Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 27.11.2008 21:46:03
|
|
|
|
ZvezdicaZaspanka
|
Tale stolček je sicer super, mi ga imamo. Ampak za tako majčkano pikic pa mislim, da še ni. Jaz bi malo še počakala in ga ne bi že zdaj dala v to. Po mojem je najbolje na ravno podlago ali pa v posteljico. Čez kaka 2-3 m pa lahko že v tale stolček. Ko bo pa enkrat star 4-5 m bo pa prav užival v nje in se bo sam gugal.
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 27.11.2008 22:05:09
|
|
|
|
kajajaka
|
Zdaj pa me zanima kam ga lahko damo da ne bo skos v posteljici. je to problem, ker je posteljica v enem prostoru, vi pa čez dan v drugem? Mi smo malo imeli v takem primeru v vozičku (košara s popolnoma ravnim dno), ko je bila še zelo majhna. Kasneje pa v takem stolčku, kot si napisala.
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 27.11.2008 22:06:46
|
|
|
|
Klaudia
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka Zdaj pa me zanima kam ga lahko damo da ne bo skos v posteljici. je to problem, ker je posteljica v enem prostoru, vi pa čez dan v drugem? Točno to. Posteljica je v spalnici, mi pa smo v kuhinji ali dnevni...
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 27.11.2008 22:40:43
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka Zdaj pa me zanima kam ga lahko damo da ne bo skos v posteljici. je to problem, ker je posteljica v enem prostoru, vi pa čez dan v drugem? Točno to. Posteljica je v spalnici, mi pa smo v kuhinji ali dnevni... S tem problemom se tudi pri nas spopadamo. Pa še to, da je spalnica v zgornjem nadstropju, kuhinja pa v spodnjem. Še ena rešitev je zložljiva oz. potovalna posteljica, če se seveda najde prostor zanjo.
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 27.11.2008 22:43:51
|
|
|
|
kajajaka
|
S tem problemom se tudi pri nas spopadamo. Pa še to, da je spalnica v zgornjem nadstropju, kuhinja pa v spodnjem. Še ena rešitev je zložljiva oz. potovalna posteljica, če se seveda najde prostor zanjo imamo enak problem in ravno zato nam prav pride voziček, ki ga vozimo iz prostora v prostor... (iamo še vedno košaro gor) in sedaj, ko je večja tudi že sedežek...
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 27.11.2008 23:17:24
|
|
|
|
Petr_a
|
Kupila sem igralni center in večji tepih,sta bila oba na tleh
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 5:27:02
|
|
|
|
2.2.
|
jaz sem imela košek v dnevni sobi-tukaj je bila čez dan, ponoči pa smo se preselili v sobo, kjer je imela posteljico. v vašem premeru pa dajte kar v voziček vodoravnega in ga furajte po stanovanju.
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 7:09:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo na naš voziček Peg Perego dali torbo za nošenje s trdim dnom (torba je bila v paketu na CSD pred ne vem kolikimi leti). Bila je pa tudi samo v tej torbi na kavču, v kuhinji. V ležalinik mislim, da sem dala otroka nekje pri pol leta - 7 mesecih ko je začela z gosto hrano. Pa še takrat je bilo prehitro za gosto hrano. Jaz ne bi nič prehitevala. Otroku čisto nič ne manjka na ravni podlagi. Mi smo imeli voziček v ležečem položaju se mi zdi da 8 mesecev (začela sedeti pri 8,5 mesecih). Hčekra je bila rojena v 29. tednu, 1550 g. Upoštevajte, da je potrebno pri razvoju odšteti dva meseca. Ker smo imeli prve mesece v povprečju 2 obiska zdravnikov v 60 km oddaljenem kraju preživela veliko časa v lupinici - vsaj 2,5 uri na dan. So pa vsi fizioterapevti poudarjali, da otrok mora biti na ravnem. Ko smo prišli na cilj sem jo takoj vzela iz lupinice in dala v voziček na ravno podlago.
< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 28.11.2008 7:13:07 >
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 7:17:36
|
|
|
|
anajmad
|
To so res tako deljena mnenja. Men je v porodnišnici založila s svitki plenic lupinico(da ni not zlezla) in sem jo imela kar veliko časa v lupinici. V začetku sem jo imela dosti v vozičku(košari),pol pa pri enih 4m(koirigirano 1,5m) sem jo pa dala tudi že v ležalnik. Pa ji nič ne fali.
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 9:53:02
|
|
|
|
Klaudia
|
najlepša hvala vsem za odgovore. Bi pa vprašala še nekaj, ker so tudi tukaj deljena mnenja. Ali mora ležat na boku ali ga lahko damo na hrbet? Ker ima glavico že vso poležano iz strani...
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 10:16:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko je bil parni dan v mesecu sem polagala na desni bok, ko pa neparni pa na levi. Glavno, da je bilo izmenično. Mi smo imeli široko povijanje in sem ji med noge dajala zvito brisačo, da ji nogica ni preveč visela. Samo hrbet nismo nikoli prakticirali. Ima pa lepo obliko glave.
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 11:25:36
|
|
|
|
anajmad
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana26 Ko je bil parni dan v mesecu sem polagala na desni bok, ko pa neparni pa na levi. Glavno, da je bilo izmenično. Mi smo imeli široko povijanje in sem ji med noge dajala zvito brisačo, da ji nogica ni preveč visela. Samo hrbet nismo nikoli prakticirali. Ima pa lepo obliko glave. Tudi mi enako.
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 28.11.2008 14:47:32
|
|
|
|
srki
|
Na hrbet ni priporočjivo, zaradi zadušitve, če bruha. Jaz ga kar vsak dan, ko gre spat, dan na drugo stran, enkrat na levo, drugič na desno.
|
|
|
|
RE: ravna podlaga ali lupinica 5.12.2008 21:27:11
|
|
|
|
Ancy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia Ali mora ležat na boku ali ga lahko damo na hrbet? Ker ima glavico že vso poležano iz strani... Jaz bi ga vsekakor imela na boku, ker je res zelo nevarno (sploh po hranjenju) da poaspirira kaj mleka. Lahko pa kdaj pa kdaj spi tudi na tvojih prsih na trebuščku, pod kontrolo. To jim blazno paše, ker se spominjajo časa ko so bili v trebuhu in so čutili vaše dihanje in utrip srca. Drugače pa res, na boku, levi, desni, levi, desni, glavica zaradi tega ne bo nič drugačna, bo pa spanje bolj mirno
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?