|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šum na srčku
25.11.2008 13:39:57   
katjuša79
Hojla!

Maši malčici so odkrili šum na srčku. Zanima me, če ima katera izkušnje z tem? kako pogosto je to pri novorojenčkih, je nevarno.....
Hvala za odgovore in vaše izkušnje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šum na srčku
25.11.2008 13:43:43   
Hans
Nisem strokovnjak in ne vem veliko o tem, le v tolažbo naj ti povem, da ga je ko dojenček imela tudi moja sestra, sedaj je že skoraj 30-letnica, se pa ne spomnim, da bi to posebej vplivalo na njeno življenje.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu katjuša79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šum na srčku
25.11.2008 13:53:44   
lotty4
Tudi moja soseda je imela šum na srčku, pa je bila prikrajšana v športu, ampak se je dobro znajdla in danes je odlična pianistka.

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šum na srčku
25.11.2008 13:58:56   
Felicita
tudi jaz sem ga imela, pa je nehal oz. izzvenel nekje ob mojem vstopu v šolo...
najpogosteje gre za to, da ena od zaklopk ne tesni prav dobro, zato se sliši 'šum'. če je napaka majhna se z rastjo in razvojem srca popravi oz. pozdravi, če je večja pa je potrebna operacija (zamenjava zaklopke za umetno).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šum na srčku
25.11.2008 14:03:54   
Piruri
Naši je letos, pri 3. letih, ugotovila, da ima manjši šum in, da ponavadi to izveni...predvsem pa je dostix take šume slišat pri bolj suhcenih otrocih...če bi imela malo več maščevja, se pri naši nebi niti slišalo...
Na naslednjem pregledu pa povprašaj P, da ti pove kaj več, da boš dobila prave informacije, glede na starost otročka in kako to lahko vpliva na njega....

_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šum na srčku
25.11.2008 14:04:12   
bibica1
tudi jz sem ga imela ,ko sem bila dojenček,pa sem zdaj vredu.Izginil je pri mojem 3 letu, zato neskrbiuser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šum na srčku
25.11.2008 14:15:14   
bodoča
Tudi moj 15 mesečni malček ima šum na srcu. Bil je že napoten na pregled h kardiologu, ki je rekel, da ni nič resnega in da to ponavadi samo izgine.

To je bilo na začetku leta, zdaj pa ga je njegov zdravnik dal spet h kardiologu, ker se mali hitro utrudi in zadiha in bi radi spet naredili UZ srčka.



_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu bibica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šum na srčku
25.11.2008 14:16:41   
Gordana-3
naša ta večja ga tudi ima. ugotovili so ji ga pri dveh letih, bili na pregledu spet letos maja, pri njenih 4 letih. je čisto majhna luknjica, nima nobenih omejitev pri gibanju. le pri kakšni operaciji mora dobiti nek posebej antibiotik.
drugače ga pa ima večina dojenčkov, le da vsi pediatri temu ne pripisujejo velikega pomena. naši ga je zaznala druga pediatrinja, ko smo pred njenim 2. rojstnim dnevom zamenjali pediatra. ta druga je na pregled poslala tudi ta drugo našo pupo, ki ima tudi še malo luknjico. na pregledu z njo smo bili pri njenem 1. letu, drugi pregled imamo maja, ko bo dopolnila 3 leta.

(odgovor članu bibica1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šum na srčku
25.11.2008 15:02:16   
sxy
Nam so ga tudi pri odhodu iz porodnišnice odkrili. Poslali so nas na UZ srca. Kjer so ugotovili da ima luknjico na srčku in sicer na mestu, kjer se ne bo zacelila sama (perimembranozni VSD). Napovedali so nam operacijo, sicer ko bo malo večji oz ko bi ga to začelo ovirati pri dihanju, hranjenju,aktivnostih... Do takrat pa imamo UZ v Lj. na pediatriji.
Ampak lejga zlomka, na našem 4 UZ so videli da se luknjica manjša in da se bo verjetno zacelila sama od sebe, čeprav naj bi bilo to skoraj nemogoče in so bili vsi tako 100% v operacijo, da sem bila jaz takrat ob diagnozi čisto paf in sem skoraj izgubila mleko. Ampak čudeži se dogajajo in mi imamo mali čudež.
Tako da ti polagam na srce: ne si vzeti preveč hudo k srcu, čeprav je to lažje rečt, kot naredit, vem. Ampak poskušaj, kajti če bi bila huda napaka srčka, bi vaju takoj poslali v Ljubljano , na Vrazov trg kot so naju in tam bi bila na opazovanju. Pa kot vidiš tudi to še nebi pomenilo najslabše.
Luknjic na srčku odkrijejo dosti, večina pa se jih zaceli sama do prvega leta. Full pomaga tudi dojenje.
Tako da bodi mirna in boš videla da bo vse ok.
user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...




(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šum na srčku
25.11.2008 15:19:13   
klavdijas
Pri moji hčerki do starosti 2,5 leti niso ugotovili nič, potem je ena ˝praktikantka˝( njena pediatrinja ga nikoli ni ) ugotovila šum in naju poslala na Jesenice, kjer sva na žalost naletele na dr. Kunstljevo. Po 1,5 letu naju je poslala v Ljubljano, ker sama ni vedela več kaj naj naredi. Meni je vedno govorila: majhna luknjica-majhen šum, velika luknjica-velik šum.
Ko sva prišle v Ljubljano k dr. Podnarju, je takoj postavil diagnozo in v dveh mesecih je bila oprirana. Imela je deformirano srce, vstavili so ji teflonsko krpo in prestavili so ji žile. Res so strokovnjaki in sem jim neskončno hvaležna, da se je vse uredilo. Danes je navihana 15 letnica.
Je pa res ,da naletiš v verigi na dohtarje, ki si to ne zaslužijo biti.
Želim ti, da se izteče srečno.
Vsem, ki pa slišijo šum na srčku, pa svetujem, da vstrajate pri obisku  kardiologa.

Lep pozdrav,

             Klavdija

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šum na srčku
25.11.2008 15:51:48   
Taula
Moja čmrla ga ima. Našli so ga pri 3 mesecih na pregledu. Bili smo pri kardiologu, ki je rekel da je vse ok, in da naj bi izzvenel do 1 leta.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šum na srčku
25.11.2008 19:09:26   
AnciM
Nam so ga tudi pri odhodu iz porodnišnice odkrili. Poslali so nas na UZ srca. Kjer so ugotovili da ima luknjico na srčku in sicer na mestu, kjer se ne bo zacelila sama (perimembranozni VSD). Napovedali so nam operacijo, sicer ko bo malo večji oz ko bi ga to začelo ovirati pri dihanju, hranjenju,aktivnostih... Do takrat pa imamo UZ v Lj. na pediatriji.


Mojega so odpeljali direktono iz P na neonatalni oddelek zaradi šuma. Z UZ so odkrili 4mm veliko luknjico v perimembranoznem delu in mi nihčne ni omenjal kake operacije. Pri pregledu po 1 mesecu je bila luknjica velika samo še 2 mm. Upam, da se do naslednjega pregleda zapre popolnoma.

Sicer so pa šumi na srčku zelo pogosti in samo z UZ srca se ugotovi, kako resen je ta šum oz. kje sploh je luknica. Več kot polovica novorojenčkov ima namreč še odprto luknjico med srcem in pljuči, ki sploh omogoča razvoj organov med nosečnostjo. Ta se ponavadi zapre v prvem letu starosti. Bolj nevarni pa so šumi zaradi zaklopk in ta ki jo ima moj malček, saj lahko pripelje do srčnega popuščanja. Mojega sodelavca so naprimer zaradi luknjice med prekatoma pri 5 letih operirali in mu vstavili mrežico, saj revež ni zmogel več po stopnicah in je postal popolnoma moder.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šum na srčku
1.12.2008 10:21:03   
botrca
Tudi najin Jan ima šum na srčku, odkrit pri rojstvu. Poslana na neonatalni oddelek v Lj, diagnoza ASD in VSD. Hodimo na kontrole, zdaj jo ima ko bo eno leto star.
Zame je to bil taki šok, da sem popolnoma izgubila mleko in se nisva mogla dojit. Žal ti ne morem rečt, ne se sekirat, ker tudi meni ni to nič pomagalo ko so mi drugi govorili in to da samo od sebe v večini primerov izgine tudi mi ni tolažba dokler mojemu srčku ne bodo tega rekli.


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
1.12.2008 11:25:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?