|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: potovanje na tajsko
9.11.2008 11:14:40   
čipka
uršika-ne govori, če še nisi bila dol. A v Slo. pa 100% veš iz kje kaj izira al kaj..si pa smešna.. Jes osebno 100% bolj zaupam njihovi hrani kot naši. Samo poglej kolikšna je dol življenska doba in kolikšna je umrljivost V %-ti bo takoj bol jasno. Drugače pa...naj presodi sama če bo šla al ne. 

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.11.2008 11:15:43   
Anonimen
uršika-ne govori, če še nisi bila dol. A v Slo. pa 100% veš iz kje kaj izira al kaj..si pa smešna.. Jes osebno 100% bolj zaupam njihovi hrani kot naši. Samo poglej kolikšna je dol življenska doba in kolikšna je umrljivost V %-ti bo takoj bol jasno. Drugače pa...naj presodi sama če bo šla al ne.

user posted image

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
9.11.2008 11:16:50   
Anonimen
A za to je treba bit anonimen....user posted image

Pa sej ni res pa je...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
9.11.2008 11:34:08   
uršika***
Normalno, da se bo sama odločila. Ne, na Tajskem še nisem bila. Samo ne pisat, da ji nič ne bo, pa take bedarije na podlagi tega, ker se vam ni nič zgodilo. Vsaka nosečnica je zgodba za sebe. In nobena nosečnost ni ista kot druga.
Ja, v Soveniji pa veš iz kje kaj izvira, ker je uveden HACCP sistem (če pa ne veš kaj to je se pa pozanimaj). In če želiš, ti bo vsak gostilničar prinsel račun od svojega dobavitelja, ker je to obvezna dokumentacija, ki jo mora imet v primeru, ko pride k njemu inšpektor. To se pa zgodi vsaj enkrat na 9 mesecev. Pa ne govori mi, da sem smešna, ker delam na tem področju in vem, kako strog je postal režim z uvedbo Haccap sistema, ki je pri nas uveden že nekaj let.
Če pa bolj zaupaš temu, kar ti pripravijo na Tajskem, kot pa temu, kar si sama pripraviš doma iz slovenskih proizvodov, pa nimam več beseduser posted image

Draga banananjam : želim ti varno in srečno pot, če boš šla na potovajeuser posted image

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.11.2008 11:45:47   
Anonimen
ursika:

Ce bi bilo vse tako kot ti pravis bi morali mi ze vsi pomreti...pa se kar zivimo.

Vse kar pravis je res ampak ni pa nujno da je samo to in tako zdravo...

In pa predvsem, taki ljudje kot si ti ( pa brez zamere) je res bolje za njih da ne gredo cez planke... user posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
9.11.2008 12:16:45   
Naja30
Ne bi šla, mislim noseča. Ker najbolj zaupam našim zdravnikom in če se kaj zgodi, da sem doma.
Sem bila na Krfu v njihovi bolnici, pa je bilo to dovolj. In nisem bila noseča. Tako da noseča ne bi šla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.11.2008 13:14:10   
uršika***
****:
Normalno, da ti ne zamerimuser posted image , ker me ne poznaš. In ne veš, na podlagi česa sem to napisala tako, kot sem.
Tudi midva z možem sva prepotovala že velik del sveta in upam, da bo nekoč čas tudi za Tajsko. Ne bojim se jesti njihove hrane, ne hrane katerega drugega naroda. Ampak samo takrat, ko nisem noseča in odgovarjam samo za sebe!!! Takšni ljudje, kot sem pa jaz, pa govorijo iz izkušenj- samo drugih, kot ve, ki ste že bile na tajskem. Govorim o izkušnji, da ni nujno, da je nosečnost lepa, ni nujno, da je brezskrbna in ni nujno, da se med njo dobro počutiš in ni nujno, da se lepo izteče. Jaz, ki sem bila vedno zdrava, sem sedaj v nosečnosti pravo nasprotje sebe. V prvih mesecih so me pestile slabosti, bruhanje, slabo počutje,... sedaj pa imam že od 5 meseca dalje bolniško in prepoved bilokakšnega dela, stanja na nogah, .... samo 10 minutni sprehod je dovoljen - pač zaradi mnogih težav, ki se me lotevajo.
Da ne bom predolga- rada potujem, rada spoznavam nove kraje, ampak samo takrat, ko se dobro počutim in odgovarjam samo za svoje zdravje. Če bi jaz šla v mojem 12 tednu nosečnosti na potovanje, ne vem, kako bi bilo, ker sem se počutila strašno.
A ve ste se pa vse v 12 tednu dobro počutile in ste lahko jedle vse, kar vam je prišlo pod roke? Če je bilo tako, sem vesela za vas, da je bilo tako.
Upam, da sedaj razumeš, kaj sem hotela povedati.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 32
9.11.2008 14:13:09   
Anonimen
Boš videla nič ti ne bo. Cepi se pa le. Plus tega če gre že dol karkoli narobe, poskrbijo najprej za turiste, nato šele za domačine.

In kako ves, da ji nic ne bo user posted image .

Dejstvo je, da v nosecnosti reagiramo drugace na poznano hrano.
Dejstvo je tudi, da ze v zdravem stanju lahko reagiramo na novo podnebje in na drugacno hrano, s katerima ni receno, da je kaj narobe, vendar lahko nanje reagiramo samo zato, ker sta drugacna.

Koliko se nekdo najde ali ne v (ne)sprejemanju teh dveh tveganj (ob predpostavki povprecne in zadovoljive zdravniske oskrbe), je popolnoma individualna stvar. Statistika nasih mnenj za ali proti ne pove prakticno nic.

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
9.11.2008 14:23:31   
naia
bila letos na tajskem, le da takrat še nisem bila noseča, midva z mojim nisva imela nobenih prebavnih motenj, s sabo sva pa imela pripomočke v primeru (oglje..), v bangkoku je res zelo smrdljivo, že zate škodljivo, s tem pa verjetno tudi več za otročička, ne vem, kako kej vpliva na otročička letenje z avionom 11-12 ur, sama moraš malo pogledati tudi kje boste spali, midva sva bila zmeraj v dostojnih apartmajih, na ulicah bolj malo jedla, večinoma sadje, ostalo pa raje v gostilnicah. vse je tudi odvisno kam greš, midva sva šla na phuket in tam je res lepo, dopustniško, medtem ko je bangkok smrdljiv, zatohel...user posted image

(odgovor članu banananjam)
Neposredna povezava do sporočila: 34
9.11.2008 15:04:42   
Hator
Punce, se bojim, da ste malo zašle. Saj ni največji problem v tem, da bo na Tajskem dobila prebavne motnje ali kaj podobnega. Bolj je lahko problem, če se kaj zgodi, v smislu, da gre z nosečnostjo kaj narobe. Dr. Pušenjak potovanja odsvetuje bolj iz tega razloga, če do česa pride. Otrok, ki se npr. rodi v Slo pri 15 t, ima kar precej možnosti, da preživi, drugje je vprašljivo. Tako o tem Pušenjak. Pa tudi sicer, kaj veš, kakšne bolnišnice so tam. Saj ne gre za to, da se bo kaj zgodilo, vpr. je le, ali bi svojo pikico tvegala za eno potovanje. 

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 35
9.11.2008 15:05:37   
Hator
Se opravičujem, tiskarska pomota-mišljeno pri 25 tednih

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.11.2008 15:19:42   
Anonimen
Otrok, ki se npr. rodi v Slo pri 15 t, ima kar precej možnosti, da preživi, drugje je vprašljivo.

Tam nekje bo njena nosecnost, se mi zdi.
Meni mi bilo zoprno, da se mi kaj zgodi, dalec od doma, pa pot nazaj...kaj pa vem, jez ne bi sla. Tebi je pa to lahko lazje sprejemljvo, smo pac razlicni, tudi v tem pogledu.

(odgovor članu Hator)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
9.11.2008 15:44:48   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Otrok, ki se npr. rodi v Slo pri 15 t, ima kar precej možnosti, da preživi, drugje je vprašljivo.

Tam nekje bo njena nosecnost, se mi zdi.
Meni mi bilo zoprno, da se mi kaj zgodi, dalec od doma, pa pot nazaj...kaj pa vem, jez ne bi sla. Tebi je pa to lahko lazje sprejemljvo, smo pac razlicni, tudi v tem pogledu.

A ste ziher s 15 tedniuser posted image , saj takrat še nima niti 100g in tudi vsi organi še niso razviti. Tole ni mogoče

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.11.2008 15:47:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
9.11.2008 15:51:28   
Pacota
Sem v Aziji prezivela zadnjh pet let vsaj dva meseca na leto, pa se nikoli ni slo brez antibiotikov (kdo ve kaksnih??), brez antimalarikov pa ne bi nikoli tam hodila - tudi na otokih je komarjev polno in zaenkrat je doli dovolj vode, da je se malaricno!

Jaz nikakor ne bi postavljala svojih uzitkov pred dojenckom, ki ga lahko edino jaz na celem svetu zascitim (vsaj dokler je v meni).

Mogoce res nic ne bo, kaj pa ce bo??? Ok, dokler si v vecjih mestih, kaj pa zunaj? Da se o Kambodzi sploh ne pogovarjam in prvo dovolj dobro bolnico proti Tajski imas sele v Bangkoku!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
9.11.2008 15:55:06   
Anonimen
A ste ziher s 15 tedni

Ne, saj se je potem popravila, da 25.
Ampak meni bi bilo tudi pri 15-ih zoprno, da se mi kaj zgodi.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
19.11.2008 10:08:51   
banananjam
Hvala vsem za nasvete in mnenja.
Sem se odločila, da ne grem...oziroma, da bova sla raje na kaksne bolj izi dopust januarja (ala Kanarski otoki). Tale varianta bi bila res malo prehuda, še posebaj glede na naš program, ki vključuje tudi voznjo z off road jeepi...nocem pa tudi, da bi se cela skupina prilagajala meni...če bi šla v lastni režiji, bi mogoče še razmislila, ker potem si lahko vzameš kakšen dan počitka, če se slabše počutiš...
skratka, Tajska bo morala počakati na družinske počitniceuser posted image

lep dan

(odgovor članu temtem)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.11.2008 10:37:04   
lenika
Jaz sem bolj panične sorte in gotovo ne bi šla nikamor od koder z avtom v dveh urah ne bi mogla priti v Slovenijo.

(odgovor članu banananjam)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.11.2008 12:36:03   
salcka
IZVIRNO SPOROČILO: naia

bila letos na tajskem, le da takrat še nisem bila noseča, midva z mojim nisva imela nobenih prebavnih motenj, s sabo sva pa imela pripomočke v primeru (oglje..), v bangkoku je res zelo smrdljivo, že zate škodljivo, s tem pa verjetno tudi več za otročička, ne vem, kako kej vpliva na otročička letenje z avionom 11-12 ur, sama moraš malo pogledati tudi kje boste spali, midva sva bila zmeraj v dostojnih apartmajih, na ulicah bolj malo jedla, večinoma sadje, ostalo pa raje v gostilnicah. vse je tudi odvisno kam greš, midva sva šla na phuket in tam je res lepo, dopustniško, medtem ko je bangkok smrdljiv, zatohel...user posted image

s fantom sva prepotovala že večino sveta. tudi tajsko. ta ugibanja in dejstva me kar malo jezijo.
ni mi jasno, kak je lahko v Bahgkoku smrdljivo in zato škodljivo otroku. res je, da je zrak bolj onesnažen kot pri nas... kaj pa lahko drugega pričakuješ od 10 milijonskega mesta? 
nositi "svoja" zdravila v eksotične dežele? nič ne pomaga. turizem je pri njih tako razvit, skrbijo za turiste... in edino kar pomaga je, da zdravilo kupiš kar tam. če ga potrebuješ. vsa navodila so v angleščini. itak pa prebereš prej, preden daš v usta kaj "tujega", ne?
letalski prevoz: po 12. in pred 25. tednom ne bi smel biti problem. če se dobro počutiš. je pa seveda odvisno od vsake posameznice. normalno, da če mi je slabo že doma ali imam kake bolečine, da ne bom šla na 12 urni let z letalom...
prenočišča imajo high class ali pa low budget. izbira je tvoja. glede na stanje verjetno ne bi šla spat v bambusove hišice brez vode in elektrike.
in hrana? na Tajskem je pravilo, da se je na cesti. pred tabo spečejo nudle in vse ostale sestavine. ravno "gostilnice" so najbolj kritične. saj ne veš, kaj se dogaja zadaj, v kuhinji... si mogoče šla pogledat? boljše, da ne! pa tud sadje je med "prepovedanimi" živili.
če potrebuješ nasvet, kje je lepo, dopustniško, je Phuket zadnji kraj, ki ti ga priporočam. nič dopustniškega in mirnega. čisti masovni sex turizem. to sploh ni tajska! ampak provinca američanov in nemcev, ki hodijo tja potešit svoja izpirjena čustva. bangkok pa je itak kulturni šok za vse, ki prvič vidijo 10 milijonsko mesto. tudi zame je bil, pa sem videla že kar nekaj.
tako. jaz ne navijam, da je treba v nosečnosti iti na Tajsko. me pa jezi, da iz tako prečudovite dežele delate tako anti reklamo.
sama sem noseča 10 tednov. in če bo vse po sreči, odpotujem čez novo leto... destinacija še ni znana. vsekakor pa se bom o njej pošteno pozanimala.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.11.2008 12:37:00   
Pacota
banananjamuser posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.11.2008 12:40:03   
salcka
se strinjam... če si v dvomih, boljše, da izbereš bolj miren dopust. tajska bo počakala.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 45
21.11.2008 12:53:53   
viledka
upam, da se nisi opovedala potovanja. Jaz sem se ravnokar vrnila iz Tajske. Sla sem z 20 mesecnim otrokom in v 2 oz 3 mesecu nosecnosti. Enkratno potovanje.....
Počutila sem se dobro, starejsi otrok se je super znasel in nismo imeli nobenih problemov. Pozanimaj se v lekarni za popotnike. Mi smo obiskali kraje, kjer ni malarije. Otroka sem cepila za hepatitis A, jaz sem bila ze cepljena. Bili smo v boljsih hotelih. Za hrano sem se pazila, ampak tudi ko se nisem najbolj, je bilo vse OK. Saj ves, kaj moraš pazit in pit ustekleničeno vodo....
Bolnice tam so zelo dobre. Zdravstveno se zavaruj in srečno pot. Zgodi se ti pa lahko tukaj ali tam..... pazi pa se vseeno - tako kot se v Sloveniji
Uzivaj.....  in .... jaz bi sla tudi

(odgovor članu temtem)
Neposredna povezava do sporočila: 46
21.11.2008 17:01:46   
HM84
Tako bom povedala... mi2 sva v februarju rezervirala, da bova šla v septembru v egipt. Pa je prišel dan odhoda, mojih "obiskov" pa še kar ni in ni bilouser posted image

Kaj mi je preostalo drugega kot narediti tes, ki je bil pozitiven:) Vseeno sva se odpravila na najine počitnice. Vzela sva tudi tiste "zahtevne" izlete, kjer si po 8 ur v avtobusu (v eno smer), vročina - Kairo (umazanija)...
Ampak, to sem celo leto čakala - da bom videla piramide!

Seveda sem pazila na prehrano, pijačo, da si zobe umivaš z ustekleničeno vodo, itd... Nekaj slabosti je bilo prisotne, kaj hujšega pa ni bilo. Razen zadnji dan nas je kar ene par fasalo driskouser posted image

Naj povem, da z otročičkom ni hudega, z velikim veseljem ga pričakujemo v  maju...user posted image

Je pa res, da mi vse kar vidim doma povezano e Egiptom - smrdiuser posted image Pa naj bo to album (ga naparfumam vsake tolko cajtauser posted image ), razni spominki, al pa toaletna torbica...

Je pa res, da vsaka zase najbolj ve, kaj je dobro, tako da če si v dvomih potem ne it, ker nikol ne veš kako se boš počutila, lahko bojo še vedno prisotne slabosti, pa potem n e bo tako fajn dopust, kot bi lahko npr. bil v Izoliuser posted image

LP

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?