|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prsna črpalka - nujna?
18.11.2008 15:17:57   
baby11
Pozdravljene!

Smo v fazi nakupovanja stvari za prihajajočega user posted image . Ravno danes sem si ogledovala prsne črpalke. Malo sem zmedena, cena ni ravno nizka, poleg tega ne vem, kako nujno jo potrebujem. Prosim za nasvet, predvsem tiste uporabnice, ki ste imele težave z vdrtimi prsnimi bradavicami. Nekje sem brala, da je v takem primeru prsna črpalka kar precej nujna zadeva. Se strinjate?

Hvala že vnaprej in lep pozdravček...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
18.11.2008 15:22:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baby11)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prsna črpalka - nujna?
18.11.2008 16:18:16   
AnciM
Ni nujno, pride pa prav. Vsaj meni je. user posted image

V nosečnosti sem bila tudi sama mnenja, da je to brez veze nakup. Saj bom malega dojila, čemu bi potem črpala. Žal pa se je zgodilo, da so mi drugi dan malega odpeljali v LJ in če sem želela, še naprej dojit, sem si morala mleko črpat. K sreči so mi jo v P lahko posodili. Tudi doma mi je prav prišla, saj so bile na začetku prsi tako polne, da so me pošteno diščale, mali pa še ni toliko pojedel. Uporabljam pa jo tudi sedaj včasih, da preverim ali se mali hoduje na prsih zato, ker ni mleka, ali zato ker je preveč utrujen, da bi vlekel.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2008 16:53:39   
Petr_a
ne kupuj.
mene ko so prsi tiščale sem si otorka pristavila,to je boljša varianta kot črpalkauser posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2008 16:57:17   
anckabancka
Meni se zdi nujna zadeva. Jo zelo redno uporabljam, ko malega pustim v varstvu. Lepo si načrpam in mali spije po flaški, ko me ni.

Pa pride tudi prav. če so prsi prepolne... Lahko pa se naučiš tudi ročnega stiskanja, samo traja dlje časa, da sprazniš dojki.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
18.11.2008 16:57:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Petr_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2008 16:59:49   
Petr_a
jaz bi pa rekla ravno kontra ;)
Z prsno črpalko avent sem se zelo mantrala in roke so me bolele.
Ko na aventovi ni šlo,sem si šla ročno stiskat in je šlo.
Več mleka je šlo na ročno stiskanje,zato sem aventovo prodala

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2008 17:36:42   
Najaa
Ker sem imela zelo veliko mleka prve mesece in ga tamala ni sfolgala spit, je bila kar nujna. Ročno mi ni šlo dobro oz. sploh ni šlo. Za nekaj kapljic sem se matrala zelo dolgo.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2008 17:39:25   
uršika***
Jaz sem se tudi odločila, da bom z nakupom počakala- če bo pa treba, bom pa črpalko kupila naknadno. Sicer pa upam na uspešno dojenje- Baby11 tudi tebi in tvoji bebici želim, da vama uspe brez črpalkeuser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2008 20:27:53   
frutka_
Meni se ne zdi nujna. Sploh zato, ker je sprva ne boš potrebovala. Dokler ti dojenje ne zalaufa ti jo odsvetujem, ker si boš z njo ustvarila smao zmedo in nerealno sliko.

(odgovor članu baby11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
18.11.2008 21:21:32   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2008 22:39:52   
Vali 81
meni se tudi ni zdela najpomembnejša zadeva, ko pa je prišlo do tega da mala ni mogla zagrabiti prsi preveč mleka in v porodnišnici si ni nobena sestra vzela niti minute časa da mi bi pokazala sploh kako to gre sm nahitrco poslala mojag kupit črpalko ker čene bi bila moja princeska cel dan brez jest. komaj ko sem prišla iz porodnišnice ni je patronažna pokazala kako to gre.
res da sem jo rabla samo tiste 3 dni ko sem bila v porodnišnici in nato še 2 preden je pršla patronažna vendar je ta črpalka dušo dala.
tudi naslednič ko bomo imeli še kakšnega sončka bo šla kar takoj z mano v porodnišnico.

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2008 22:41:50   
Anonimen
Ni nujno, pride pa prav

Lahko pride prav, bi dodala.

Ti si jo oglej, katero bi zelela in kje se kupi in ce bo nuja, naj ti jo gredo takrat kupit.

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.11.2008 15:11:39   
baby11
Punce, hvala za vase nasvete in podeljene izkusnje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.11.2008 15:15:39   
Prvosonce
Katero bi pa priporočale, tiste, ki ste jo uporabljale?

(odgovor članu baby11)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2008 13:12:03   
Mesečnica
Meni je črpalka prišla zelo prav. Pri prvem otroku mi jo je posodila kolegica, pa sem mislila, da je itak ne bom potrebovala. Kako sem se zmotila! Potrebovala sem jo že prvi dan, ko sem prišla iz porodnišnice - imela sem naval mleka, prsi mi je hotelo kar razgnati, mali pa ni bil lačen user posted image . Res ne vem, kako bi zdržala brez črpalke, saj mi ročno iztiskanje mleka sploh ne ne leži.

No, prvi otrok se je kljub mojim ploskim bradavicam uspešno dojil cca. 2 meseca (uporabljala sem nastavke), potem pa se kar naenkrat ni več hotel dojiti. Takrat sem ponovno uporabila črpalko in ga z izčrpanim mlekom hranila po steklenički.

Pri drugem otroku je bilo zelo podobno. Zadnji dan v porodnišnici sem imela naval mleka in sem komaj čakala, da pridem domov in si mleko izčrpam user posted image . No, za razliko od prvega pa se drugi otrok že nekaj dni po prihodi iz porodnišnice kljub nastavkom sploh ni več uspel "priklopiti" (to je dolga zgodba, marsikaj sem poskušala, pa enostavno ni šlo), pa sem mleko spet začela črpati. Zdaj ga uspešno črpam že več kot 7 tednov.

Pa še nekaj mi je svetovala patronažna sestra takoj po prihodu iz porodnišnice, ker je vedela, da imam črpalko: da si po vsakem podoju izčrpam preostanek mleka iz obeh dojk, da tako malo pomagam materi naravi pri uravnavanju nastajanja mleka. Načrpano mleko sem shranjevala v hladilniku in ga kasneje, ko se ga je nabralo za cel kozarček, zamrznila.

IZVIRNO SPOROČILO: SanMat

Katero bi pa priporočale, tiste, ki ste jo uporabljale?

Črpalka, ki sem jo imela sposojeno, je bila od firme Mam. Izkazalo se je, da je blazno nepraktična, zato mi je mož potem, ko sem mleko začela redno črpati, kupil Aventovo ročno črpalko. Meni se zelo dobro obnese. Nekatere mamice z njo niso zadovoljne, pravijo, da jih od črpanja bolijo roke, a jaz teh problemov nimam. Sicer sem zdaj, pri drugem otroku, razmišljala o tem, da bi kupila električno črpalko (ker bom očitno mleko črpala še kar nekaj časa), a sem si premislila, ker se mi ročna res dobro obnese, mleko si brez problema izčrpam v 10 do 20 minutah.

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2008 13:55:02   
Prvosonce
Mesečnica hvala ... in Lpuser posted image

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2008 10:28:32   
miškamaška
Jaz imam tudi vdrte bradavice, zato sem imela tudi polno problemov.

Najprej ti svetujem, da kupiš nastavke za bradavice in daš v torbo za v porodnišnico (v ljubljanski jih jaz nisem mogla dobit).

Ko je moj user posted image  začel zgubljati na teži in je začel postajati zlatenčen, sem začela spraševat sestre, če slučajno nimam mleka, pa so mi samo govorile, vi ga kar pristavljajte, saj bo. Če bo pa jokal imate pa tu sladko vodo, da se pomiri. Mislim haloooo!user posted image  Potem sem imela pa srečo in sem naletela na eno prijazno in me je peljala v neko sobo kjer imajo električo pumpico in mi je pomagala, da si spumpam. Na eni mi ni priteklo nič, na drugi pa neko malenkost. Uglavnem, da ne zkompliciram, v bolnici obstaja možnost, da si pumpaš (s tem povečuješ količino nastalega mleka v bradavici), tako da vnaprej ne rabiš kupovat pumpice.

Preden sem šla domov, je pa moj lubi že naročil aventovo ročno črpalka (zraven so bili priloženi tudi lončki, ki jih uporabljam zdaj za shranjevat sadnih kašic, če grem z user posted image  ven). In se je super obnesla. Jaz sem začela prakticirat tudi tako, da sem si mal spumpala, medtem se je bradavička toliko izbočila, da je mali lahko prijel brez nastavkov.

Upam da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu baby11)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2008 13:17:41   
baby11
Miškamaška...

Hvala! Zaradi vdrtih bradavic se kar nekako bojim, kako bo vse skupaj steklo, zato mi izkušnje takšnih kot si ti vlivajo veliko upanja.

(odgovor članu miškamaška)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2008 22:40:15   
Anonimen
Tudi jaz sem imela vdrte bradavice, pa sem uspešno dojila 5 mesecev in pol. Že prvi dan v P je mala lepo zagrabila bradavico. Ker ima zelo močan sesalni refleks, si jo je kar sama izborila na plano.

Črpalke pa jaz do sedaj nisem rabila, ker mi je šlo črpanje mleka na roke zelo lepo na hitro. user posted image Na črpalko pa črpam zdej par dni, ampak enostavno mi ne gre in ne gre,user posted image Traja in traja.user posted image

(odgovor članu baby11)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
24.11.2008 21:31:17   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: baby11

kako nujno jo potrebujem.

Sploh je ne kupuj vnaprej!!! Kako pa veš, da boš imela težave z vdrtimi bradavicami user posted image
Predvsem se sprosti in sploh ne misli, da jo boš potrebovala. Če jo pa že boš potrebovala, ti jo gre user posted image kupit.

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu baby11)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.11.2008 21:37:37   
katra55
Jaz je nisem kupila in je tudi nisem rabila. Sem se pa z mami zmenila in bi jo šla ona kupit če bi bilo treba.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.11.2008 21:43:46   
Anonimen
ni nujna, v določenih primerih je lahko celo slabo jo imeti - nemreč mamice presojajo a majo mleko al ne po količini načrpanega, kar pa je čisto zgrešeno in narobe. ker črpanje je veščina, ki jo treba osvojit, se naučt, veliko se pa matra in matra in mleko komaj pokrije dno v steklenički, potem pa obupajo, da ni mleka. kar seveda ni res. tako da je boljše jo it kupi, če se res pokaže nuja. pri meni se je recimo pokazala, ko smo začeli uvajati GH, ker je imela alergijo na KM in sem si potem črpala in ji na mojem mleku vse pripravljala.

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.