wii
|
Še ena z isto zgodbo, pri nas so se prav tako začela obdobja trma, resnično obdobja, ampak to je bilo potem tisto za hasek, pa ignoriranje, pa ni nič pomagalo, pa sem dvignila glas, pa ni nič pomagalo,pa zapovedala, pa grozila, pa ni nič pomagalo, pa pride mož, pa vse ok, potem pa sem začela razmišljat, da tako ne gre več, bom jaz pristala v kakšni ustanovi, pa tudi otrok nima kaj dosti od tega, vzela v roke knjigo Otroci so iz nebes, pa ajmo, da probamo kaj tam piše, sicer nekatere stvari so mi totalno mimo, ok tisto ne uporabljam, tisto kar pa uporabljam pa prilagodim otroku,Pa sem si najprej mislila, no zdaj pa bom otroka po knigi vzgajala , kam sem prišla , ampak so samo nasveti, izkušnje, predlogi, kaj lahko narediš drugače in kako, pa tudi otroka sedaj razumem - drugače no. Pa sem ta teden res dosledna in se držim načel, ki pišejo, delam tako in glej ti mala se je obrnila, izpadov skoraj ni, cel teden mogoče le en, pa mi včeraj dragi zvečer pravi, pohvale vredno kaj sta naredili skupaj. Ja skupaj, ker samo en ne more spremeniti nič. Pa čeprav je bil v začetku zelo skeptičen glede povezave knjiga - vzgoja. NO ne vem, pri nas je delovalo, samo to ti lahko v pomoč ponudim in izkušnjo, ki jo imam, sicer pa vsak otrok je drugačen in se tudi drugače odziva, tako da kakšnega univerzalnega recepta ni. Resnično pa so obdobja trme preizkušnja za starše. lp
|