|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Taglavna 11 letnica
21.11.2008 10:41:53   
Anonimen
Imam 11 letnico, ki, kadar imava midva kakšen pogovor se vpleta zraven kot taglavna, ko pa ji rečem, da naj kaj naredi kot starš (pospravi posodo), ker se že tako vtika v starševske zadeve pa gre v sobo in se zapre. Zanima me, ali se tudi pri vas to dogaja? Seveda pri pospravljanju posode in drugih obveznostih vztrajam, pustim jo pri miru takrat, ko ima drugi dan kontrolko. Pa zanima me o redu v sobi?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Taglavna 11 letnica
21.11.2008 10:58:16   
aluš
Jaz imam 11-letnika, torej fanta. Kaj naj rečem. Puberteta na obzorju.

Ga je treba skoz imeti na "špagci" kot jaz rečem, če ne takoj VSE!!! po svoje.

Ima določeno pospravit iz pomivalca vsaki dan. Dokler je rač. pod geslom, ki ga ne ve, je pospravljeno ko pridem iz službe, prav tako narejena naloga. Kakor ima prosto, nič. Pa se potem sprašujem, če sem zajeuser posted image ... mama.
Ne vem, samo drgač ni nič.

Soba je v relativno dobrem stanju, ima 3x popoldne trening + naloga + učenje + računalnik Travian ipd, ga zaposli toliko, da očitno nima časa razmetavat. To dela ta mali, imata skupaj sobo, ampak on jo v glavnem ob sobotah tudi pospravi. Če bi se navadil cunje za sabo pospravljat, bi bilo pa super. 1x ja, pa spet pozab, pa spet na novo težim.

Vtikanje v pogovor. Naš se načeloma ne vtikuje kadar se midva pogovarjava kaj,kar se ga ne tiče. Kvečjemu kaj vpraša, ker vse ne razume (čeprav ga nič ne briga). Odgovor je lahko: ali se mu razloži, ali pa pove, da ga ne briga, pač odvisno kaj se pogovarjava. V glavnem se pa probava stvari, ki se ne tičejo družine oz. njega zment brez njegovih in od tamalega ušes. Ker lahko kaj narobe razume, pa potem brez veze tuhta al pa kateremu naprej vse narobe pove. Pol je pa lahko  cel user posted image  za nič oz. brezveze.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2008 11:22:24   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Imam 11 letnico, ki, kadar imava midva kakšen pogovor se vpleta zraven kot taglavna, ko pa ji rečem, da naj kaj naredi kot starš (pospravi posodo), ker se že tako vtika v starševske zadeve pa gre v sobo in se zapre. Zanima me, ali se tudi pri vas to dogaja? Seveda pri pospravljanju posode in drugih obveznostih vztrajam, pustim jo pri miru takrat, ko ima drugi dan kontrolko. Pa zanima me o redu v sobi?

prav tak je naš 11 letnikuser posted image  
naš je popolnoma brez delovnih navad (od lanskega poletja ko ga je zadelauser posted image  puberteta). Težko je naredit nalogo, težko je že roke umit ko gre na WCuser posted image user posted image , da ne govorim o njegovem delu sobeuser posted image user posted image user posted image user posted image . len je ko user posted image  in cel dan se preklada iz stola na stol pa jamra kako je njemu hodo ker nima nič dela. S tem da mu čisto nič ne bo škodovalo da bi se malo učil.user posted image

Ko pa se kaj pogovarjamo je pa ta glavni in vse največ ve in je sploh in oh pameten. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2008 11:44:45   
Luni
Tudi pri nas imamo 11-letnika. Ocena: zelo priden za določene stvari, za druge nula. Na primer: zelo rad pomaga pri vsem, kar se tiče kuhinje ali dela okoli hiše. Ko pa se pogovarjamo o pospravljanju sobe in stvari za sabo: je pa čista kap: za vsako stvar mu moram rečt 5x, ampak vztrajam in upam, da se ga bo enkrat prijelo. Seveda, včasih znorim user posted image  Kar se tiče šole, je sicer zelo priden v šoli, doma ga moram pa kar precej priganjat k učenju in kontrolirat zadeve. Uh, pa saj je 6. razred, sploh ne morem včasih razumet, da nima svojega časa organiziranega, sploh ne ve, kaj bi se učil za naslednji dan user posted image . Ej, punce, pa mislim, da je do tukaj še vse ok!user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2008 11:56:54   
aluš
No, sedaj ko berem naprej odgovore. Naš je za določene stvari pomagat zelo pripravljen (okoli hiše, vrt, možu pri delu). Tako, da ga še mal pohvalim. 

Za šolo pa nalogo napiše, za učenje je treba pa skoz težit. Saj ocene ima zaenkrat zelo v redu. Samo če mu ne bi težila, bi po moje imel trojke in dvojke, pa je najbrž škoda, če lahko z cca uro učenja na dan (v povprečju) dobiva petice in štirice.

Kar se tiče higiene, ni problem. Je treba včasih mal spomnit - npr.  za zobe zjutraj med vikendom rad pozabi, ampak se potem kar zmiga.

< Sporočilo je popravil aluš -- 21.11.2008 11:58:18 >

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?