|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kazen komisije - izhodi!
26.11.2008 11:12:45   
Anonimen
Pozdravljene,

že nekaj časa sem na bolniški preko ZZZS (noseča) in imam določeno mirovanje na svojem domu, razen obiskov pri zdravniku.

Zanima me kakšna je kazenuser posted image , če te komisija obišče in te ni doma?

Lepo prosim če mi odgovorite, ker me res zanima, ker se mi že meša od 4 sten.user posted image

Hvala in lp,user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kazen komisije - izhodi!
26.11.2008 11:19:45   
Čebel@
pošljejo te v službo.......drugač pa magari  reči os.zdravniku da ti v kartoteko napiše da lahko hodiš na sprehode......če pa imaš strogo mirovanje pa se jaz nebi hecala in se šetala okoli

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2008 11:25:36   
Anonimen
A lahko to že po sprejeti odločbi in prejeti na dom naknadno v karton napiše tvoj osebni zdravnik?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2008 11:26:17   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

imam določeno mirovanje na svojem domu, razen obiskov pri zdravniku.

Kazen user posted image končala bi s staležem in tako (namerno) ogrozila svojega user posted image .
Saj nisi doma zaradi lepšega, ampak zaradi user posted image . Če imaš strogo mirovanje, potem je pač treba mirovat. Če pa tvoje stanje ni tako zelo hudo - kaj pravi G? Saj ti vendar on pove zakaj mirovanje...
Ti pa verjamem, da je hudo, če si doma večino časa sama. Naj te greje misel, da boš kmalu (pre)zaposlena s svojim user posted image

Če imaš od G dovoljene sprehode, ti napiše list OZ.

< Sporočilo je popravil tosja -- 26.11.2008 11:27:03 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2008 11:49:50   
Čebel@

A lahko to že po sprejeti odločbi in prejeti na dom naknadno v karton napiše tvoj osebni zdravnik?user posted image
za podaljšanje bolniške moraš itak vsak mesec od g prinesti os.zdravniku potrdilo da imaš rizično user posted image  in ti lahko napiše v karton-sej pravim je pa odvisno zakaj si doma-če krvaviš ti ne bojo tega napisali ker to ni dobro ne zate ne za user posted image (da hodiš okoli)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2008 12:42:49   
Anonimen
ne vem kakšna je kazen..jaz sem bila doma celo noosečnost, pa niso prišli nikol. Nikol se pa ne ve. Se spomnim, da sem bila 3 dni drugje, pa sem skos domov klicala če so pršli. Je blo tut mene strah,da bojo če me ni doma.  Drugače pa...ne da te "šuntam", vendar tam pa tam le pojdi na sprehod če nimaš rizične user posted image . To mora komisija tudi razumet, če te takrat slučajno ne bi bilo doma. Al jim pa poveeš, da si mogla v lekarno. (to sem imela jaz v glavi, če bi salučajno prišlli mene pa ne bi bilo.)user posted image

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2008 12:58:01   
2.2.
jaz sem bila od prvega meseca doma. slabost, bruhanje, utrujenoast do 6. meseca potem pa po6 mesecu zatekanje nog, celo nosečnost sem bila slabokrvna....
in sem res bila skoz doma, ker nisem bila za nikamor. kot postelja in wc. ko je bilo časa dopusta pa sem vprašala če grem lahko na morje ali moram prekinit bolniško; pa mi je rekla G da naj še izkoristim in da naj grem. niso me njikoli obiskali iz komisije.
zdaj mojo kolegico ki je na bolniški od 5 meseca nosečnoszi, so jo že 2x.
tako da je res čist odvisno od posameznika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2008 13:20:50   
sunny24
Oj.
Meni je teta, k dela na ZZZS rekla, da je edina kazen, k te doleti, če te komisija ne dobi doma to, da pač za tisti dan ne dobiš nadomestila. To, da ti prekinejo bolniško in greš nazaj delat je pa sam prvih 30 dni, ko si še breme delodajalca in lahko on pošlje komisijo v kontrolo.

Če imaš rizično nosečnost, ne se hecat! Resno, bodi doma in počivej.

Jst sem tudi 3 mesece bla doma (celo poletje) in počivala, edini izhod je bil 1X mesečno do zdravnika. Potem pa je šlo to rizično obdobje mimo in sem povedala v službi-oni nimajo primernega del. mesta zame in sem bla do prejšnjega tedna še kar na bolniški preko komisije, s potrdilom od G, da lahko grem na sprehode (komisija mi je še kar pisala mirovanje na domu brez izhodov, čeprav je z mano in user posted image  vse OK). Od tega tedna pa lepo koristim še ves preostali dopust in potem direkt na porodniško!

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2008 13:34:10   
bskrle
Prosi osebno zdravnico,da ti dovoli krajše sprehode.Jasno je,da en moreš biti med stenami celo nosečnost. Takih nosečnic je malo.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2008 13:52:38   
Anonimen
jaz sem tud na bolniški prek zzzs, in so mi tud napisal da moram bit doma, oz da moram počivat, izhode imam samo za zdravnika! pa mi ni nič hudo, sem pač doma, ker sem doma zaradi user posted image ! drugače se pa mal čez viken zvedrim, grem mal moje starše obiskat! nikoli ne veš kdaj te lahko obišče kontrola, zato sem raje doma!

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2008 21:07:51   
lara light
Še ena, ki imam v odločbi napisano ...ki se zdravi doma na svojem domu in mirovati. Odsotnost dovoljena le ob odhodu na zrd. pregled ali predpisano terapijo.

Moja G. mi je na zadnjem pregledu rekla, da moram dopoldan in popoldan na sprehode (ker mi fizično nič ne manjka), gre pač za rizično, večplodno nosečnost in zato bolniška. A o teh izhodih v odločbi ni ne duha ne sluha.

Lepo bi vas prosila za vaša mnenja in komentarje, kako naj postopam. Naj hodim ven neglede na "mirovanje na domu"user posted image
Hvala za pomoč in vse dobro v novem!user posted image

< Sporočilo je popravil lara light -- 12.12.2008 21:10:56 >

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2008 21:12:56   
scorpiogirl
pokliči na komisijo in povej, da ti je G svetovala krajše sprehode. ti morajo tudi tam razložit, kako in kaj. drugače se pa z G zmeni, da bo tekla(rekel, da si bila tam, če slučajno pridejo, ko te ne bo doma.

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2008 21:15:07   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: janci10

jaz sem tud na bolniški prek zzzs, in so mi tud napisal da moram bit doma, oz da moram počivat, izhode imam samo za zdravnika!

jaz imam tudi to napisano ampak mi je moja G. rekla, da naj le grem na kak sprehod ampak vse v mejah normale,da ne pretiravam, saj ne morem bit 24ur med 4 stenami.
Tak da jaz to upoštevam in grem na sprehod, ker ne vem kak naj drugače preležim ves čas..me še križ bolj boli..
Je pa res da grem na sprehod ali zgodaj zjutraj,ko grem po svež kruh ali pa proti večeru,...

Pa lepo nosečnost vsem user posted image .

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2008 21:55:24   
bina30
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

pokliči na komisijo in povej, da ti je G svetovala krajše sprehode. ti morajo tudi tam razložit, kako in kaj. drugače se pa z G zmeni, da bo tekla(rekel, da si bila tam, če slučajno pridejo, ko te ne bo doma.

Raje nič ne kliči, ker boš s tem samo še izzvala njihovo zanimanje. Čisto tako, med nami tu, ta "komisija" tudi ne preži nad vsemi, ki so v bolniški in jih zasleduje. Mam enega poznanega, ki je v tej komisiji. Oni gredo pogledat samo, če dobijo prijavo.
Za naslednji mesec pa prosi ginekologa, da zraven še dopiše "z občasnimi sprehodi", da boš mirna.
Rizične nosečnosti so različne, lahko da je res ful kaj narobe in moraš samo ležat, lahko pa je tako kot pri meni, ko imam 1 leto starega sinka in sem 7m noseča in ker bi res bil zame napor it v službo, mi je ginekolog napisal rizično. Pa mi nič ne manjka.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2008 7:37:56   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/Odlo%C4%8Dba_o_bolni%C5%A1ki_od_ZZZS/m_3505519/tm.htm

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.12.2008 9:18:56   
lara light
Hvala vsem za odovore in lepo soboto!user posted image

Coelho

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.12.2008 20:54:43   
maja1488

http://www.ringaraja.net/forum/Odlo%C4%8Dba_o_bolni%C5%A1ki_od_ZZZS/m_3505519/tm.htm

No jaz sem dobila odgovor od svojega osebnega zdravnika včeraj. Komisija te baje na njihovo pobudo ne obišče. Pridejo samo, če imajo utemeljen sum, da kršiš stalež. To se pravi, če jih pošlje delodajalec ali če recimo vidijo (v primeru, da si privat in si edino ti zaposlena), da imaš prilive iz s.p.-ja.

Njegove besede: 'vi se kar mirno šetajte' user posted image  in izkoristite praznično vzdušje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2008 18:14:15   
lara light
Maja, ta tvoj post mi je zelo všeč. user posted image  Upam, da bo res držalo, ker jaz ne bom mogla bit stalno doma in it ven 1x na mesec, ko grem h G. Zame ne bo sprejemljivo, bom prej v norišnici kot v porodnišnici. 
Lep preostanek nedelje vsem!user posted image

Coelho

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2008 19:01:14   
detelja
meni je tudi gin. rekla, da nas nosečnice pridejo bolj obiskat, če nas kdo prijavi (najpogostejša prijava je baje, če nas kdo tak prijavi, da nas vidi kje v kakšnem nakupovlanem središču ali pa kakšni čudni sosedi...)...vse moje prijateljice, katere so bile med nosečnostjo na bolniški pa so rekle, da tiste katere so imele odobreno gibanje niso nikoli dobile komisije...tiste, ki so pa imele strogo mirovanje pa so dobile vsaj 1x...ampak so itak vse res strogo mirovale, tako, da jih noben ni mogel prijavit...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?