Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
študentka in skupno bivališče 30.3.2005 13:27:09
|
|
|
|
tulipan
|
Živjo, imam eno vprašanje. Sem študentka, s fantom živiva skupaj, vendar nisva poročena.Ne vem kaj naredit, ko se nama bo rodil :duda:, ali naj se prijavim tudi jaz na skupnem naslovu ali ne. Jaz uradno živim pri starših, kot študentka bom upravičena samo do starševskega + otroškega dodatka, štipendije nimam, če pa bova prijavljena skupaj, se bo za otroški dodatek upoštevalo tudi njegov dohodek (je zaposlen)... Zato ne vem, ali se mi splača prijavit skupaj ali ne. Če pa nisva prijavljena skupaj, a ima on sploh pravico do izrabe očetovskega dopusta in do fraj dneva, ko bom rodila? In a te npr. patronažna lahko pride obiskat na drug naslov, kot je tisti, kjer si prijavljen? Vprašanje je obsežno, nekaj sem že na prejšnjnjih forumih izbrskala, a mi še vedno ni jasno..:zmeden: Hvala za pomoč!
|
|
|
|
študentka in skupno bivališče 30.3.2005 13:54:03
|
|
|
|
pika78
|
Vem samo za en odgovor. V materinski šoli so rekli, da te pride patronažna sestra obiskat na naslov, ki ga poveš v porodnišnici in ni treba, da si na njem prijavljen. Ostale stvari pa žal ne vem in bodo druge punce povedale. Se mi pa zdi, da bi moral imeti tudi fant pravico do izrabe očetovskega dopusta, tudi če nista na istih naslovih prijavljena. Sej midva tudi še nisva (vsak je prijavljen pri svojih starših, čeprav že 3 mesece živiva skupaj v svojem - fantovem stanovanju, ki ga je kupil). Tudi jaz razmišljam, da bo verjetno še pred rojstvom treba spremenit naslov - da si z otrokom prijavljen na istem naslovu:zmeden:. LP!
|
|
|
|
študentka in skupno bivališče 30.3.2005 14:04:41
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Zdravo! Sem v istem položaju kot ti in sem tule na forumu že zasledila vse odgovore. Takole: ti kr ostani na domačem naslovu, ker očka lahko kljub temu izkoristi očetovski dopust- greš na socialno tam nekje dva meseca pred pdp oz. ko dobiš pri gin. potrdilo o datumu poroda,in ti čisto vse razložijo. Daš not vlogo za paket in starševski dodatek, dobiš pa tudi vse mogoče papirje, ki jih bo po rojstvu bebice izpolnil očka za očetovski dopust... Če boš prijavljena na domačem naslovu, lahko po rojstvu bebice zaprosiš za štipendijo - tu se upoštevajo samo tvoji prihodki (preko študenta...) in pa število članov samo ti in mali- tako, da je skoraj gotovo, da ti jo bodo dali! (rojstvo je namreč vzrok za izredno prošnjo za štipendijo med letom!!!) V tem primeru se seveda dohodek očka ne upošteva. Na socialni morata samo uredit preživnino. Glede patronažne pa takole. Ravno zadnjič smo dali skoz šolo za starše in nam je ona tam povedala, da ko te odpustijo iz porodnišnice, izpolniš neke papirje glede tega in tam poleg svojega domačega- stalnega naslova napišeš še začasnega, kjer naj bi te babica obiskovala. Baje nič ne sprašujejo, ker to ni njihova stvar. Sicer pa kje pa piše, da ti takoj po porodu ne greš na primer k mamici domov, da ti pomaga tiste prve dni!?? Upam, da sem ti kaj pomagala in ti želim lepo nosečnost in lahek porod.
|
|
|
|
študentka in skupno bivališče 30.3.2005 16:43:38
|
|
|
|
Gina
|
Drugo so ti že ostale povedale. Še enkrat pa to. Ko se otrok rodi in oče podpiše očetovstvo, se vi trije avtomatično štejete za družino, ne glede na to, kje je kdo prijavljen. Če želiš, da se ne štejete za družino (se pravi mati samohranilka), potem moraš tožiti očeta za preživnino. Kolikor vem, se na csd-ju ne da več zmenit, oz. lahko prineseš kopijo vložene tožbe, tudi če še ni rešena, pa ti ponavadi upoštevajo, da si že samohranilka. Ne vem čisto točno, ali ima oče vseeno pravico do očetovskega dopusta, če si prijavljena kot samohranilka...vprašaj na csd. Vsekakor pa oče nima pravice do bolniške za otroka, če ne živi na istem naslovu, čeprav je tvoj izvenzakonski partner. To je po novem-velja par mesecev.
|
|
|
|
študentka in skupno bivališče 31.3.2005 9:04:43
|
|
|
|
tulipan
|
Na bolniško za otroka pa še nisem pomislila...saj res ni logično, da bi jo lahko koristil, če ne živi z mamo in otrokom in ne pazi nanj...
|
|
|
|
študentka in skupno bivališče 31.3.2005 14:49:12
|
|
|
|
iva01
|
Bolniške ne o mogel koristiti za otroka,tisti dan ko se otrok rodi pa ima lahko fraj, men je rekla socialna delava da tudčre nisva prijavlena na istem naslovu lahk štejemo kot družina sam očetovstvo mora podpisat, če hočeš pa bit samohranilka pa moreš poleg očetovstva uredit še preživnino.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?