|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pika noče več pleničke-drugič
25.3.2005 6:55:55   
buča
Ma še zmer mi ni jasno!Me je klicala mami od kolegice,pa mi je rekla,da ne smem otroka begat,kao,čez dan pleničko dol,ponoči gor,če kam gremo,najbolj da jo ima tud gor:zmeden::zmeden:Da naj dam pod rjuho kaj nepremočljivega:(A to naj bi pomenilo,da naj Piko 3 na noč preoblačim,pa še vso posteljnino zraven:zmeden:Ker je še vedno plenička zjutraj totalno polna.Ura za v službo me zbudi ob 4:45,tko,da res nebi sforgala še 3 na noč vse preoblačit!!!!Nasveti,nasveti prosim!!!!!:ups:
Neposredna povezava do sporočila: 1
25.3.2005 6:58:29   
Anonimen
:zmeden::zmeden::zmeden:

Vse otroke, ki poznam, so najprej čez dan se odvadili od plenice, ponoči pa kak mesec kasneje. Naj ne pretirava!

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2005 6:58:38   
Anonimen
Ko bom jaz začela z nočnim odvajanjem bo izgledalo takole: mali gre spat okoli 20-ih - takrat bo šel lulat. Potem ga bom okoli polnoči nesla na WC in upam, da bo zdržal do jutra. Če se bo polulal v posteljo (kar verjemem, da se bo kdaj), jo bom pač preoblekla. Tako to je.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2005 7:00:41   
Anonimen
Uf, ribica ne samo kak mesec, naš je podnevi že 7 mesecev suh, ponoči še nisem prakticirala :(

Še tole: če imaš punčko podnevi brez plenice, ji je nikar ne natika, če kam greste. Punčka gre lahko lulat tudi v naravi, pa namesto da s sabo nosiš plenice, imej pri sebi en komplet za preoblečt.

Naš gre ponavadi kakat al pa lulat za taprvim drevesom v mestu, so what?

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2005 7:03:59   
Anonimen
No ja, dobro..to je en primer, k se je full hitro odvadla plenice:)

Sam še zmeri ne razumem te osebe, ki je to predlagala..:hudicek:

Jst ne grem v šolo..nič več ne grem v šolo...zakaj bi v šoli jst sedel?:)-:)-:)-

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.3.2005 7:04:32   
puri
Moj jo čez dan nima, tudi če kam gremo jo nima, tut v avtu ne, ker vedno pove, kdaj ga lulat ali kakat,............... samo ponoči jo ima pa še vedno, ker se kdaj še vseeno polula,............... pa tut jaz ne mislim skos vse preoblačit, pa ponoči nič ne veš, a spi v suhi postelji, al je že vse mokro in je treba pol skos gledat hodit!

lp

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2005 7:07:46   
puri
Sem ga dala pa tut jaz že ponoči enkrat lulat, pa se je pol tok zbrihtal, da ni hotel več nazaj zaspat:zmeden:

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.3.2005 7:08:33   
Anonimen
Puri, tega se jaz pri mojem ne bojim. Tudi če muponoči dajem kapljice v oči, da jih na široko raztegnem, se ne zbudi...;)

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2005 7:26:25   
puri
Al bina, saj pri nas ga tut nič ne zbudi prvi del noči, bolj proti jutru gre, bolj je občutljiv,.....pol pa če je ura komaj 4, pa on ne bi več nazaj zaspal:zmeden:, če se zbrihta!

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2005 7:28:17   
Anonimen
Aja :(

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2005 8:23:32   
al1*
Tudi naš je bil suh čez dan pol leta prej kot ponoči.
Ko je bil star 23 mesecev, je dobesedno čez noč skapiral lulanje in kakanje. Tudi ko smo kam šli, plenice nismo dali gor. Smo pa velikokrat tovorili kahlo zraven v nahrbtniku - za vsak slučaj. In res je kar nekajkrat prišla prav, ko so bili kje kakšni čudni Wc-ji.

Ponoči smo dali plenico vstran pred dvema mesecema, ko smo videli, da je plenica zjutraj ponavadi suha. Nesreča ponoči se mu je zgodia pa samo enkrat :bravo::bravo:

Tako da jaz bi rekla: ponoči ji kar daj plenico.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2005 8:35:02   
Anonimen
A lahko nekaj vprašam?

Kako veš, kdaj je čas, da mogoče poskusiš ponoči brez plenice? Če prav razumem, je to takrat, ko je plenička zjutraj suha? :zmeden:

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2005 8:38:11   
Anonimen
Eni pravjo, da če je 14 dni zapored zjutraj suha :zmeden2:

jaz bo prej probala ;)

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2005 8:40:37   
Anonimen
No seveda, nekaj dni zapored. Ne bom jo kar po prvi taki noči slekla :)
Hvala.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2005 8:41:07   
al1*
Mi smo počakali, da je bila plenica zjutraj suha.
Prvič smo poskusili brez plenice decembra. V treh nočeh se je 2X polulal. in smo jo dali za en mesec nazaj. In smo zopet poskusili januarja in je šlo.
Je pa že decembra, ko smo poskusili prvič, bila plenica vsaj en teden zjutraj suha. In ko smo mu jo dali nazaj tudi. Mogoče ga je brez plenice zeblo in je zato lulal. Tako mu sedaj damo pod pižamico boksarce, da mu je malo bolj toplo - spi namreč odkrit celo noč.

LP

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2005 9:27:57   
Gina
Jaz vem samo, kako je bilo pri mojih dveh. Ko sta bila čez dan suha, sta bila čez en teden tudi ponoči! Ampak jaz sem se bala tisto nočno plenico vzet. Pomem mi je ena znanka rekla, da če ne bom vzela zdaj, da bo imel plenico ponoči še dolgo časa. Ker ko otrok zavestno ne lula podnevi, tudi ponoči ne. Ampak če zamudiš tisti čas, pa da mu pustiš pleničko, pa otrok ugotovi, da mu ponoči pa ni treba držat.
Zato sem po 14. dneh snela obema pleničko tudi ponoči. Ne vem če sta se po tistem še 2x polulala v celem mesecu. Potem pa nikoli več. Aja, stara sta bila 2 leti.
Mogoče ta teorija drži, mogoče pa ne. Pri mojih je prav gotovo se to splačalo naredit. Kako bo s tretjim, vam povem pa čez dobro leto.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.3.2005 9:35:59   
Anonimen
Pa še to. Čez dan je otrok suh, ker pač lula in kaka v kahlico oz. v školjko. Na koliko časa pa lulajo vaši malčki? In ali vam to vsi že znajo povedat?

Namreč sprašujem zato, ker je naša že od 1 leta naprej čisto navajena lulati in kakati v kahlico, ne zna pa mi še povedati. Rada bi, da bi se počasi navadila lulati samo še v kahlico, po drugi strani pa nikakor nočem, da bi se naučila zadrževati vodo in ne bi lulala, kadar jo bi tiščalo.

Vem, da je še majhna za vse to, ampak če smo pač že na tej poti, ne vidim, zakaj bi jo zadrževala.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.3.2005 10:01:40   
Anonimen
Jaz Tiborja nikoli nisem dajala na kahlo, ker sploh slišat ni hotel zanjo. Potem sem mu pač en dan dala plenico dol in se je še ene parkrat polulal v hlačke in zraven gledal, kako teče.. po tleh je rasla luža. Ali pa je začutil, kako mu ratuje toplo in mokro v hlačkah. In ko sem bila zraven, ko se je zgodilo, da je začel lulati v hlačke, sem ga pač pustila, da se je do konca in mu razložila, da mora prej povedat, preden začne lulat, da bova šla na stranišče. To sem mu rekla ene trikrat, četrtič je pa že povedal.
Ne vem pa, kako je pri otrocih, ki še ne znajo govoriti. Ne vem, koliko je tvoja, Meta, sploh stara. Mogoče bi tudi mogla skapirati povezavo med tem, da je potem, ko se polula, mokra. Če se v hlačke in ne v kahlico. Mogoče lahko poskusiš tako, da ji daš gor spodnje hlačke, pa boš videla, kako vama bo šlo. Čeprav prehitevat je po moje brez veze.
Gina, kar se pa tiste teorije o jemanju pleničke hkrati (oziroma z malo zamika) podnevi in ponoči tiče, pa mogoče res drži. Tako je naredila tudi moja prijateljica, pa jim je prav tako uspelo. Se mi zdi, da je bil Tibor v tistem obdobju, ko je podnevi začel hoditi na stranišče in ni imel več plenice, tudi ponoči nekaj časa suh. Sedaj pa imamo spet zelo težko plenico zjutraj.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.3.2005 10:03:10   
Anonimen
Aja, še za bučo. Kaj pa tiste pleničk na hlačke? A ste s tistimi že poskusili za ponoči? Da bi jo nekako na finto vrgla, da so to take fletne hlačke in da niso pleničke ali kaj takega.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.3.2005 10:20:48   
Anonimen
Splišni, Ana je stara 14 mesecev.
Zaenkrat ne mislim še nič novega uvajat. Ko bo ornk govorila in bom začutila, da je čas, jo bom pa začela verjetno malo po tvoji metodi, da se ji pove, da mora povedat, kadar bi šla rada lulat.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?