|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razdalja SF
20.11.2008 9:52:42   
uršula83
Mene pa nekaj zanima. Najprej opis problema. Pri dopolnjenih 36 tednih so mi namerili razdaljo SF le 30cm. Moji ginekologinji se to nič takega ni zdelo, jaz pa se sekiram če gre za zastoj rasti in če je kaj narobe. Saj v torek sem se naročila na UZ k Pušenjaku, pa me vseeno zanima če ima katera pri roki materinsko knjižico pa bi pogledala razdaljo. Zanima me če je še pri kateri bila tako majhna. Oz. če je katera imela zastoj rasti ploda in se je vse dobro končalo. Resnično me skrbi. Hvala!

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 20.11.2008 14:13:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje za vse vas...
20.11.2008 10:40:50   
smejčica
Hay,

Pri meni so pri 35 tednu namerili  SF 30, pri 37 pa 33, pa je ob porodu mala imela 3250 g in 49 cm.

Lp

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2008 18:04:50   
Anonimen
Fundus simfiza bi se naj ujemala z tedni nosečnosti(na primer: 36 teden= 36 cm FS), drugače obstaja sum na otrokov zastoj v rasti. V takšnih primerih se prepiše UZ, da se otroka dejansko pogleda.

FS(fundus simfiza) je razdalja od simfize(sramnična kost) do vrha maternice(fundusa).

Glede na tvoje tedne je FS za 6 cm premala.

Je prej FS normalno rastla?
So ti morda po UZ spremenili PDP?

Prosim, če napišeš FS za vsak pregled(teden in FS), da vidim, kako napreduje tvoja nosečnost. Morda ni strahu in nosiš le manjšega otroka.

(odgovor članu smejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2008 18:09:29   
Klaudia
Vedno je FS zaostajal za tedni pri meni. Rodila sem en teden pred rokom 4035g in 53cm veliko punco. Nič ne skrbi, vse bo ok

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2008 21:12:50   
uršula83
No sej jst točn vem kaj je ta razdalja, idealne mere za 36 tednov pa so 34cm in ne 36 cm. Vedno je treba odšteti 2 cm od gestacijske starosti ploda. Ampak v mojem primeru je 30cm še vseeno tudi pod spodnjo mejo, ki znaša 32cm. Zgornja pa 37cm. Tako da me vseeno skrbi. Vem tudi da če so odstopanja, da se preverja zadeva z UZ ampak kot sem že povedala se moji ginekologinji to zdi normalna mera in zato ni preverjala. In me spravila v skrbi. Ogromne. Sicer so bile pa mere takšne:
23tednov   20cm
28tednov   24cm
32tednov   28cm
36tednov   30cm

Razdalja se veča, ampak ne dosti hitro. Teorijo poznam, zanima me če je katera s podobnimi izkušnjami pa da se je ok končalo. V torek pa grem na samoplačniški UZ. Do takrat pa  iščem  tolažbo al ne vem kaj.  Ker me res skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2008 22:20:33   
Anonimen
+/- 2 je po lestvici še v mejah normale, idealno pa je, če se FS ujema s številom tednov nosečnosti.

Glede na to, da je FS pri tebi standardno nižja od "ideala", mislim, da se ti ni treba česa bati- otrok se razvija, napreduje. Naslednjič o tem povprašaj svojo ginekologinjo, pa bo skrbi še manj.

(odgovor članu uršula83)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2008 9:44:23   
uršula83
Aja s tedni nosečnosti? Pušenjak pravi da tedni nosečnosti minus 2:

"sami si te razdalje raje ne merite, ker za to potrebujemo nekaj izkušenj. Brez izkušenj lahko izmerite tudi do 5 cm preveč ali premalo. Sicer pa je ta razdalja relativno fiksna med 18. in 36. tednom nosečnosti in znaša "število tednov minus 2 cm do plus ali minus 2 cm"."
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1041393,1041498#msg-1041498

Druaće pa čezdalje počasneje raste, in to me skrbi, ker dejansko se ne sklada s tedni ampak čezdalje bolj zaostaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2008 9:55:24   
Hope2
Moja SF je bila vedno več kot 2cm premajhna. Nekje v 32 tednu celo za 4-5cm.  Takrat sem šla tudi k Pušenjaku na samoplačniški UZ. Ugotovil je, da ima otroček premajhen trebušček. Morala sem veliko počivat in čez 3 tedne na kontroli, se je tako meni kot malemu trebušček povečal (naklučje ali neuser posted image ). Malček se je rodil v 38 tednu z 3000g, zdravuser posted image . Še na porodni postelji so se čudili mojemu malemu trubuščku user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.11.2008 9:56:29 >

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2009 18:36:59   
uršula83
Razplet zgodbe
Meni se do konca nosečnosti ta razdalja ni več povečala. Tako je ostala 30cm. Rodila sem 4 dni čez rok (sprožen porod), 3160g težkega in 51cm velikega fantiča z obsegom glavice 36cm. user posted image
Na UZ je Pušenjak rekel, da ni nič narobe videt, da pač je drobno dete (jaz 170cm, 60kg, fant  192cm, 100kg). Tudi 1 dan pred porodom je porodničar ob pregledu trebuha (ki je bil zelo majhen) dejal da to pa je drobno dete. No na koncu vseh koncev pa niti ni bil tako droben.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2009 19:39:36   
felix7
no, vidiš, samo verjeti je treba, pa čestitke!

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?