|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročina - pomoč!!
21.11.2008 21:08:26   
gasilec
Pozdravljene!
Naš malček (22m) ima že 4 dni 40C vročino. Dam mu sirup Lekadol, ga prham, kis na noge, v sili še svečko vručina pade na 38C, manj ne gre. Po 3-4 urah zopet zraste na 39-40C ali več. Zravnica je rekla, da ima izvide krvi in vode vredu in neve kaj je narobe. Kaj naj storim, da bi mu pomagala, če je še zdravstvo v megli!!??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vročina - pomoč!!
21.11.2008 21:12:47   
Petr_a
Greš takoj nazaj k zdravniku ,jaz bi se lepo oblekla in se spokala z otrokom k P
Zahtevaj napotnico za bolnico,če ona ne ve kaj bi

4 dni je pa že too much

(odgovor članu gasilec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2008 21:13:04   
zmajaz
Jaz bi šla z otrokom enostavno k drugemu zdravniku, ker če je vročina tako visoka in traja že cele 4 dni, zagotovo nekaj ne štima. Ukrepe za zbijanje vročine pa itak izvajaš že vse mogoče.

(odgovor članu gasilec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2008 21:14:12   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a
Greš takoj nazaj k zdravniku ,jaz bi se lepo oblekla in se spokala z otrokom k P

4 dni je pa že too much

Se strinjam!

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2008 21:19:48   
blaža

4 dni je pa že too much

Jaz tudi. ga spokaš in v zd po napotnico za v bolnico. nič se bat, bojo takoj vedli kako in kaj. štiri dni je pa preveč s tako visoko vročino.
Ta starejši jo je enkrat imel in ena pedjatrinja, ki je menjala našo je rekla, da ni nič takega. Pol je pa blo vse slabše in slabše in smo končno dobili našo pedjatrinjo pa je preprečla, da se je razvil virus plučnice. In je imel tudi 40 vročine. Če ne pomaga calpol, kar se tudi nam zgodi, lahko daš svečko. pa pazi, da ne daš preveč kot ti zdravnik reče, ki ga lahko podhladiš.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2008 21:31:57   
rija
verjetno res trdovratna viroza....ampak TAKOJ nazaj k zdravniku...naj naredijo teste še enkrat

...vox populi...

(odgovor članu gasilec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2008 21:33:44   
end1
kar po napotnico in v bolnico. Po treh dneh bi mogla vročina past.
Tudi jaz sem bila v bonici s hčerko, ko je imela 12 mesecev. (začetek virusne pljučnice).
SREČNO

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2008 21:37:23   
Anonimen
grrrrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image celo roman sem spisala pa me je ven vrglo

no še enkrat na kratko

gasilec mi smo imeli enako zgodbo ta teden. V noči na nedeljo je dobila visoko vročino. V ponedljek sva šle k zdravniku, dale sva tudi kri. Na krvi se je pokazalo nekaj bakterij in imela je hudo vneto grlo- skratka izvidi so bili zelo slabi. Ker je cel prejšnji teden jemala Hiconcil (zaradi 2,5 mesečnega kašlja), smo morali to prenehat dajat in smo dobili Sumamed. Do četrtka zjutraj (ko sva imele kontrolo) smo se bojevali z vročino, ki je naraščala in padala v 4 urnih intervalih, nikoli pa ni bila pod 38C. V četrtek je vse izzvenelo, pediater mi je rekel, da je v laboratoriju sigurno prišlo do neke napake, ker je imela mesec dni prej zelo lepe izvide krvi, zato nismo šli na ponovni odvzem user posted image .
Grlo je čisto, samo jest mi še noče, pa sitna je še danes fullllllll. Tako da sem ta teden tudi jaz čist tečna, ker sva se držale bolj noter - sva šle ven dvakrat po pol ure, ker skoz tako zoprno piha.

Pojdite nazaj k pediatru, mogoče se je zdaj še kaj razvilo. user posted image user posted image user posted image da se čimprej pozdravite.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2008 21:37:49   
erna14
pomoje ni ravn za v bolnico je pa definitivno za metelkovo,reci a ti da recept za voltaren svecke,nam je sam to zbil paje mel mal nanj k 1 tedn skor 41 in smo pac na 8 ur dajal voltaren.srecno

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2008 21:40:49   
erna14
al pa probaj z paracetamol svecko ta ima vec efekta k sirup

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2008 21:41:19   
zmajaz
Voltaren svečke so res zakon - naša je zadnjič mela 39 vročine in sem ji dala sirup Calpol, pa ji je v naslednji uri vročina namesto bi padla še narasla na 40.4. user posted image  Ko sem ji dala eno svečko Voltaren pa je vročina padla in naslednji dan je potem sploh ni več imela.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2008 21:46:52   
blaža
edino je treba pri svečkah upoštevat koliko dati. Mi smo vedno dali voltaren samo polovico. Se lahko zgodi, da se podhladi in otrok rata plav. Dejte pazit in se držat navodil, pa starosti.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2008 21:52:23   
gasilec
Pozdravljene!

Hvala za izkušnje in za velik pogum, ki ga potrebujem! Če ne bo juter zjutraj bolje grem naravnost v bolnico. Hvala še enkrat in želim vam lep in ZDRAV večer še naprej!user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2008 22:00:10   
erna14
moj tamal ima 21 mescov 11 kg in je p rekla da lahko dobi celo.se pa po voltarenu noro spoti mu pade potem na normalno temp.enkrat se je pa ful tresu,takrat mu je pa pol zlo hit narasla

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2008 22:48:42   
Čupka
Kadar je imela moja hči visoko vročino ji Lekadol, ali Calpol nista nikoli pomagala. Vročino ji je zbil samo Naprosyn sirup, ki ima drugo učinkovino in ne paracetamol, kot prva dva.
Tudi voltaren svečke ji niso pomagale.
In ja, še vedno je verjetno, da gre za virozo, ki se pa lahko naknadno spaca v kakšno angino, s čimer imamo mi tudi izkušnje. Po enem tednu vročine nad 39 dveh obiskih na metelkovi (kjer so bili vsi testi negativni in je vse kazalo na virozo), se je izcimila angina...

(odgovor članu gasilec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?