|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pečica-funkcije
14.11.2008 14:04:11   
kaya2007
Že kakšno leto in še malo več imam doma pečico, ki ima ogromno funkcij oz. možnosti pečenja, pečem pa samo na dveh programih (mali/veliki žar in program pa pizzo user posted image ), ker pojma nimam kdaj se katerega uporablja. A se katera spozna in bi mi lahko pomagala?
še posebej me zanima kakšna je razlika če pečeš npr. piščanca in krompir na programu žar (cca. 230stopinj, jaz ponavadi malo zmanjšam) ali če bi izbrala žar+ventilator (to pojma nimam kdaj in kako se uporablja)??
potem sem zasledila še profi vroč zrak, pa gretje spodaj in zgoraj itd., za povrhu pa je pečica še parna, kar tudi še nikoli nisem izkoristila.
torej, mi lahko kdo pomaga pri praktični uporabi moje pečice? user posted image  hvaaalaaa!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pečica-funkcije
14.11.2008 14:19:19   
talika81
če boš uporabila ventilator, to pomeni, da vroč zrak kroži po pečici ... to je idealno za pečenje peciva in piškoti ...

če izbereš gretje zgoraj, pomeni, da bo bolj grelo zgoraj ... najboljš je, če imaš  gretje spodaj in zgoraj in še ventilator zraven ...

tako da ti priporočam, da pri pečenju v pečici vedno uporabiš ventilator... je vse skupaj lepše pečeno ...

dam ti še en namig, če ne uporabljaš kakšne glinene posode s pokrovom ... da ne boš rabla pogosto čistit pečice, pekač pokrij z alu folijo in daj pečt ... maš pečico čisto in še lepo se peče.

sicer pa, a niso za pečico bila zraven priložena navodila? poglej tudi tja, kjer je zagotovo obrazloženo, zakaj se kakšna funkcija uporablja.

jaz npr. najprej zagrejem pečico brez ventilatorja, ko dam v pečico pa pekač, pa vklopim tudi nevtilator. če imaš vklopljen ventilator, se pecivo npr. peče pri manjši temperaturi kot je napisano. npr. če je napisano, da se peče pri 180 stopinj, se ponavadi v ventilatorskih pečicah peče pri 160 stopinj.
no, vsaj take mam jaz izkušnje.

upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2008 14:20:36   
Splet.Ka
Mi imamo tudi ogromno enih funkcij. Vedno pogledam v navodila...pri vsaki sličici piše, za kaj je najbolj primerna...nekje piše za globoko zamrznjene jedi in potem na tisti funkciji pečem rogljičke iz skrinje... Na pamet pa ne vem.

Cvetim...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2008 20:37:33   
kaya2007
hvala! ne, v mojih navodilih ni nobenega pametnega nasveta user posted image  a z ventilatorjem je bolj sočno, ali je bolj suho?

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.11.2008 7:49:38   
fusia
Moja pečica ima tudi ogromno enih funkcij, uporabljam jih pa zelo malo.

Če pečem krompir in/ali meso vključim spodnji grelec in ventilator, za peciva pa samo ventilator (tako je narisano in ne vem kateri grelci delajo). Pogrešala bi edino še žar, čeprav ga uporabim izredno redko. Tistih programov, ki pa so prav za neke določene stvari pečt pa sploh ne uporabljam, ker mi ni nikoli nič dobro ratalo. Program za pico npr. se mi zdi prekratek.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2008 9:43:47   
Paštetka
Jaz piščanca pečem na ventilator in žar.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.11.2008 23:17:14   
kaya2007
Jaz piščanca pečem na ventilator in žar.

pa pride sočen? moram probat..

fusia, moji programi niso časovno omejeni (vsaj tisti ki jih uporabljam ne, verjetno je druga pesem, če bi kile itd. naštimala) tako da je pizza program dolg kolikor hočem user posted image  ga pa uporabljam še za lazanje in take zadeve.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2008 13:34:32   
k1
mamo že programe not. bi bilo fajn, da si še kaka navodila 1x prebereš. 

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2008 23:04:18   
kaya2007
bi bilo fajn, da si še kaka navodila 1x prebereš.

hvala za pomoč, sem prebrala navodila, ampak katero jed pečeš na katerem programu žal ne piše. blagor tebi, če ti.  sploh me pa zanima praksa izkušenih "pekačic" user posted image  te mi lahko dajo veliko boljše nasveet kot neka navodila proizvajalca pečic.

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 17.11.2008 23:05:38 >

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2008 10:13:38   
Anonimen
Kaya a maš pečico Gorenje?? Men je tud španska vas. Na uč nekej naštimam pa gledam kaj se not dogaja user posted image

Sm pa resno že v stanju poklicat na servis da pridejo pa razložijo, glede na to da mi skoz piska tist termometer za pečenko, not pa recimo musaka.

Te čist zastopim da rabiš pomoč user posted image

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2008 19:57:25   
Paštetka
Jaz imam gorenjevo pečico. In piše vse katero jed pečeš kako.

POleg tega imam program, kjer je vsaka jed narisana (pica, piščanec, ribe, kotleti, kruh, kuhanje, pecivo, pečenka, vzhajanje....). Kliknem na jed in pečica sama nastavi čas pečenja, in možnost pečenja (ventilator, žar, spodaj, zgoraj, kombinacije....), ter temperaturo.

Jaz kliknem za piščanca samo piščanca in ko zapiska je gotovo user posted image . Pride pa zelo sočen piščanec, s hrustljavo skorjo. Ga pa dam pečt na pekač z rešetko, spodaj v pekač pa nalijem malo vode. Peče mi pa na 170 stopinj eno uro. Vse je že samo preačunano.

In vse kar sem do zdaj pekla, se je vse speklo in poklapalo. Tudi pečenke, ribe, kotlete, perutničke, kruh... 

Pečico imam že 5 let in je ne menjam. Zdaj se bomo selili in sem si ponovno naročila enako pečico, ker je res zakon.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2008 10:58:31   
k1
paštetka, tako mamo tudi mi. res je zakon. kaya sem pač mislila da bi bilo fajn navodila prebrat, ker moji mami "nič" nikoli ne peče prav, navodil pa si tudi nikoli ne prebere. 

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.11.2008 23:04:21   
kaya2007
Kaya a maš pečico Gorenje??

ne, AEG electrolux user posted image

pri meni napiše npr. perutnina, ampak se mi zdi da moram potem še količino vnesti, ali kaj..bom preverila jutri kako je s tem!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.