Anonimen
|
No da napišem kaj je pri meni. Že od vsega začetka popijem nenormalno veliko tekočine, čaji za dojenje konstantno (od galexovih, iz obalnih lekarn, od hippa...), sezamov čaj, malinovec, sadni sokovi...ni zadeve, ki je nebi poskusila za več mleka.Pivo redno pijem, skor vsak dan. In mleka je vedno isto.Ja, da ne pozabim, so mi rekli, če boš jedla in pila, bo več mleka. Ja ja, že res, če potem ješ 8x na dan do bruhanja (skoraj ), kile pa kar letijo navzgor. In če sem jih izgubila iz porodnišnice samo 7, sem jih dobila nazaj še 3. Če mleka ni, ga ni. Enim pač ne pomaga nič, nobena zadeva, da bo mleka več. Preverjeno na sebi. Ja, pa še to o tem, da je potrebno pristavljati čim več. Že res, samo ko pa pride ura, da mora otrok spat, pa to ne gre. Sem poskušala večkrat pristavljat, sam kaj ko mi potem tamala ni hotela zaspat zvečer, ker je bila preutrujena, ker ni imela čez dan dovolj spanca oz. počitka. Ja, to pa je potem problem. In ker sem se res trudila, da bom čimdlje dojila (še vedno dojim), sem zadovoljna, da sva s tamalo prigurali do tu, kjer sva zdaj. Polno sem jo dojila 4,5 mesecev (enkrat je bilo obdobje dodajanja 1x dnevno- 3 tedne). Pa sebe sem začela bolj opazovat. Po 4,5 mesecih zadnje 14 dni čutim navale mleka, joške so mlahave, niso več tako polne, kot so bile.Ampak mleko je. In ker veliko dela psiha na mleko, sem se že zdavnaj nehala sekirat, ali bo dovolj mleka še za en obrok ali ne, ker eno škatlo imamo vedno doma AM.In od takrat dojenje poteka še najbolj sproščeno. Ne sekiram se niti kje sem končala prejšnje dojenje, na levi ali desni. In mleka je v istih količinah kot v obdobju, ko sem sama sebi računala kdaj bom jedla jaz pa kolk bom popila. Torej, mleka ne zmanjka kar čez noč, to sigurno, vendar ko pa ga enkrat ni, ga pač ni. Nismo vse mlekarce.
< Sporočilo je popravil Didlinaa -- 9.11.2008 22:19:03 >
|