Poka
|
Bodi vesela, da so ti povedali vsaj en mesec prej. Mojemu so povedali en dan pred iztekom poskusne dobe, ker drugi dan bi že veljala pogodba za nedoločen čas in bi mu mogli dat odpravnino. Čez noč je bil na cesti - z desetletnimi izkušnjami, odličnimi referencami in z dvema dokončanima fakultetama. Brezveze je, da iščeš luknjo, kako se izmazat iz tega. Bodi brez skrbi, da so to načrtovali - sploh, ker so ti rekli, da iščejo nekoga, ki bo znal še kaj drugega poleg tistega, kar piše v pogodbi. To bi ti lahko tudi že na začetku povedali, pa so zgleda imeli te namene že od prej. Mi smo iskali takrat odvetnika - bi vzeli tudi najdražjega, samo če je najboljši. Pa so nam odkrito povedali, da si ne upajo prevzet primera. Šlo je za eno multinacionalko (tujo firmo) in moj je bil tam direktor in je dosegel nadpovprečne rezultate. Mislim celo, da je pisalo, da je odpuščen iz krivdnih razlogov oziroma nekaj takega. Bil je poklican na zagovor - kamor je prišel samo njihov odvetnik in nihče mu nikoli ni razložil, zakaj so ga kar tako odpustili. Odvetnik mu je tudi rekel, da jih sicer lahko toži, ampak da mu odsvetuje in mu je celo ponudil pomoč pri iskanju druge službe. Ker je pač vedel, da ni nič kriv. Kaj je pa bilo za vsem, pa potem moj niti ni šel raziskovat, ker se mu ni dalo in ker je dobil takoj za tem veliko bolje plačano službo - očitno je vsaka stvar za nekaj dobra. Če bi jih tožil, glede na to, da so ga odpustili "iz krivdnih razlogov", so pa verjetno že imeli kaj pripravljeno, kar bi mu podtaknili, to pa pol vlečeš za sabo celo življenje. Tako da, ... nisi ti nič kriva, da si ne boš zdaj mislila, da si kaj slabša od drugih. Živimo pač v nepravni državi, kjer te vsak lahko izkoristi.
|