Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Strupeni Embi musli-čokolada 4.11.2008 17:21:51
|
|
|
|
sazi
|
Sem pred nekaj minutami prejela obvestilo, da je v Delu prispevek o tem, da je ena serija hrustljavih EMbi mislijev s čokolado strupenih. Sem jih ravno danes hotela kupiti v trgovini, pa jih ni bilo. Če ne veste, gre za serijo 3018 in svetujejo, naj se jih ne uživa - potankosti ne vem, ker pred seboj nimam članka. No, pri nas pa je situacija taka, da naš 2,5 letnik ne je skraj ničesar, te mislije pa obožuje in jih je 2x na dan (zajtrk in večerja). Ob opozorilu sem šla pogledat v omaro in imamo škatlo s točno omenjeno serijo, pojedel pa je že 90% vsebine . Preostanek sem vrgla stran. Strupeni naj bi menda bili lešniki, ki jih vsebuje in sicer z nekimi alfa toksini (o katerih nimam pojma). Škoda naj bi se sicer naredila z dolgotrajnim uživanjem, ampak naš mali ima samo 12 kg in pojedel je skoraj celo škatlo. Kaj se šteje pod dolgotrajno uživanje, nimam pojma . No, osnovni poitn pa je, da če imate doma omenjeno serijo, jo vrzite stran. Je bila pa oznaka še za 1kg vreče, te si pa žal nisem zapomnila.
|
|
|
|
RE: Strupeni Embi musli-čokolada 4.11.2008 17:32:33
|
|
|
|
katra55
|
Alfatoksini so mikotoksini, to so toksini, ki jih proizvajajo plesni. Najbolj pogosto so na raznih oreščkih. So pa strupeni za jetra, povečujejo obolevnost za rakom jeter. Dolgotrajno uživanje je uživanje več mesecev, zato ne skrbi.
|
|
|
|
RE: Strupeni Embi musli-čokolada 4.11.2008 19:53:11
|
|
|
|
sazi
|
Dolgotrajno uživanje je uživanje več mesecev, zato ne skrbi. Hvala. Imam pač slab občutek, ker je s takim veseljem res pojedel celo škatlo in ker ga ni dosti skupaj. Itak, kar je je, spremeniti ne morem, je pa fajn prebrat, da ni tako kritično.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?