salcka
|
IZVIRNO SPOROČILO: naia bila letos na tajskem, le da takrat še nisem bila noseča, midva z mojim nisva imela nobenih prebavnih motenj, s sabo sva pa imela pripomočke v primeru (oglje..), v bangkoku je res zelo smrdljivo, že zate škodljivo, s tem pa verjetno tudi več za otročička, ne vem, kako kej vpliva na otročička letenje z avionom 11-12 ur, sama moraš malo pogledati tudi kje boste spali, midva sva bila zmeraj v dostojnih apartmajih, na ulicah bolj malo jedla, večinoma sadje, ostalo pa raje v gostilnicah. vse je tudi odvisno kam greš, midva sva šla na phuket in tam je res lepo, dopustniško, medtem ko je bangkok smrdljiv, zatohel... s fantom sva prepotovala že večino sveta. tudi tajsko. ta ugibanja in dejstva me kar malo jezijo. ni mi jasno, kak je lahko v Bahgkoku smrdljivo in zato škodljivo otroku. res je, da je zrak bolj onesnažen kot pri nas... kaj pa lahko drugega pričakuješ od 10 milijonskega mesta? nositi "svoja" zdravila v eksotične dežele? nič ne pomaga. turizem je pri njih tako razvit, skrbijo za turiste... in edino kar pomaga je, da zdravilo kupiš kar tam. če ga potrebuješ. vsa navodila so v angleščini. itak pa prebereš prej, preden daš v usta kaj "tujega", ne? letalski prevoz: po 12. in pred 25. tednom ne bi smel biti problem. če se dobro počutiš. je pa seveda odvisno od vsake posameznice. normalno, da če mi je slabo že doma ali imam kake bolečine, da ne bom šla na 12 urni let z letalom... prenočišča imajo high class ali pa low budget. izbira je tvoja. glede na stanje verjetno ne bi šla spat v bambusove hišice brez vode in elektrike. in hrana? na Tajskem je pravilo, da se je na cesti. pred tabo spečejo nudle in vse ostale sestavine. ravno "gostilnice" so najbolj kritične. saj ne veš, kaj se dogaja zadaj, v kuhinji... si mogoče šla pogledat? boljše, da ne! pa tud sadje je med "prepovedanimi" živili. če potrebuješ nasvet, kje je lepo, dopustniško, je Phuket zadnji kraj, ki ti ga priporočam. nič dopustniškega in mirnega. čisti masovni sex turizem. to sploh ni tajska! ampak provinca američanov in nemcev, ki hodijo tja potešit svoja izpirjena čustva. bangkok pa je itak kulturni šok za vse, ki prvič vidijo 10 milijonsko mesto. tudi zame je bil, pa sem videla že kar nekaj. tako. jaz ne navijam, da je treba v nosečnosti iti na Tajsko. me pa jezi, da iz tako prečudovite dežele delate tako anti reklamo. sama sem noseča 10 tednov. in če bo vse po sreči, odpotujem čez novo leto... destinacija še ni znana. vsekakor pa se bom o njej pošteno pozanimala.
|