|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali mu dajem pravi sirup?
27.3.2005 21:28:47   
frutka_
Moj mali ima močan luščeč kašelj-posledica prehlada. Mož mu je šel v lekarno kupiti sirup-Prospan za izkašljevanje. Meni se zdi, da po tem sirupu le še bolj kašlja.
Je možno, da bi moral kupiti kateri drug sirup, morda kakšnega za blažitev kašlja?
Ko mu sirup trikrat dnevno po navodilih doziram se mi zdi, da začne še huje kašljati.

Sicer se počuti fit in je v redu, le ta kašelj je grozen za slišati.:zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
27.3.2005 21:29:59   
malika
Po vsakem sirupu za IZKAŠLJEVANJE se bolj kašlja 8)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2005 21:31:24   
Moyca_
ta sirup se da čez dan, da se izkašlja. Zvečer pa dajemo mi Panatus (proti kašlju) in se kar obnese

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2005 21:31:31   
puncica
Jst bi mu na tvojem mestu dajala Trpotčev sirup, je naravn in je mojmu atiju ful pomagal je kašlal 14 dni skupj potem pa v 2 dneh nehal ko ga je jemal. pa ful blažilno deluje na dihala. Naši pupiki ga dajem, ker neki kašla, sam ga ne mara preveč

A ja pa na slezov sirup obstaja na tega pa prisega moj dragi je pa ful bol dober kot trpotčev. Oba se dobita v lekarni.

Poskusit ni greh pravijo. Upam da bo kašel čim prej mimo.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2005 21:31:54   
mehurčica
Ja, tako kot ti je Malika povedala. Mi imamo tudi Prospan in danes ni nič več kašljal.:)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2005 21:34:23   
Moyca_
zdaj verjetno ne boš šla po novega. Jaz ti svetujem skuhaj velik pisker kamilic. Jaz dam notri 4 vrečke in potem takoj k postelje da lepo izpari. To full deluje

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2005 21:35:00   
frutka_
Torej ga biksam...moram mu dati kakšen drug sirup, proti kašlju???
Mehurčica, Prospan imam doma in mu ga dajem...zdaj pa ne vem ali naj nadaljujem z njim?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2005 21:35:56   
puncica
A ja še to, ti sirupi se lahko dajejo tud dojenčkom do 1 leta starosti

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.3.2005 21:35:58   
frutka_
Moyca jaz sem mu tudi hotela inhalacije delati pa mi je Izi rekel, da ne bo pomagalo in mu nisem...kako to naredim? Dam parno kopel pod posteljo in preko rjuho???

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.3.2005 21:37:52   
malika
Ne rabiš rjuhe. Lonec s kropom samo postavi blizu njegove postelje, pazi edino da ne bo tako blizu, da ne bo prijel.

Drugače pa to kar pomaga. pa mokre brisače pa radjator.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2005 21:37:55   
mehurčica
Jaz sem mu kar dajala, da je izkašljal kar je bilo za izkašljat. Ta sirup mi je Vizoviškova predlagala.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2005 21:40:22   
frutka_
Malika, mehurčica, Moyca, puncica HVALA :rozica::rozica::rozica:

Želim vam veselo pisanko in D E B E L I hren...:)-:)-:)-

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.3.2005 21:42:11   
malika
ja s hrenom ne bo nič; je na Jahorini. Drugega pa smo že naribali :)-

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.3.2005 21:42:57   
Gina
Naša zdravnica pravi, da čez dan tak sirup za izkašljevanje - jaz mam najraje trpotčev, lahko pa kak drugi - zvečer pa za pomiritev, da se revež ponoči ne davi, jaz dam panatus.

Lahko pa jutri narediš v kopalnici ful vroče, da vrela voda ven teče iz pipe in je vse "zamegleno", pa daš karkoli pač za inhalirat, ali tudi nič, si položiš malega na kolena s trebuhom navzdol in ga rahlo treplaš po predlu pluč, po hrbtu. To tudi sproži izkašljevanje, da gre sluz ven.

Pa včasih smo dajali pregrete kamilice (suhe) v bombažno plenico in na otrokova pluča (jaz sem dala, ko je šel spat)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.3.2005 21:43:23   
Moyca_
oja pa še kak pomaga to sranje. jaz skoraj nisem morala verjet.
Aja pa še to jaz sem na začetku full mimo biksala, jaz sem skuhala lonček kamilic pa dala k postelji, pa pokrivala,...
potem sem pa ugotovila da sem devala premali lonček:)- sem kuhala v 2dcl lončku:)-:)-:)-:)-
Moraš pa v največjem lonvu- mislim da je 5 l če ne še več naš največji in potem ko voda zavre daš notri kake 3, 4 vrečke čaja kamilic. Pa soli vodo (kakšno žličko ali dve). Imej kamilice pokrite in ko bo fejst zavrelo nesi pokrite v sobo. Nič ne odkrivaj. Potem jih položi na kak stolček zraven postelje- malo premeri da ne segne. Ampak naj bo čim bližje- Potem odkrij in idi ven.
Kamilice bodo lepo izarevale. Jaz sem dostikrat ko več ni bilo pare, šla pa še enkrat zavrela, pa potem še enkrat čez kakšno uro. Mu pa potem pusti pisker kar celo noč v sobi.

Upam da se pozdravite, tudi jaz grem zdaj kamilice kuhat;)
Nič ne rabiš rjuhe;)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.3.2005 21:44:02   
Gina
Joj, joj, 2x sem se zatipkala - pljuča vendar!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.3.2005 21:45:20   
Moyca_
izarevale = izparevale

mater sem tako dolgo pisala da so ti že vse druge povedale:)-

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.3.2005 21:47:36   
frutka_
Moyca in Gina še enkrat hvala. No, to me zanimalo glede teh inhalacij.Danes že spi ampak jutri zvečer mu jih gotovo skuham, če ne bo bolje. Gina kako pa suhe kamilice pogreješ? V mikrovalovki?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.3.2005 21:47:43   
Anonimen
A so vsi otročki bolni al kako? Vsak drug post je v zvezi z sirupi itd...
Moj še ni bil zaenkrat bolan, je pa danes napravil prve tri samostojne korake9nebesa9nebesa9nebesa.

Upam, da bodo vaše:duda:čimprej zdrave!

Lp!:rozica:

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2005 21:47:56   
Moyca_
puncica mislim da je Panatus od 6. meseca
Jaz sem naši 4,5 mesečnici dala enkrat pol žličke ker sem mislila da se bo zadavla od kašlja. Je bilo samo boljše;)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.3.2005 21:49:43   
Moyca_
Frutka saj to delaš ko spi mali. Jaz to delam vedno po 21, 22 uri, ker se mi prej ne da:)-:)-

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.3.2005 21:53:30   
Gina
Suhe kamilice daš kar v kako teflonsko ponev, na majhen ogenj, brez olja ali česarkoli in jih malo mešaš, dokler se ne segrejejo. V mikrovalovki še nisem probala.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.3.2005 22:00:39   
frutka_
Hvala za nasvete!

Sicer Filip ni bolan, nima vročine, normalno je, se dobro počuti. Iz noska mu malo bolj teče in danes pa včeraj ima zvečer pa včasih čez dan takšen napad kašlja, da se komaj izkašlja.

Moyca torej mu pripravim kamilce? ste se že preselili?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.3.2005 22:09:52   
Moyca_
Ja če kašlja mu jih pripravi. Res je najboljše ponoči ko spijo, pa takrat tudi pomaga. Čez dan moj ne bi sedel in čakal da kamilice izparijo:)-:)-

Ne komaj čez kak mesec se selimo;)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?