sanasan
|
Za moje pojme so te tabele popolnoma neučinkovite. Zamislite si, da doma vaš mož vam daje take kartončke, kadar se mu zdi, da nekaj čist narobe naredite - kaj hudiča bi s tem dosegel? Še tiste reči, ki ste mu jih hoteli ustreči,mu v tem primeru ne bi naredili, oz. če bi mu hotele ugajat, bi se skoz počutile nepopolne in zanič, ker bi vas ves čas kartončki opozarjali na to. V skrajni fazi, najkasneje čez par mesecev vas kartončki itak ne bi zanimali, ve pa bi imele občutek, da ste poročene z idiotom. Za moje čisto osebne pojme, se avtoriteta ne gradi tako, še manj se otroke vzgaja na način minusov, črnih pik in rdečih kartončkov. Vzgoja je mnogo težja stvar. Ureja se jo sproti in to vsak dan, vsako uro in če se koga obvesti, so to kvečjemu starši, kadar je to treba in to takoj, čez en mesec je vse skupaj čisto brez veze. Je pa tako, da pedagoška fakulteta pač ne uči kako otroke vzgajati, še manj kako se znajti v kaosu modernih otrok, ki si vse upajo, pa še večinoma imajo okrilje staršev, ki stojijo za njimi, e imajo otroci prav ali pa ne (ne govorim o tebi, govorim na splošno). In ker te nihče ne nauči kako v tem kaosu sploh lahko prideš do poučevanja, do tvoje osnovne reči, preden te iz razreda postavijo otroci sami, poskusiš vse sorte neumnosti. Ker tole konkretno totalno bedarijo s kartončki ponuja celo ena od izobraževalnih oddaj o vzgoji otrok, jo učitelji pač zagrabijo kot potencialno uspešno. Ampak ni. Zihr bodo tudi na vaši šoli slej ko prej nehali s tem. Zaenkrat pa ne moreš drugega, kot počakat, da jih napad mine. tale tvoj odgovor me pa tako veseli, ker se meni tudi zdi, da so tele tabele čisto mimo..sploh tole primerjanje z drugimi, ko se vidi kdo ima koliko česa... se čisto podpišem pod tole... so tudi otroci, ki jim tele tabele čisto dol visijo (naš starejši je bil tak, ko smo mu morali delati to zaradi bralnih vaj pri defektologinji in ga sploh ni ganilo...dosti bolj je bil učinkovit najin pogovor in nazoren prikaz in dokaz, zakaj je fajn, da se nauči dobro brat...) sem pa tudi ravno spet včeraj razmišljala kaj naj, ko mi je 4letnica pojambrala, da niso dobili sončka, ker niso vsi ubogali...ma, a je to fer do tistih, ki pa so?, če se že gremo takole ocenjevanje)...sem z vzgojiteljicama zadovoljna drugače in še premlevam, kaj naj... aja, jaz skušam tamalima vcepit, da se morata kulturno obnašat in učit zaradi sebe!!! ne zaradi priznanj, pohval in ocen ipd. Pa se ju to bolj prime kot vse ostalo, samo prepričat jih je treba zakaj je kakšna stvar fajn.
|