|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 11:14:55   
mala maja
No pa še od naju en pozdravček

Midva sva pa dans sama, nama je ati ušel na dolensk in zato spiva ker sva :zaspan::zaspan::zaspan::zaspan::zmeden2: me pa čudi zakaj, ker smo danes ponoči spali kot :angel: smo samo enkrat papal.:bravo::bravo::bravo:
Ja sva pa prejle dobila obisk iz službe, joj se je mami naklepetala, mene je pa ena tetica pestvala, da nisem nič jokal ker je tako lepo govorila z mano.

Naš Nik ima tudi še krvavi popek(drugače lepo zaceljen samo krvavi) pa je patronažna rekla da je uredu to da bo nehal.
Kdaj ste ve dobile rojstni list(po kolkem času)-midva ga še nimava. Aja pa davčna a jo dobiš????? Jaz se spomnim da sem jo morala it na občino iskat pri prvih dveh.

jaz sem takoo žalostna ker ne morva ven. Ta dež:hudicek::grrr:

Pri nas pa ne bomo nič pirhkov barval, mamo kupljene že pobarvane. Jih sploh več ne barvamo kr jih noben noče jest ta kupljeni pa vsi grejo:zmeden2::zmeden::zmeden2:

Joj sva se razpisala brez repa in konca, kar nekej tako:zmeden2: ma pa sej boste vedle zakaj gre.

LP mala maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 11:22:42   
Mina1
ojla mala maja in mali Nik, pa seveda tudi ostali sončki:

meni pa kar paše, da dežuje, ker se blazno utrujena. piškotek sicer spančka, ampak je zelo nemiren, ker ga napenja, danes je na vrsti kakanje. Dejansko kaka na 3 dni, vmes pa se matra in matra s krčki in napenjanjem:(

Mi načeloma še vedno papcamo na tri ure, čez dan skoraj na dve uri:zmeden:, ponoči pa kakšno urico zamudi. torej kar štrapac. pa ne zaspi vedno takoj po obroku, tako da ga je treba ali malo nositi, ali pa dati v posteljo in ga potem preložim v zibko. Seveda še vedno kombiniramo Comformil in malo se stisne tudi k meni, čeprav je mleka zelo malo. pa tudi ZZZS kartico že imamo, sicr pa vmes dobiš začasno potrdilo oz. je lahko zavarovan po tebi nekaj časa.

Aja, pa mamice, ne pretiravajte z velikonočnimi dobrotami, da ne bo potem jok in stok s krčki;) pri naših sončkih:)

pa-pa Mina1

Mala maja: jaz sem rojstni list dobila hitro oz. kar takoj domov, davčno pa sem šla iskat na občino oz. je zame to naredila moja mami.




(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 11:55:53   
Špacka
Lep dan vsem sončkom in mamicam:love:!

Imam mlo časa, naša Lina je zraven mene v ležalniku in si ogleduje stvari okoli sebe, vsake toliko časa vrže dudo iz ust in takrat se oglasi, drugače pa kar lepo mirno leži, je tako zaspana, da komaj gleda, a učk noče zapret.Že nekaj dni se nam dogaja, da dopoldne noče nič spat, ampak jo tud ne silim, saj ko jo zmatra kar zaspi.
Včeraj smo imeli spet tehtanje, ker na začetku ni pridobivala na teži, zdaj pa bo skor že mogla it na dieto:)-:)- ima že 4190g pri 3 tednih:bravo:

Mina mi tud kakamo na 2-3 dni s tem da mi je pediater svetoval, naj Lini kar dodajam malo čaja, da se ji prebava malo popravi, da je boljše če bi bolj pogosto kakala, sam vam pa nekaj povem, ko se pa pokaka pa sploh ne vem kje začet...

Ribica a ti si pa kar pozabla na naju?:zmeden::zmeden:
Duda nam pride pa še kako prav, sicer so vsi mal začudeni kako to, da to že prakticiram, sam če nima dude, si pa hoče obe rokci stlačit v usta, oz. že kar vleče prst.
Slik imam dovolj sam moram si vzet čas, da se malo predstavimo-obljubim

Sam še eno vprašanje a katera že pije kavo, men se občasno kar sline pocedijo, tu pa tam bi spila eno belo kavo, a ne upam, tud čokolade ne upam....

Lp Špacka in Lina

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 13:32:37   
Mina1
ŠPACKA napisala: "Sam še eno vprašanje a katera že pije kavo, men se občasno kar sline pocedijo, tu pa tam bi spila eno belo kavo, a ne upam, tud čokolade ne upam...."


Špacka: jaz pijem kavo in to sicer belo kavo oz. tisto kavo iz koffe mašina, kot jo pijejo npr. Nizozemci, Avstrijici in tako. Res pa ne pijem npr. turške kave, niti je nisem nikoli pila:zmeden:

Sem glih brala, da ENA kava na dan ni problema, če je pa bela pa sploh ne;) Glede čokolade pa raje ne, če dojiš.

pa-pa Mina1

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 13:56:49   
Anonimen
Špacka, tolk mal sledim zadnje čase...da si 3/4 stvari sploh več ne zapomnem:(:ups:

Mene pa tale dež čist nič ne moti, samo med malco bi lahko nehal padat, ne pa da sem bla čist mokra, ker sem mogla v trgovino si it neki za jest kupit (in sme šla v Astro), ker smo dobil orehovo potico. Bljak. Ja, pa dežnika nisem mela, ja:)- No, za takrat mi ga je sošolka posodila.

Joj, dones je treba še jajca pobarvat. Ne da se mi...pa sobo pospravit..pa kej za šolo narest..če se mi bo ljubil:)-:)-:)- Zvečer pa v mestoooo...jupi:) S sošolkama. Drug teden mamo pa spet ples, komej čakam. In to v Bachusu:zmeden2:

Mina, kako je pa kaj tavelik?:) Pa mali princ?

Kje ste vse ostale, a? Men bo verjetno spet dolgčas cel vikend, k nobenga ne bo nikjer..upam, da bom vsaj kam šla, če ne se mi bo kr zmešal:zmeden:

Tko, zdej grem pa RR pregledat:)

lp,:fis:

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 14:05:34   
Mina1
RIBICA sprašuje: "Mina, kako je pa kaj tavelik? Pa mali princ?"

Ta velik:hudicek: nagaja 100/h, sej pravim, da ga pomlad daje, pa nič ne uboga. Potem pa ko rečem, da ne bomo kupili novega kolesa, pa v jok in na drevo:zmeden2:

Mali piškotek pa pančka, tolk je lep:love:, včasih se mi zdi takonemočen, tak tini mini drobižek - proti našemu 3-letniku seveda:)-:)-:)-

No ribi, ti se pa lepo imej zvečer, pa ne lolaj predolgo ponoči v mestu, sej veš:)-:)-:)-

CMOK in pa-pa Mina1

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 14:14:58   
Anonimen
No dej, pošlji mi kej, da vidim, kolk je lep :):):) Sej vem da je..ampak...jst bi še:)-

Hja, bomo vidli do kdaj bom..ampak glede na to, s kom grem, ne bom prav dolgo:)

lp,:fis:

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 16:01:03   
tanaja*
OJLA PUNCE!!!!

Kako smo danes, na deževen dan? Pa še polna luna je:)-8):)-8)!

Tia ga je ponoč mal sračkala. Spat je šla ob 22h in spala do 4.15. Pol pa ni hotela zaspat do 6h:((:((:((. Sem čist utrujena. Pa še mož je šel v Budimpešto in se vrne jutri, tako da imam danes kar polne roke. Tia, Žiga in 6 psov pa enga mačka za podelat:ups:. No, sej sem navajena, samo vseeno kar hud zalogaj:)-:)-:)-.

Špacka jaz normalno pijem 2 kavi na dan, samo drugo ne kasneje kot ob 13.30, ker pol Tia noče zaspat. Oziroma zdaj že lahko, ker ne dojim več.

Kako pa naša Spacey? Se je kateri kaj oglasila?

Ribica, sej lahko kupiš že pobarvana jajca, pa ti jih ne bo treba barvat:bravo::)-:)-:)-!
Še dobro, da imaš take sošolke, da boš zgodaj doma

:)-:)-. Če bi šla z mano, kdo ve čez kolk dni bi prišla domov:)-:)-:)-. Ah, kje so ti časi....

Lp, tanaja*

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 18:31:08   
morskadeklica
ojla:rozica:

Najprej glede rojstnega lista. Midva sva ga dobila en teden po tistem, ko sva urejala očetovstvo, davčna pa je prišla po pošti sama:zmeden:.

A vam je kaj dolgčas danes ko je taako grdo zunaj?

Mi smo šli danes po čebriček;), bomo videli če se bo :duda:Klara kaj raje kopala v njem kot v banjici. Banjice ne prenaša preveč dobro.

Pri nas je tudi problem s spanjem:zaspan:. Naš mali razbojnik;) je namreč zamenjal noč za dan. Po novem zdaj podnevi je in spi, ponoči pa ima oči odprte kot sokol. Danes je spala od polnoči do dveh, potem je bila do 6zjutraj veselica, potem pa je še malo podremala do 8h. Jaz sem se že naveličala gledat na uro! No ja saj bo, vsaj krčev nima (moram potrkat).

Se še kaj javim!
lp:muca:

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 22:48:32   
Anonimen
No, evo me:)

Nisem šla v mesto. SPET:grrr: Ker pa dežuje (so what?)..pa dobr..gremo drug teden ven..:)

Sem bila pr prjatlih v Murglah..pa vidla :kuza:Belo po dolgem času..smotko malo :)

Zdej pa iRCam, itak..:)

LP;:fis:

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 23:19:50   
Lu
Čer!

Kot vidim vam vsem skupaj nekja dogaja. Tudi nam. Pred 3 dnevi so se očitno začeli mali krčki in to od nekje 19 pa do 22 ure. Ja tudi to moramo dati skoz. No čeprav danes je bila kar pridna. Že trkam.

No in kaj je novega. Ja Maja mi očitno tako veliko papca, da mi pop. zmanjka mlekca, no ji ni dovolj in sem zdaj že 2-krat mogla dat Aptimil Punce tako nisem hotla tega, ampak če je treba je pač treba. En obrok ji pač zmanjka. No saj spije le 20 ml. Upam, da bom zopet imela dovolj mleka. Nočem ji dajati tega Aptimila.

Tudi mi smo dobili kapljice AD3. Včeraj sem ji dala 1, pa je bla kriza. Bomo počakali nekaj dni in zopet začeli. Moja mami je patronažna in mi je rekla, da tudi če čez 14 dni začnem ne bo nič hudega. Baje bolje ko je že malo starejši.

Danes smo se potepale celi dan s stricem. Šli smo v City Park po darilo za svakinjo, pa v H&M, pa v DM. Ja domov smo prišli ob 15.30. Potem pa še kosilo pri nas doma, pa barvanje pirhov.

Ja in zopet sve šle v mraku domov. Punce zakaj pravijo da otrok ne smeš v mraku vozit naokoli

In kako ste ve? Pri nas sploh ni več časa. Enostavno ves čas zabijem samo za Majo, ko mi pa dete zaspi pa hitro kaj postorim. Joj moj dragi, saj še vedno sesa, pa pospravlja, ampak likanja se ne loti, mene pa tako križ boli da je zaznoret . Pa še plenic mi zmankuje, tako da potem sproti nekaj pacam. Mah bo že. Kaj pa čem.

Jah nič. Grem kar spat in upam, da se Maja zopet zbudi tam nekje ob 1. Ja kar spi to naše dete zvečer. No apak kadarkoli jo pohvalim je potem sam . Tako da zopet trkam.

Lepo se imejte pa se še kaj javim.

lp Lu in Maja



(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Naši sončki(7 del)
25.3.2005 23:45:10   
Anonimen
oJlA!

Riba je še zmeri online, ker se Anja uči za še zadnje izpite za stevardeso. Jutri zve, če bo stevka ali ne. Jaz močno močno in zelo zelo upam, da bo...ker če bo celo poletje doma..se bo meni zmešalo...:zmeden:

Lu, tole z mrakom je samo vraža. Tko kot še mnogo drugih. Meni je blo zadnjič prav grozno..ko sta bile tu teta in njena vnukinja od očija pri nas, pa je pol prišla še očijeva sestrična in so ji 3 'stare babe' nasvete dajale..pa take ''pametene''...jst sem šla kar v svojo sobo, nisem mogla več poslušat. :ups::grrr: No, je rodila 23.3. ob 2:40 fantka Matija :)

Na IRCu so me že vsi zapustili...šli spat:zmeden: Grem še mal nokol prečekirat..sam zdele so sami taki gor..k te najprej vprašajo, če si za kej vročega..ja, en čaj bi, prosim:)- Pa dobr..mi je dolgčas mal..:)

Joj, jajca me čakajo jutr. Pa pospravljanje moje sobe. Jupi:(

Grem mal na VijaVajo še pokukat:)

lp,:fis:

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Naši sončki(7 del)
26.3.2005 10:44:26   
Dolina
Dan!

U, ste nekatere še pozn pokonc.No, Fiši, za tebe še razumem :)-. Jaz grem spat kar kake pol ure do eno uro za Zojo (to je ap že nekje ob devetih), da se vsaj mal naspim do naslednjega dne. ;)

Se dolg nisem javla, sm bla mal bolna, mastitis pa 39 vročine dva dni, da sm komi hodila (ker so me še vse ostale mišice bolele in zeblo me je, oblečena sm bla pa kot v najhujši zimi :(). Zdej vročine ni več (hvala bogu), joška me pa še mal boli. Ampak je že boljš. :bravo: Zdej se mi je začelo še mleko nazaj delat tko, da jo spet samo na eno joški dojim. A mislite, da si moram spumpat, če kaj mleka ostane, da ne bom spet mastitis fasala?

Mi smo tud dobili 3AD kapljice, samo ji še nisem dala, ker sem dobila jaz antibiotike in da ne bo slučajno že od tega imela kakšne krče. Lu, saj v navodilih piše, da se dajejo te kapljice od 6 tedna naprej. Čeprav ne vem, zakaj to pediatri ne povejo. V glavnem, jaz ji bom dala šele, ko neham jest antibiotike. Kaj pa je bilo Maji po teh kapljicah? Upam, da naši ne bo nič.

Lu, kako pa pol gre to potepanje in dojenje? Midve itak dlje kot na sprehod nisva prišle (pa do pediatra no), ker z vročino res ne morem okrog skakat. Kar dojiš, kerj pač nanese, al kako? je pridna Maja, ko gresta po trgovinah? pa jo maš v lupinici al v vozičku?

Zakaj pa jo ne daš kar večkrat popoldan na joško, Lu? Men tud mal mlekec popoldan usahne (kadar mal premalo spijem, al pa preveč pospravljam, sem preveč aktivna). Pa jo dam tud na eno uro nazaj na joško. Čez dva dni mam pol tolk mleka, da mi sam ven teče. No, kakorkoli že, upam, da bosta uredili to s papcanjem. :rozica: Aja, baje je polenta dobra za več mleka. 8)

Komi čakam, da bomo Zojo kopali. Bi jo že ta teden, če ne bi jaz zbolela.

Mina1, a ma tvoj pikec še krčke? Upam, da ste že boljš in da si lahko že kaj več odpočiješ.

Morskadeklica, a mate še nočni program? Mogoče je pa samo začasno mal urnik pomešala vajina :duda:. Držim pesti, da spet najdete ritem.

Punce, šele zdejle, ko je svakinja rodila vidim, kolk je naša Zoja že zrasla. :)- Ne morem verjet kakšna razlika je to, pa sta en mesec narazen. Uf, pa še čas beži tko hitro, da mi sploh ni jasno.

Imejte se lepo in uživajte v praznikih.

pa pa Dolina&Zoja&:kuza:

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Naši sončki(7 del)
26.3.2005 14:49:07   
nita
Dan.

Mam spet mal cajta, da se pofočkam.

Ne morem verjet, da vam sončki kakjo na 2-3 dni. Naša je sam včeraj matral in ni kakala pošteno cel dan, pa jo je cel dan zvijal, da je bla res kriza. Skoz je jokala, da nisem vedla, al jo naj dam na joško, ker je lačna, al kriči, ker ne more punkat al pa kakat. Sam pol ko se je pa pokakala je bla pa veselica...se je smejala...seveda sem jo pa dala kr v banco :)-:)-:)-. Aja, drugač moja kaka vsaj dvakrat do trikrat na dan in to pošteno. Upam sam, da bo skoz tako.

No, da vam povem to. Sem včeraj po dolgem času peglala (ja, mam zelo pridno taščo, ki me sam razvaja) in to belo žehto z kupom plenic. Peglala sem dobre pol ure. Pa sem se mal zamislila....si morte predstavljat, kak je blo hudo, ko so ble sam te navadne plenice??? Ja, pa to še ni vse...si morte predstavljat, ko še ni blo pralnega stroja??? Kriza, a??? A so takrat mamice sam dojile in hitele prat plenice, dojile in hitele prat plenice...??? A je blo cajta še za kaj drugega???:zmeden:

Drugače pa, pirhi so pobarvani, šunka kuhana, potica pečena, ravnokar je prišla tašča iz žegna, tako, da bomo šli mal pomalcat...

Za vse, ki mate krče, sem pa slišala, da naj bi pomagal sirup iz kumine, ki se ga lahko kupi v lekarni (baje je okoli 400 sit), vendar mi tega nismo previrili. Mogoče bomo še mogli...(uh, mami ne klič :hudicek: ). Za probat je. Ko je mela naša hude krče, smo sprobal dvoje kapljice, pa niso pomagale, za tole pa še nismo takrat vedli...zdej pa itak ni več kriza z krči, tako, da ji rajši ne dajem nič.

Zdej pa grem res na šunko...Vsem vam pa tut želim dober tek.

L.P. Anita & Ela:rozica:

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Naši sončki(7 del)
26.3.2005 14:56:07   
nita
Dolina, sem vesela, da je s tabo zdej vse vredu, so me kr joške mal zabolele, ko sem prebrala, da si mela mastitis. Jaz sem na začetku fasala to v zelo blagi obliki, sem takoj odreagirala, tako da ni blo tko hudo. Vročina mi je zrasla do 38. Mislim pa, da ti ni treba stiskat, če ti kaj ostane. Vsaj jaz nisem, oziroma nisem za vsako. Misli, da sem si stisnila le parkrat še ponoči, ko mala malo dlje ni jedla in sem mela pol čist polne. Stisni po potrebi...priporočam ti, da si jih masiraš pod tušom z zelo vročo vodo, pa bo vredu.

L.P. Anita & Ela:rozica:

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Naši sončki(7 del)
26.3.2005 15:46:36   
Anonimen
Ojla!

Jaz sem pa danes vstala šele ob pol dvanajstih, čist povožena. Me je grlo bolelo, nos mam zamašen itd.

Mam pa dobro novico..:) Anja je stevardesa!!!:bravo: JUhu, ne bo doma poleti:)- Je nardila vs eizpite in še to je najslabše pisala ''samo'' 95%:hudicek: Kakšna piflarka:)-

Jajca me še zmeri čakajo..pa soba tut...hmmm..bodo še mal čakali..:)

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?