|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sodišče
6.11.2008 18:48:02   
boni25
Lp
Kot priča moram na sodisče in to uro in pol daleč od mojega kraja kjer zivim.Imam pol leta starega otročka in ker nimam varstva bo moral moz vzet dopust.Zdej me pa zanima če mi kaj povrnejo potne stroske ker moram it tako daleč pa se moz bo ob dopust.Sem danes klicala da bo pač tezko da pridem in so rekli da če se da naj pridem.Pa tud ena znanka mi je rekla da lahko obravnavo prestavijo in bom tko al tko mogla it.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sodišče
6.11.2008 18:50:24   
Felicita
mislm da je to stvar tožnikov, vsaj kokr jest vem... jest sm šla 1x kot priča, pa sta mi tožnika povrnila karto za javni prevoz (avtobus).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2008 18:50:52   
FORZA
Vse potne stroške ti povrnejo.
Lahko se pa tudi opravičiš pisno, da ne moreš ta dan na narok.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2008 18:52:08   
Anonimen
Sodnica te bo vprašala kakšne stroške imaš, ker si morala priti na sodišče.Sama moraš povedati koliko si dala za vožnjo, in če si slučajno morala vzeti dopust.Vse ti povrnejo.

(odgovor članu boni25)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2008 19:04:36   
boni25
Ja sej jest sm itak na porodniski sam moj bo pa mogu dopust vzet ker nimam kamuser posted image dat  sam to dvomim da bodo kej uposteval.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2008 19:06:47   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: boni25

Ja sej jest sm itak na porodniski sam moj bo pa mogu dopust vzet ker nimam kamuser posted image dat  sam to dvomim da bodo kej uposteval.

Kaj, to da bo tvoj dopust vzel? Pa saj mu ga firma plača.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2008 20:38:30   
Anja24
Potne stroške ti povrnejo, tvoj ima pa itak plačan dopust. Ne vem, zakaj bi mu ga še sodišče enkrat plačalouser posted image  

Lahko se opravičiš, ampak enkrat boš tako ali tako morala it...drugače pa te prisilno privedejo in to na tvoje stroške.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2008 21:20:21   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Sodnica te bo vprašala kakšne stroške imaš, ker si morala priti na sodišče.Sama moraš povedati koliko si dala za vožnjo, in če si slučajno morala vzeti dopust.Vse ti povrnejo.

točno tako, glede opravičila pa takole: lahko se opravičiš, vendar moraš imeti tehtni razlog. Naslednjič pa boš tudi morala priti, drugače te prisilno privedejo in seveda stroške privedbe nosiš sam.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2008 21:38:15   
Anja24
???sodnica te nič ne vpraša kakšne stroške imaš;sama moraš izpolnit neko vlogo za povrnitev potnih stroškov. Če moraš pa ti dopust vzet ali pa ne pa nobenga ne briga, glavno, da prideš, se noben ne vpraša kako.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2008 22:07:29   
sttj
to pa ni res ,seveda te sodnica vpraša in točno tako kot je K L napisala

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2008 9:29:22   
Kerensa*
Ko sem bila jaz priča, so me tudi vprašali, če sem imela zaradi prihoda na sodišče kakšne stroške... pa sem jim povedala, da potne (takrat medkrajevni avtobus) in štiri uri izostanka v službi (ker sem delala po urni postavki, so mi plačali dve uri, saj se je v službi to smatralo kot izredni neplačani dopust)... s papirjem od sodnice so mi denar takoj izplačali na blagajni na sodišču (v Kranju).

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2008 9:40:32   
Arwenko
Sicer ne vem, ampak sodelavka, ki je bila priča v enem kazenskem postopku, ki se je zgodil v Laškem je pričala na svojem okrajnem sodišču in ne v Celju, ne vem pa pod katero je ona spadala, skratka iz Radgone je sicer, in takrat ji je bilo rečeno, da pač pričaš na svojem "matičnem" ravno zato, da ni stroškov.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2008 10:35:14   
pravozatelebane.com

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ko sem bila jaz priča, so me tudi vprašali, če sem imela zaradi prihoda na sodišče kakšne stroške... pa sem jim povedala, da potne (takrat medkrajevni avtobus) in štiri uri izostanka v službi (ker sem delala po urni postavki, so mi plačali dve uri, saj se je v službi to smatralo kot izredni neplačani dopust)... s papirjem od sodnice so mi denar takoj izplačali na blagajni na sodišču (v Kranju).

Sicer ni bistveno, ampak vseeno v pojasnilo: prevozni stroški se povrnejo priči, stroški izostanka z delovnega mesta pa delodajalcu, ki mora za povračilo zaprositi. (Delodajalec tega delavcu ne sme šteti kot neplačan dopust, pač pa mu mora za ta čas plačati, kot da bi bil delal .) Dobro je, če priča na sodišču opozori, da potrebuje potrdilo za delodajalca. Po naših izkušnjah sodišča priznavajo čas dejanskega izostanka z delovnega mesta (torej tudi čas prevoza) ter znesek bruto plače (sorazmeren del).

Pravozatelebane.com - brezplačni pravni nasveti

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.11.2008 14:11:13   
lois
Boni, če si iz strani sodišča klicana kot priča, moraš na sodišče iti, razen če svoj izostanek opravičiš, ampak moraš pred narokom opravičilo poslati in je fajn, če zraven opravičila priložiš zdravniško potrdilo. Potrdilo o prisotnosti na sodišču, ti na naroku izda sodnik, da ga neseš v službo, da ti v službi plačajo, kakor če bi takrat bila v službi. Glede stroškov, priglasiš jih ob koncu svojega zaslišanja, te vprašajo in ti lahko priglasiš svoje stroške (žeton avtobusa iz kjer si prišla), nato se izda sklep in po pravnomočnem sklepu, dobiš plačane svoje priglašene stroške, ki ti pripadajo. To ti pravim zato, da če v primeru, da ti priglasiš razne in razne stroške, sodišče odloči, kateri stroški ti dejansko pripadajo.

Ti pa predlagam, da se sodišču ne izogibaš, sej boš ponovno dobila poziv in se ga boš morala udeležiti, drugače sodišče izda prisilno privedbo in seveda vse te stroške plačaš TI.

Bil je tudi že primer, ko je priča na sodišče prišla s svojim otrokom, ker ga ni mogla nikjer pustiti v varstvu.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2008 14:41:03   
boni25
Jest sm itak na porodniski pač otroka bo imel moz sej druge izbire nimam ,moram it pa na sodisče ki je skor 100km stran od mojga kraja v eno smer zato me zanima.

(odgovor članu lois)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.11.2008 17:37:55   
Anonimen
Če si priča svojemu prijatelju, ki tožbo izgublja, potem stroškov ne zahtevaj.user posted image
Drugače pa včasih si napisal obrazec, zdaj te pa sodnik vprapša kot je napisala KL. Vsaj pri nas je bilo tako lani novembra.user posted image

(odgovor članu boni25)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?