Pikapolonica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Trenutno se ti ne splača prodajat stanovanja, ker se bodo zaradi finančne krize cene nepremičnin začele nižati...kar posledično privede do manjšega povpraševanja po trenutnem stanju...saj je bolje počakati par mesecev, ko bodo vsaj 20 ali več % cenejše... Stanovanje daj v najem in vzami kredit...stanovanje ti bo fajn prišlo, ko bodo otroci večji...oz. v primeru, da ti ne bo sfolgalo odplačevati kredita...predlagam ti tudi, da se glede kredita kmalu odločiš, da te ne bodo višje obrestne mere prehitele... LP Sama sebe negiraš, pa brez zamere. Ja, jaz bi šla sedaj v prodajo. Sploh če je stanovanje na dobri lokaciji, lepo vzdrževano in urejeno, bi mogel tako velikost brez problema prodat za še vedno lepo ceno. Tako čisto realno gledano, procent ali dva bodo cenejša stanovanja, kaj več pa ne pričakujemu, kljub ''krizi, ki jo navaja Piruri''. Tako da tudi, če ga obdržiš, bo stanovanje v centru Lj obdržalo svojo vrednost. Glede hipotekarnega kredita sedaj, sem pa jaz dosti bolj skeptična. Prvo je seveda, da ga dobiš samo za 70% vrednosti nepremičnine, v tvojem primeru za 70% vrednosti stanovanja, ki ga boš dal pod hipoteko, torej nekje okoli 90.000€, in tukaj se moraš vprašat, ali ti bo to zadostovalo. Drugo kot drugo so obrestne mere, ki ti jih trenutno nihče ne more garantirati in na tako vsoto in dolžino kredita si ne boš mogel zboriti fiksne obrestne mere, imaš samo možnost liborja ali euribora. (libor na 20let močno odsvetujem). Tako da, na tvojem mestu bi prodala stanovanje. Bolje vrabec v roki, kot golob na strehi, ti čisto dovolj pove, kajne...
|