Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
olajsava za nakup avta - 3 otroci 29.3.2005 20:32:35
|
|
|
|
Gina
|
Ja, sigurno ta olajšava je. Vendar ne vem točno, v kakšni višini. Zdi pa se mi, da moraš potem plačati en drugi davek, ki ti ga sicer ni treba. Daj, če boš kaj bolj natančnega izvedela, pa napiši. Mene tudi zanima.
|
|
|
|
olajsava za nakup avta - 3 otroci 30.3.2005 16:55:37
|
|
|
|
sky
|
Pozdravljena! Upam, da ti bom vsaj malo pojasnila stvar... V primeru, da imas tri ali vec otrok, lahko uveljavljas vracilo DMV-ja (davka na motorna vozila), kar pomeni, da pri nakupu plačaš celotno kupnino, potem pa preko davčne dobiš povrnjen znesek DMV-ja, ki je bil konkretno plačan državi za vozilo, ki si ga kupila. Znesek je odvisen od vrednosti vozila (brez DDV-ja in se nekih dajatev), je pa lestvica progresivna: pri cenejsem avtu je stopnja DMV-ja nižja, pri dražjem pa višja. Cisto za ilustracijo: pri enem Cliu je to cca. 20.000 SIT, pri Scenicu pa npr. 70.000 SIT, tako da ni nek znesek. Poleg tega vozila, pri katerem si uveljavljal to povračilo, dolocen čas (ne vem točno koliko let) ne smeš prodati. V nasprotnem primeru moraš ponovno plačati DMV. Upam, da je vsaj malo jasno. Za vec informacij me se lahko kontaktiras. LP, Sasa
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?