|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako vam uspe iti na sprehod in kuhati?
7.11.2008 10:26:24   
memole80
Pozdravljene!

Tiste, ki ne upotabljate pripravljenih kašic, temveč jih same skuhate doma, kako vam uspe iti na sprehod in kuhati???

Od kdar je naša zvezdica začela jesti, sem več ali manj samo med lonci.

Zjutraj se zbudim pred 7. uro, saj drugače ne uspem narediti prav nič. Zjutraj pripravim kosilo za hčerko in za naju dva (mene, pa moža), tako da ko se zbudi greva za 2 ali 3 ure ven. To je sedaj, ko je zjutraj še dojena. Od kosila do večerje pa se ne upam it nikamor, saj je zelo pogosto, na 2 uri, najkasneje 2 uri in pol. Po kosilu me čaka pranje posode in še tisoč opravil, medtem ona spančka. Ko vstane, ji pripravim kakšno kašico ali jogurt s sadjem, potem pa je že tema in dokler se kam odpravimo, je že ura za naslednji obrok. :) Za večerjo ji pripravim sadni riž ali polento. Ker sem želela menu malo spremeniti sem ji ponudila kašo, ki se pripravi z vodo od Milupe in Hippa, ampak je dobila izpuščaje. Na srečo...rečem jaz, tako da ji bom samo doma kuhala.

Kaj vi pravite je uredu če skuham kompot (jabolka, suhe slive in marelice) in na tej vodi skuham riž, potem pa vse zmiksam? To ona obožuje, ampak ne vem če je uredu, da vsaki tretji dan to je.

No, v glavnem me zanima kako vam uspe, da greste ven in vse skuhate? Pripravljenih kašic pa niti mrtva ji ne želim dati!!! Poskusila sem tudi pripraviti kašico ter sem jo vzela s sabo ven, ampak noče jesti....tako da mora niti samo doma....

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 10.11.2008 9:13:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako vam uspe....???
7.11.2008 10:42:42   
katarinas
Jaz dopoldan naredim sadno kašico, včasih preden se zbudi, včasih pa tudi ko se zbudi. Nič ni narobe, če narediš sadno kašico že zjutraj, nato gresta na sprehod in poje kašico, ko se vrneta s sprehoda. Jaz tako naredim večkrat, saj se kašica ne pokvari.

Od začetka je tudi mene lovilo, ko je jedla npr. na 3,4 ure. Sedaj pa uro ne gledam več.

Aja šele zdaj sem vidla, da si na koncu napisala, da si pripravila kašico in jo vzela s sabo, pa je ni hotla jestiuser posted image  No to pa ne vem zakaj, pri nas ni bilo teh težav. Kaj pa, če bi ji v navadni jogurt zmiksala npr. banano?

Po moje je to, da skuhaš riž na kompotu in zmikaš super ideja, ne vem kako se nisem tega jaz spomnilauser posted image  In po moje ni nič narobe, če to je pogosto.

Koliko je pa stara tvoja user posted image ? Ko bo malo večja ziher ne bo jedla vsaki dve uri in potem boš imela tudi več časauser posted image

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2008 10:48:05   
Anonimen
eh, ne smeš tolk kompliciratuser posted image pač vzameš s sabo banano recimo, al pa kak rižev vafelj, če si ji že uvedla gluten pa kako polovico žemlje. jst sem jo tud podojila kje zunaj, če je glih blo tkouser posted image drgač pa se men ni zdelo da bi sam kuhalauser posted image pa tud enkrat ni nič kupljenga dobila.

riž s sadjem je čist ok, sploh s slivami in marelicami, daje ne zapre, lohk pa za spremembo probaš kdaj z ajdovo kašo, al pa proseno, majo tud radi.  pa k lohk tud z zelenjavo kombiniraš, ne sam s sadjem.

jst sem pač prilagodila, ko sem za naju kuhala, je blo zmeri kej takega, da sem lohk stran vzela pa tamali prpravla.

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2008 11:05:54   
memole80
Ja, veš kako obožuje sadni riž, pa tudi riž z babano ima zelo rada (čeprav osebno se mi zdi malo čudna kombinacija, ampak sem videla, da tudi v trgovini sem zasledila kašiseca take kombinacije), pa tudi slivo ji zmiksam v jogurt.

Mislim, da je še majhna...ima 6 mesecev in pol, tako da se le še uči. Upam, da bo res malo potegnila te intervale med enim in drugim hranjenjem...

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2008 11:09:10   
memole80
Ma za večerjo ji najraje pripravim sadje, ker sem videla, da ima to najraje. Tudi riž z brokolijem ji je všeč...pravzaprav sem zasledila, da ji je riž všeč tudi na belo. :) Za kosilo pa pripravim mesno zelenjavno kašico. Ma kako pripravite meso? Jaz sem skuhala v omaki (s česnom in rožmarinom), zmiksala in se mi je zdel zelo suh, tudi če dodam riž, ni ne vem kaj....tako da sem si rekla, da bom poskusila dati kar v koščkih.

Drugi teden imamo pregled pri P in upam, da bomo lahko začeli z glutenom. Pol bo veliko lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2008 11:33:42   
katarinas
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Ma kako pripravite meso? Jaz sem skuhala v omaki (s česnom in rožmarinom), zmiksala in se mi je zdel zelo suh, tudi če dodam riž, ni ne vem kaj....tako da sem si rekla, da bom poskusila dati kar v koščkih.

Jaz meso sesekljam skupaj z zelenjavo in potem kuham na pari. Ko je kuhano zalijem z vodo, dodam tudi kakšno polento, riž... in zmiksam skupaj. In tako pripravljeno ne more biti suho.
No tako sem delala, ko še ni jedla večjih koščkov. Sicer ji še danes včasih tako skuham, samo ne zmiksam čisto, pustim malo večje koščke.

Ko ji dam za jest posebej pripravljeno meso, tako kot mi jemo, npr. pečenega piščanca, ji narežem na manjše koščke in ji dam skupaj s kruhom. Je pa res boljše s kakšno omako, da ni tako suho.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2008 11:43:33   
memole80
Ja, absolutno je boljše, da so koščki, saj drugače se ti prav zatakne v grlu. user posted image

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2008 12:50:59   
ThinkPink
Naša se vstane že ob 6h zjutraj, če ob 7h, sem že v oblakih, seveda potegnem z njo, da bi se pred njo vstajala, mi ne pade na pamet, ker bi jo tako ali tako zbudila.

Torej, zjutraj nama obema naredim isti zajtrk: mleko, kruh in marmelada ipd.
Po zajtrku se jaz stuširam, mala je ves čas pri meni v kopalnici v svojem stolčku in se igra. Vmes med zajtrkom in malico nekaj na hitro skuham za kosilo - od cca. 8m je isto kot mi. S kosilom ne kompliciram: kakšni špageti, polivka, pire+špinača+mesek, juhe, rižote ipd...Kar je gotovo v pol ure.  Malo se igrava skupaj in sledi malica - sadje - to imam tako pripravljeno v nekaj minutah - banano pretlačim, jabolko naribam, kakšno suho sadje pa tako je sama ipd. Ko poje malico je ura cca. 9-10 in po malici greva ven. Veni sva do 2 uri, ko prideva domov je kosilo tako že skuhano, morda treba kakšne testenine samo še skuhati ipd, kar pa je tudi v nekaj minutah. Ko prideva iz sprehoda je praviloma ful lačna in kosilce zmaže, potem pa pade v posteljo in imam 2 uri blaženega miru. Vmes si v miru privoščim kosilo sama, spijem kavo, malo RRjam, včasih se vležem za kako urco. Pospravljem takrat, ko pride ati iz službe in pazi na malo. Tako, da tako nekako nam laufa. Poleti, ko sva bili dlje časa veni sem pa s sabo nosila malico, tudi nisem komplicirala - kakšno banano, doma narejeno kašico ipd, če ni hotela, pa je dobila željico za glodati.
Moj nasvet je, da čim manj komliciraš pri kuhariji, ker dokler sem hotela vse tipi topi in igrati Jamie Oliverja, sem tudi jaz bila nonstop za kuh. koritom. Sicer pa vaja dela mojstra, bo že zalaufalo....vsi smo enkrat bili vrženi pred dejstvo, da ni bilo več dovolj samo odpeti moderc in je bila hrana tu...user posted image

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2008 18:53:35   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Naša se vstane že ob 6h zjutraj, če ob 7h, sem že v oblakih, seveda potegnem z njo, da bi se pred njo vstajala, mi ne pade na pamet, ker bi jo tako ali tako zbudila.

Torej, zjutraj nama obema naredim isti zajtrk: mleko, kruh in marmelada ipd.
Po zajtrku se jaz stuširam, mala je ves čas pri meni v kopalnici v svojem stolčku in se igra. Vmes med zajtrkom in malico nekaj na hitro skuham za kosilo - od cca. 8m je isto kot mi. S kosilom ne kompliciram: kakšni špageti, polivka, pire+špinača+mesek, juhe, rižote ipd...Kar je gotovo v pol ure.  Malo se igrava skupaj in sledi malica - sadje - to imam tako pripravljeno v nekaj minutah - banano pretlačim, jabolko naribam, kakšno suho sadje pa tako je sama ipd. Ko poje malico je ura cca. 9-10 in po malici greva ven. Veni sva do 2 uri, ko prideva domov je kosilo tako že skuhano, morda treba kakšne testenine samo še skuhati ipd, kar pa je tudi v nekaj minutah. Ko prideva iz sprehoda je praviloma ful lačna in kosilce zmaže, potem pa pade v posteljo in imam 2 uri blaženega miru. Vmes si v miru privoščim kosilo sama, spijem kavo, malo RRjam, včasih se vležem za kako urco. Pospravljem takrat, ko pride ati iz službe in pazi na malo. Tako, da tako nekako nam laufa. Poleti, ko sva bili dlje časa veni sem pa s sabo nosila malico, tudi nisem komplicirala - kakšno banano, doma narejeno kašico ipd, če ni hotela, pa je dobila željico za glodati.
Moj nasvet je, da čim manj komliciraš pri kuhariji, ker dokler sem hotela vse tipi topi in igrati Jamie Oliverja, sem tudi jaz bila nonstop za kuh. koritom. Sicer pa vaja dela mojstra, bo že zalaufalo....vsi smo enkrat bili vrženi pred dejstvo, da ni bilo več dovolj samo odpeti moderc in je bila hrana tu...user posted image

Ha ha...Jamie Oliver...sem se prav nasmejala. :) Prav imaš...čimmanj bom komplicirala. :) Hvala za nasvete.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.11.2008 16:41:59   
lotty4
Oh ja

Jaz včasih kar mal ata zaposlim, pa on odpelja malo ven jaz pa za štedilnik. Drugače pa tako, kadarkoli kuham vedno kuham za večkrat. Tudi kadar imam govejo juho že zakugam rezance, potem dam po posodicah in zmrznit. Če imamo golaž spet v posodice polenta je pa tako ali tako hitro gotova. Tudi čežano imamo zmrznjeno. Veliko stvari se da takole pripraviti.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.11.2008 21:15:07   
Naja30
Ne vem, meni kar zneslo, ker nisem ful komplicirala. Na začetku itak jejo tako enostavno hrano, da tisto zelenjavo dat kuhat za nekaj minut, ni taka znanost. Za naju (ali za vse, ko je jedla že z nama) sem ponavadi naredila tudi kaj lahkega in bolj na hitro ali pa večje količine na enkrat in potem kombinirala. Ni ti treba bit cel dan za loncu, da se vsi lepo najeste, sploh zdaj ko je tako kratek dan malo sončka.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.11.2008 21:32:26   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Ne vem, meni kar zneslo, ker nisem ful komplicirala. Na začetku itak jejo tako enostavno hrano, da tisto zelenjavo dat kuhat za nekaj minut, ni taka znanost. Za naju (ali za vse, ko je jedla že z nama) sem ponavadi naredila tudi kaj lahkega in bolj na hitro ali pa večje količine na enkrat in potem kombinirala. Ni ti treba bit cel dan za loncu, da se vsi lepo najeste, sploh zdaj ko je tako kratek dan malo sončka.

se podpišem

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2008 11:28:05   
palas
Meni kar uspeva.
Zjutraj ustane cca6.30, čez eno urco mava zajtrk - ponavadi že pripravljeno kašico, ki se meša z vodo ali pa kakšen gris s sadjem. Potem greva ven za 2-3ure. Sledi malica ponavadi kaka skuta, jogurt s sadjem, sadna ali sadno-zelenjavna kašica (to je hitro narejno). Vmes si naštimam za kosilo. Po malici mali ponavadi zaspi za cca2urici. Ko se zbudi pristavim kosilo. Kosilo imamo ko pride ati iz službe, je pa tisto kar jema midva. Ne komplicirat, edino da hrano manj solim in manj začinim. Potem gremo še za eno uro ven na sprehod. Sledi igranje, ob 19h večerja ponavadi kaka mlečna kašica. In to je to.

* Od 17.1.2008 naju osrečuje Leon *
*3.4.2010 je Leon postal starejši bratec Evi*

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2008 11:34:22   
memole80
Hja, lepo če vam je kupljene mlečne kašice. Jaz bi imela prišparana vsaj 2 obroka, ampak ta naša zvezdica se je navadila na kupljeno hrano in mlečnih kašic, ki se pripravijo z vodo niti pod razno ne je. No, po drugi strani sem pa tako vesela, saj je bolje, da je doma pripravljeno hrano. Seveda pa doma pripravljena hrana še ni zagotovilo, da dobi vse vitamine in se na koncu izkaže, da je več vitaminov v kupljenih kašicah. P mi je svetovala, da jo naučim na domačo hrano in tudi sama imam tako željo.

(odgovor članu palas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.11.2008 12:56:47   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: memole80

P mi je svetovala, da jo naučim na domačo hrano in tudi sama imam tako željo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.11.2008 12:34:01   
Fidodido
Mame, ne komplicirat. Ko imate čas skuhajte več in dajte zmrznit, če ne sprotate. Sadje je tudi surovo dobro, če pa imate stare cca 8 mesecev pa lahko enako jedo kot vi, le malce prilagodite dosedanjo kuho otroku.
Z 11 meseci gredo ponavadi v vrtec tam pa jedo vse po vrsti.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.11.2008 15:20:08   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: Fidodido

Mame, ne komplicirat. Ko imate čas skuhajte več in dajte zmrznit, če ne sprotate. Sadje je tudi surovo dobro, če pa imate stare cca 8 mesecev pa lahko enako jedo kot vi, le malce prilagodite dosedanjo kuho otroku.
Z 11 meseci gredo ponavadi v vrtec tam pa jedo vse po vrsti.

Imaš prav, ampak bi rada, da je čimbolj zdravo. Hrano raje pripravim sproti.....

(odgovor članu Fidodido)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.11.2008 20:42:22   
Paštetka
Za zajtrk 8.00 je spila mleko, nato sva šle ven. na sprehodu na klopci ali kje na kavici je dobila kakšno postrugano banano, jogurt, skuto...
ob 11. uri sva šle domov, skuhala sem juhico, zelenjavno kašico... Te pa ne razumem, ker je to gotovo 15-20 min. max. Potem je spet šla spat.
Ko je vstala je dobila sadje ali jogurt. Ko se je najedla, se je igrala, jaz pa kuhat kosilo za celo družino, ki je bilo ob cca. 16. uri. Ko smo se najedli smo šli ven in nato, kopanje, večerja in spat.
.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.11.2008 20:44:31   
Paštetka
Riž ji lahko skuhaš tudi v jabolčnem soku. Je tako lepo sladek. Noter naribaš hruško in daš pečt vse skupaj v pečico.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako vam uspe iti na sprehod in kuhati?
14.11.2008 20:50:12   
Anonimen
Kot so ti ze rekle, lahko tudi zunaj kaj poje (banana,...).
Pa zreduciraj kaksno od tistih tisoc opravil user posted image .

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
15.11.2008 13:33:36   
andrejkam

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Riž ji lahko skuhaš tudi v jabolčnem soku. Je tako lepo sladek. Noter naribaš hruško in daš pečt vse skupaj v pečico.

user posted image mmmmmm, to se pa sliši jami, bomo probal

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

ime za fantka
Pacota

Katero vam je najbolj všeč?

Matic (51%)

Matija (25%)

Matevž (23%)

Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!