|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Osebno dopolnilno delo
5.11.2008 12:31:10   
madela
A mogoče dela katera od vas na davčni?
Zanima me ,če odpreš svojo osebno dopolnilno dejavnost,ne S.P.,kakšni so davki?
Recimo,da meseno zaslužim 200€,koliko od tega mi potem pobere davčna?
Ali pa recimo,da kak mesec ni nobenega dohodka,a moram davčni tudi kaj dat?
Upam,da sem napisla razumljivo.
Lahko tudi na ZS.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Osebno dopolnilno delo
5.11.2008 12:43:06   
s.
Tudi mene zanima.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2008 13:02:57   
Arwenko
Osebna dopolnilna dejavnost je t.i. popoldanski s.p., ima mesečni pavšal za prispevke mislim da 30 eur, vsi dohodki pa se ti upoštevajo pri obračunu dohodnine in takrat plačaš davek. Računovodstva ni če imaš manj kot 25.000 eur letno in si ne obračunavaš stroškov, temveč normirane stroške 25%. Tak je vsaj nardila moja teta, ki si je stvar urejala kakšen mesec nazaj. Druga varianta je podjemna pogodba, tam se pa že obračunajo davki in prispevki sproti.

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2008 13:06:11   
Anonimen
Moj mož ima to.
Vsak mesec plača prispevkov mislim da 35€ al neki tacga.
Davek plačuje ker je zavezanec, drugače ga pa mislim da ne če ne presežeš določenega zneska(ne vem kolk).

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2008 13:34:05   
madela
Hvala za odgovore. Malo bolj že razumem.
Kaj pa delovna doba? Se ti šteje,ali si moraš to dodatno plačevat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2008 14:12:57   
muška
mene tudi nekaj zanima v zvezi s tem
Imam registriram S.P. , in ker sama neke stvari izdelujem sicer bolj za svojo dušo in za darila, včasih pride do situacjije, ko hoče kdo to kupit.
Na mojem S.P.ju imam registrirano prodajo, ampak registracija prodaje teh izdelkov je verjetno drugačna?  SE to sploh da dodat? Ali si moram odpret še en S.P.(popoldanski) ? user posted image user posted image  

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2008 14:14:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muška

mene tudi nekaj zanima v zvezi s tem
Imam registriram S.P. , in ker sama neke stvari izdelujem sicer bolj za svojo dušo in za darila, včasih pride do situacjije, ko hoče kdo to kupit.
Na mojem S.P.ju imam registrirano prodajo, ampak registracija prodaje teh izdelkov je verjetno drugačna?  SE to sploh da dodat? Ali si moram odpret še en S.P.(popoldanski) ? user posted image user posted image  

Pomoje si sam dodaš dejavnost.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2008 14:16:33   
F*S*M
muška kolikor je meni znano greš na ajpes in dodaš še zraven glavne dejavnosti še dodatne dejavnosti po tistih štrevilkah, ki jih razpolaga ajpes. Samo bodi pozorna če ne boš rabila zraven še obrtnega dovoljenja za dejavnost ki jo izvajaša. Ker potem imaš še zraven dodatne stroške, ki niso ravno poceni

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2008 15:13:01   
s.
Dejavnosti dodaja notar po spisku dejavnosti, mar ne?

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2008 17:25:25   
katjes
Razlika med osebnim dopolnilnim delom in popoldanskim s.p. je, da si vpisan v Poslovni register pri Ajpesu - za s.p., če pa opravljaš osebno dopolnilno delo si pa vpisan v evidenco na pristojni upravni enoti.
Osebno dopolnilno delo je država omogočila, da se preprečuje zaposlovanje na črno (kako uspešno, se bi dalo govorit).
Osebno dopolnilno delo pa se da registrirati samo za določena dela:

Za osebno dopolnilno delo se šteje, kadar posameznik osebno sam opravlja dela, ki so našteta v prilogi 1, ki je sestavni del pravilnika. Seznam del, ki se štejejo za osebno dopolnilno delo, je razdeljen v točki A in B.

V točki A so našteta dela pomoči v gospodinjstvu in njim podobna dela, nabiranje in prodaja gozdnih sadežev in zelišč ter druga manjša dela (občasna pomoč v gospodinjstvu in pomoč pri vzdrževanju stanovanja, hiše, počitniške hiše in podobno, vzdrževanje pripadajočih zunanjih površin ter delo na kmetiji, občasno varstvo otrok in pomoč starejšim, bolnim in invalidom na domu, izdelovanje različnih izdelkov, ki jih je možno izdelovati na domu pretežno ročno ali po pretežno tradicionalnih postopkih na primer spominki, dekorativni predmeti, tradicionalna orodja, posoda, glasbila, sveče, razni drugi galanterijski predmeti in izdelki, predmeti za osebno uporabo ipd. ter prodaja teh izdelkov, nabiranje in prodaja gozdnih sadežev in zelišč, mletje žita ter žganje apna in oglja na tradicionalen način, občasno lokalno vodenje skupin in posameznikov ter prevozi na tradicionalen način).

V točki B. je kot delo, ki se šteje za osebno dopolnilno delo, opredeljeno izdelovanje izdelkov domače in umetne obrti ter prodaja izdelkov domače in umetne obrti, ki so izdelani iz gline in keramike, stekla, volne, bombaža, lana, konoplje in drugih naravnih vlaken, šibja, ličja, trsja, slame, lesa, živil, voska, naravnega usnja, kovin in kamna.

Pogoj, da se izdelava izdelkov domače in umetne obrti iz navedenih materialov šteje za osebno dopolnilno delo, je predhodno pridobljeno pozitivno mnenje strokovne komisije Obrtne zbornice Slovenije, da je določen izdelek predmet domače in umetne obrti. Izdelki domače oziroma umetne obrti morajo biti označeni z nalepko ali obešanko z napisom, da je to izdelek domače ali umetne obrti. Strokovna komisija Obrtne zbornice v skladu s 15. členom Obrtnega zakona (Uradni list RS, št. 40/04-ObrZ-UPB1, 117/06-ZDavP2) redno preverja kakovost izdelkov domače in umetne obrti, ki so v prodaji, in ob dvomu o izpolnjevanju meril ponovno uvede postopek za oceno izdelka.

Več informacij pa najdete TUKAJ

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?