Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 30.3.2005 21:55:09
|
|
|
|
Urška*
|
Ojoj, tota je pa težka. Nisem nikoli kapirala te S strukture. Žal..:(
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 30.3.2005 22:01:00
|
|
|
|
Urška*
|
Nisem te htela zavajat. :)-
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 30.3.2005 22:26:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko - ////// prislovno določilo časa boste delali - valovito (upajmo:)) povedek zalogo- ============ predmet 4 aaaaaaa, kolk je tega. Ne da se mi. Preveč za tuhtat zdele.:ups:
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 30.3.2005 22:37:27
|
|
|
|
nejcko
|
Uf, pa ravno zdajle, ko sem skoraj dve uri sladko spančkala ob mojih sončkih... Bom poskusila, če mi možgančki delajo, ne dam pa roke v ogenj, da je res tako. S/ S/ S/ S+S/ S+S/ S Takole nekako, samo jutri zjutraj bom raje še enkrat preverila, če je res vse ok, zdele se mi res ne da....
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 30.3.2005 22:40:46
|
|
|
|
nejcko
|
Ma kako je pa zdaj to napisano, pa tako sem se matrala, porka flek!!!!! Ma, se mi ne da še enkrat... v glavnem, drugi S je glavni, prvi je podrejen drugemu, nato tretji drugemu intako naprej do konca.
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 30.3.2005 22:49:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ajoj, vidm da sm čist mim udarla. Tale S struktura je pa tut mene zezala. Na ekstercih k sreč nismo mel tega:)
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 10:11:01
|
|
|
|
Urška*
|
Ej motovilčica nisi smotano napisala, šele zdaj ko si mi povedala vidim da sem jaz mimo vsekala.:)-:)- No, glavno da se zdaj razumema:)- Pa da ne boš otroke preveč presrašila:)- lp
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 10:41:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni se zdi, da gre nekako takole: s/S/s /sAs/ sAs/ s Težko je to napisat na računalnik. Tisti A bi moral biti narobe obrnjen V, samo ne vem, kje bi ga našla na računalniku. Poleg tega se mi zdi, da sta stavka "da bo vse lahko dosegljivo in dobro vidno" med seboj enakovredna, prav tako "da ne boste kakšne stvari pozabili ali pustili". Aja, še to - za oznako med enakovrednima prirednima in podrednima povedma tudi nisem več prepričana, da je prava. Lahko je V ali pa narobe obrnjen V (A). Nikjer pa nimam možnosti preverit tega. Jah, kaj čemo, daleč nazaj je 3. letnik faksa. Ne vzet tega za 100% pravilno!
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 12:00:58
|
|
|
|
BokiMB
|
s/S/s/s+s+s+s/s Namesto + mora bit narobe obrnjeni v, ker je vezalno priredje (nisem našla na tipkovnici). Ker z računalnikom ne gre bolj nazorno te strukture napisat oz. narisat, naj še razložim: 1.stavek je odvisen od 2. 2.stavek je glavni 3.stavek je odvisen od 2. 4., 5., 6. in 7. stavek so odvisni od 3. in med seboj enakovredni (priredno zloženi) 8. stavek je odvisen od 7. Nisem slavistka in ne morem nikjer tega preverit, ker sem Slovnico posodla eni srednješolki, vse ostalo iz šole sem tudi posodila... naj kdo iz foha popravi!
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 12:38:07
|
|
|
|
nejcko
|
Ne ne, Boki, ne bo držalo. 1. stavek je odvisen od drugega 2. stavek je glavni 3. stavek je odvisen od drugega 4. stavek je odvisen od tretjega 5. stavek je enakovreden 4. 6. stavek je podrejen 5. 7. stavek je enakovreden 6. 8. stavek je podrejen 7. Pa še to, pri s-strukturah se priredje zaznamuje s +, ne glede na to, za katero priredje gre.
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 13:22:48
|
|
|
|
BokiMB
|
Kaj češ, tak hudo sem pametna, da mi kar škodi...;)
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 14:01:12
|
|
|
|
nejcko
|
Hej,Boki, si me vsaj prisilila, da sem še enkrat preštudirala stavek, ampak čist 100% pa tud jaz nisem, da mam prav. Mi je skladnja od vseh področij jezika vedno bila in mi vedno bo največji BLJAK!!!!!
|
|
|
|
Slavistkeeeeeeeeeee..... 31.3.2005 21:42:24
|
|
|
|
Anonimen
|
No ja, torej tudi jaz nisem ne vem kako mimo vsekala. Edino kar se tiče tistih narobe obrnjenih V. Ja, skladnjo sem tudi jaz imela rada, zato sem tudi sama začela razmišljat o tem. Zdaj vidiš, Matovilčica, še dobro, da si tu, nam vsaj daš eno dobro temo za razmišljat!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?