|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toplomer, vročina
16.11.2008 11:12:35   
Udb
Nisem čist ziher kam bi to temo dala. Naj bo kar tukaj.

Torej imamo brawnov ušesni termometer in pa enga digitalca navadnga za pod pazduho. In za foro sem zdaj mickotu zmerla z obema. Ušesni kaže 38.1, digitalc pa 37. MAtr in ta tehnika. No way da bi pa 5 min bil pri meru za navadnga živosrebrnega!! NO, pa včeri k smo bli pri dr. mu je tut zmerla z ušesnim (38.2) in je kr to temp zapsiala. A v vsej literaturi piše, da ušesnemu zmeraj odštejemo kao 0,5°C. No, sej ne bi bla tko panična, ampak glede na vročinske krče pri mojem sinkotu, mi je vsaka povišana temp. preveč. In zdaj - na 37 še ne bi zbijala, pri 38.1 pa bi! Kuga nej zdej! Grrr.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toplomer, vročina
16.11.2008 11:20:11   
tananejka
Jaz zaupam tistemu, ki je za pod pazduho.

Imeli smo tistega, ki se meri na čelu in dudo....pa sta kazala v vsakič drugače.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2008 11:33:08   
Nina00
Pri ušesnem res odšteješ 0,5, da dobiš tako, ki bi jo zmerila pod pazduho. Zdravnica si je verjetno ob temp. zabeležila, da je izmerjena v ušesu.
Kar se pa digitalnega za pod pazduho tiče, pa sem ugotovila, da ni tako zanesljiv. Sem merila pri sebi in mi je digitalni kazal 36, 7, živosrebrni pa 37,4. Pojma nimam zakaj. Tako se za otroka še vedno najbolj zanesem na ušesnega, problem je le pri vnetju ušes.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2008 12:06:31   
Volga
dej risanko not, pa v naročje ga vzemi, pa tistega podpajsko uturi. Tako boš najbolj zihr. kar se mora se mora.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2008 12:43:09   
Najaa
Jaz tudi ne zaupam drugemu kot staremu dobremu termometru za pod pazduho. Svoji že od začetka merim tako in jo zraven animiram. Včasih gledava slike na rač., včasih gleda risanko, včasih bereva knjigo... Za 5 minut se da.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2008 12:44:26   
Anonimen
dej risanko not, pa v naročje ga vzemi, pa tistega podpajsko uturi

Ja, ta je najbolj ziher.

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2008 18:05:39   
*andy*
najboljši je tisti aksilarno (pod pazduho)!je pa res ,da morš vedno odšteti 0,5 če meriš v ušesu.Jz ti priporočam da vedno uporabljaš navadni termometer,ker je najbolj realen pa tud najbolj poceni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2008 18:58:20   
Kranjcanka
v usesku ali v ritki je tudi do 1 stopinjo razlike v primerjavi s pazduho, tako da so tvoje meritve ok.

sama uporabljam digitalca (pazduha) z mehko/upoljivo konico. ker pac nimam usesnega, drugace bi definitivno tega. nas decko je star 2 leti in kadar ima vrocino je tako razdrazljiv, da mu temp. lahko izmerim samo med spanjem, drugace no way. pri usesnem vse skupaj vzame le nekaj sekund.

mogoce samo, ce katero zanima. zadnjic sem v lekarni dobila vzorec termometrov-flajstrov. nalepis nekam na trup, drzi dva dni, otrocka lahko tudi kopas, temperaturo odcitas iz flajstra. je pa gotovo malo drazi in primeren za tiste, ki so bolj bolni oz. ne smejo imeti povisane temp, oz. je pomembno stalno spremljanje.

lp

(odgovor članu *andy*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2008 19:52:06   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Nisem čist ziher kam bi to temo dala. Naj bo kar tukaj.

Torej imamo brawnov ušesni termometer in pa enga digitalca navadnga za pod pazduho. In za foro sem zdaj mickotu zmerla z obema. Ušesni kaže 38.1, digitalc pa 37. MAtr in ta tehnika. No way da bi pa 5 min bil pri meru za navadnga živosrebrnega!! NO, pa včeri k smo bli pri dr. mu je tut zmerla z ušesnim (38.2) in je kr to temp zapsiala. A v vsej literaturi piše, da ušesnemu zmeraj odštejemo kao 0,5°C. No, sej ne bi bla tko panična, ampak glede na vročinske krče pri mojem sinkotu, mi je vsaka povišana temp. preveč. In zdaj - na 37 še ne bi zbijala, pri 38.1 pa bi! Kuga nej zdej! Grrr.

Jaz imam tudi Braun ušesni termometer in v navodilih piše, da je vročina od 38°C naprej. Se pravi, da kaže v ušesu 1°C več kot pod pazduho.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2008 19:54:34   
Čupka
Meni je pediatrinja rekla, da na začetku, pri vsakem otroku izmerim vročino pod pazduho in v ušesku. Glede na dobljeno razliko, pač vedno enako odšteješ ko meriš v ušesku. Pri meni je pri vsakem otroku drugače. Pri največjem kaže v ušeu enako kot pod pazduho (pri meni prav tako), pri srednjem kaže pol stopinje več, pri najmanjšem pa 8 desetink stopinje. To vsake toliko časa potestriam in ostaja enako. Kar se mene tiče, je ušerni termometer zelo zanesljiv. Moraš pa menjati nastavke redno, ker če so zamazani, ne kaže prav.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2008 20:30:59   
zmajaz
Tudi jaz uporabljam Braunov ušesni termometer in je res zakon - ga ne zamenjam za nobenega. Temperaturo zmeriš v trenutku in tako ji potem zlahka, ko ji dam recimo svečko ali sirup, vsakih 15 minut merim, da vidim, če ji pada ali ne. Pa mislim, da je kar zanesljiv - če izmeriš v enem ušesku dvakrat ali večkrat zapored, ne pokaže več kot 0,1 °C odstopanja. Moraš pa res pazit, da ga pravilno nastaviš. Pa vedno merim v obeh ušesih, ker ima običajno do 0,5 °C razlike med enim in drugim ušesom.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.12.2008 8:56:26   
Taddy78
Sama sem kupila digitalca in mu  z njim merim samo v ritki, ker pod pazduho pokaže dosti manj.
Za pod pazduho se mi zdi najbolj primeren tisti tastari toplomer...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2008 9:24:21   
Maxica
Jaz se še vedno najbolj zanesem na živosrebrnega pod pazduho, nekak ju že prepričam, da je treba biti 10 minut pri miru.
Sicer imam tudi ušesnega Braunovega, ampak tisti itak pokaže vsakič drugače in vedno višje, tako da jaz, ko imata vročino, merim s tem, pa z živosrebrnim, pa unim v ritki...user posted image user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.12.2008 10:09:57   
rose
Pri nas imamo tudi najboljše izkušnje z navadnim živosrebrnim termometrom. Ta kaže sigurno prav.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.12.2008 10:15:57   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Udb
NO, pa včeri k smo bli pri dr. mu je tut zmerla z ušesnim (38.2) in je kr to temp zapsiala. A v vsej literaturi piše, da ušesnemu zmeraj odštejemo kao 0,5°C.

Zdravniki imajo drugačne, ti res pokažejo toliko, kot temperatura dejansko je.

Drugače meni vsi digitalni, ki sme jih zadnjih par let kupila, kažejo tam od 34 do 35. Takod a samo še živosrebrnega uporabljamo. Mi gre pa to fuuuul na živce. Samo kaj čem. Sem že kakšne 4   ali pa 5 ta hitrih kupila, pa so vsi zanič!!!!!

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.12.2008 10:27:03   
Taddy78
Res zanimivo...jaz pa sem digitalca kupila v 8.mesecu nosečnosti, pa vredu dela še sedaj, ko je mali star že 3.leta,ampak res samo v ritki...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.12.2008 12:26:37   
lana38
Jaz merim samo v ritki z digitalnim termometrom. Imam tudi ušesnega, pa je za enega user posted image . Ne pokaže niti 35 °, če merim user posted image . Pa ima v ritki včasih cel vročino. Staerjšemu sinu, ki ima 11 let, pa v redu kaže. Morda ima pa user posted image  premajhno uho.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zel...
Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.