpisani, vendar še nista šli, ker sem še na porodniški. Šli pa naj bi januarja, ko meni poteče porodniška. Takrat bi tudi začela koristiti to pravico.
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 22.10.2010 11:15:05
|
|
|
|
ninikamami
|
Mene pa zanima, če ti plačujejo tele prispevke, ali vseeno dobivaš socialno pomoč ali ne?
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 22.10.2010 11:37:14
|
|
|
|
zmajaz
|
Če družinski prihodki na druž. člana ne presegajo cenzusa, lahko seveda prejemaš DSP - plačevanje prispevkov ni nobena ovira za to.
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 26.10.2010 9:34:44
|
|
|
|
klaja
|
Jaz sem pa nekje zasledila, da če se odločiš za to, da ostaneš doma in ti plačujejo prispevke, moraš pustit službo. Torej si zaposlena, zanosiš, po porodniški pa se odločiš, da boš ostala doma in pustiš službo in v tem primeru ti potem plačujejo prispevke. Je tako ali ne? Ali ti tudi če nisi zaposlen pred porodniško pripada ta pravica?
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 26.10.2010 9:57:06
|
|
|
|
zmajaz
|
Zakon določa takole: 48.c člen (plačilo prispevkov v primeru štirih ali več otrok) Eden od staršev, ki zapusti trg dela zaradi nege in varstva štirih ali več otrok, ima pravico do plačila prispevkov za socialno varnost iz tretjega odstavka 48.a člena od minimalne plače do dopolnjenega desetega leta starosti najmlajšega otroka. V smislu določb tega člena oseba zapusti trg dela, če ji preneha delovno razmerje s sporazumno razveljavitvijo ali odpovedjo pogodbe o zaposlitvi z njene strani, oziroma, če je na lastno zahtevo izbrisana iz registra brezposelnih oseb. Kar pomeni, da velja tudi, če si bil na zavodu prijavljen kot iskalec zaposlitve.
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 26.10.2010 10:44:58
|
|
|
|
ninikamami
|
Spet nekaj ne razumem : - če si na zavodu iskalec zaposlitve in se sam odjaviš, potem nimaš več pravice do socialne pomoči, kakor jaz vem - po tej logiki jaz raje obdržim to pravico in se odpovem prispevkom - je to možno ali moram nujno sprejeti plačevanje prispevkov, tudi če sama nisem za toj? - ali je starost otrok kaj pomembna, namreč moji so stari 21, 16, 5, četrti pa pride maja. Starejša otroka se še šolata. Kako je zdaj s tem? Bom zelo hvaležna za pojasnila.
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 26.10.2010 11:29:48
|
|
|
|
zmajaz
|
1. Pravice do plačila prispevkov ti ni treba koristiti, če je nočeš. 2. Glede DSP nisem povsem sigurna, vendar zdaj, ko sem zadevo podrobneje pogledala, bi verjela, da ti jo lahko vzamejo, če se odjaviš iz evidence brezposelnih, ker to pomeni, da ne rešuješ svoje socialne problematike (ne iščeš službe), ampak misliš ostati doma z otroci, čeprav to pomeni, da sami ne boste imeli dovolj sredstev za preživljanje in bi potrebovali pomoč države, DSP pa ni mišljena kot dolgotrajna oblika pomoči, ampak samo prehodna, dokler si sam ne uspeš zagotoviti vira preživetja. Plačilo prispevkov zaradi zaposlitve trga delovne sile je tako realno gledano namenjeno tistim staršem, kjer ta drugi starš zasluži dovolj, da lahko sam preživlja družino. 3. Starost otrok: pogoj so 4 otroci, pravica pa se lahko uveljavlja, dokler ta MLAJŠI ne dopolni 10 let.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 26.10.2010 11:30:57 >
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 26.10.2010 14:36:10
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Plačilo prispevkov zaradi zaposlitve trga delovne sile je tako realno gledano namenjeno tistim staršem, kjer ta drugi starš zasluži dovolj, da lahko sam preživlja družino. Smiselno je tudi za kmete.
|
|
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 28.10.2010 11:14:19
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Smiselno je tudi za kmete. Ja - seveda - saj po mojem se ravno tam to tudi največ uporablja.
|
|
RE: Plačilo prispevkov, če štirje otroci 10.11.2010 15:28:02
|
|
|
|
princeska29
|
in koliko potem dobite denarja na mesec mamice ki imate 4 sončke??razen tega da vam plačajo prispevke
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?