|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
3.11.2008 23:57:24   
ZmajTolovaj
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





user posted image

Drugač se pa strinjam z Ulo. In se NE strinjam, da vsaka mama pa kar najbolj ve, kaj je dobro za otroka. Jaz zdaj vidim, da pred enim letom nisem imela POJMA in sem bila totalno zmedena, zato mi je kak nasvet prav prišel. Pri drugem otroku bum pa čist kul. user posted image




< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 3.11.2008 23:58:26 >


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 8:00:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj



In se NE strinjam, da vsaka mama pa kar najbolj ve, kaj je dobro za otroka.





dejstvo je, da marsikatera pojma nima....ampak ok, če že ne veš kaj je dobro za tvojga otroka, je fajn, če veš vsaj to, kaj je slabouser posted image
a ne.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 9:58:14   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

In se NE strinjam, da vsaka mama pa kar najbolj ve, kaj je dobro za otroka. Jaz zdaj vidim, da pred enim letom nisem imela POJMA in sem bila totalno zmedena, zato mi je kak nasvet prav prišel. Pri drugem otroku bum pa čist kul. user posted image



S tem se sicer strinjam in mislim, da je tudi prav tako. Najboljše je, da se učiš iz svojih izkušenj. Vse, kar ti drugi povejo, so njihove izkušnje.
Ma, sem zabluzila. Drugače pa ja, tudi jaz se strinjam z Ullo (kot vedno user posted image ).

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 10:07:35   
honey
Nisem brala vseh postov, zato bom povedala samo svoje mnenje: jaz sem imela našega zdaj popolnoma zdravega in povsem normalno razvitega 3,5 letnika od 1. dne, ko sva prišla iz porodnišnice, v ležalniku. Imela sem sicer takega, ki je imel večstopenjsko nastavljivo naslonjalo, tako da je res ležal notri prve 3 mesece - na ravnem. Potem sem pa naslon prilagajala njegovim željam in razvoju. Bil je pa notri mislim da nekje do 6. meseca, ko se je začel že prekucovat mi ven. Takrat smo ga pospravili in je bil več na tleh. Ne rečem, da prej ni bil na tleh, ampak večina je bil v ležalniku, da sem ga lahko nosila za sabo. V lupinici je bil pa samo v avtu oz. če smo šli v trgovino brez vozička.

Pa saj če je spal pri nama na vodni postelji, tudi ni imel trde podlage, ravno tako ne kot v ležalniku. Nikakor pa mi ni všeč misel, da bi ga imela non-stop na rokah, čeprav k sreči to tudi njemu ni bilo všeč.

No tako, to je moje mnenje, ti pa naredi, kakor hočeš.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 11:19:51   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
dejstvo je, da marsikatera pojma nima....ampak ok, če že ne veš kaj je dobro za tvojga otroka, je fajn, če veš vsaj to, kaj je slabouser posted image
a ne.


In spet se podpišem pod ullo. In tut pod facouser posted image !!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 14:53:29   
barni
Meni so lezalnik odsvetovali (pa nismo imeli nobenih tezav) do nekako dopolnjenega 3. meseca ali pa se malo cez. Najbolje za otroka naj bi bilo pestovanje v narocju, seveda s pravilnimi prijemi.

Sestricna je imela svojo deklico od rojstva v lezalniku in je bila mala kasneje precej zategnjena. Ce le mores, se lezalniku izogibaj, vendar cisto razumem, da vcasih ne gre. Jaz sem komaj cakala, da sem dobila "zeleno luc" da smo jo lahko dali kdaj pa kdaj tudi v lezalnik, vsekakor pa ne za vec kot pol ure.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 15:01:26   
catalina
No, hvala mamice za odgovore, naj povem, da sem ga imela včeraj prvič notri in to samo 10 min, danes pa 5, vsaj toliko, da vmes kaj postorim, pa je zelooooooooooo užival, preveč, hvala, še 1x, ne bom pa pretiravala...bomo videli, lp

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 15:04:18   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Sestricna je imela svojo deklico od rojstva v lezalniku in je bila mala kasneje precej zategnjena. user posted image  Kako zategnjena? Zaradi ležalnika? Ja, kakšnega je pa imela?



Strinjam se, če zdravnik reče, da to pa ni primerno, on že ve zakaj; očitno ni vse tako, kot bi moralo biti. Se pa ti raznorazni dodatki tako spreminjajo in dopolnjujejo, da komaj dohajam vse to. Vam samo en primer povem, ko ste vse tako pametne: ko sem prvič rodila, to je dobrih 11 let nazaj, sem morala novorojenčka držati v ležečem položaju, podložen s celo roko, nič pokonci. Ko sem dve leti nazaj zadnjič rodila, mi je pediater pokazal handling prijem: moja novorojenčica je bila pokonci v napol sedečem položaju, držala sem jo z levo roko za stegno..... Tako da, drage moje, ne nasedajte vsem pametnim izjavam, kaj vse ni primerno, ko boste imele dva, tri otroke, na vse te neumnosti še pomislile ne boste, vsake rešitve se boste oprijele kot rešilne bilke. Razen ob dveh mamah, pa varuški vam to res ne bo treba! Moji trije otroci zaradi uporabe ležalnika niso nič zategnjeni user posted image  (kap user posted image ), je pa res, da so bili vsi trije zdravi novorojenci (hvala bogu user posted image ), smo pa negativno izkusili uporabo hodalice, pa če bi imela še enega otroka, bi hodalica bila tudi v uporabi. Sploh za uporabo le-te pa je seveda potrebno imeti veliko mero zmernosti in previdnosti!

_____________________________



(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 15:53:02   
barni
No samo se tole bom dodala, ker ocitno tukaj res ni pametno svojega mnenja povedati.

Puncka, ki je bila potem zategnjena ni bila SAMO zaradi lezalnika, ker pa je bila veliko v njem, je velika verjetnost, da je bila TUDI zaradi tega. Zategnjenost pomeni, da otrok nima pravilnega gibalnega vzorca, razvije se tudi ekstenzijski vzorec, ki se ga uspesno odpravi s pravilnim handlingom v to pa je potrebno vloziti nekaj truda in biti dosleden.

V lezalniku otrok nima prave opore, tako majhen kot je se nima dobro razvitih misic in zaradi tega ne zmore obvladovati svojega telesa. Posledicno je v lezalniku v nepravilnem polozaju, kar lahko vodi v ekstenzijski vzorec. Kaj je razlika med narocjem in lezalnikom? V narocju otroka stalno popravljate, tudi ko otrok sili v neprimeren polozaj, ga s svojo mocjo zadrzite v pravilnem (polozaj lunice). V lezalniku te opore nima.

Casi se pa tudi spreminjajo ja...menda so nam dajali kravje mleko za piti ze pri nekaj mesecih, danes vemo, da naj bi ga otrok pil sele po enem letu.

Skratka povedati sem hotela samo svoje mnenje, dela pa tako ali tako vsaka po svoje.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
4.11.2008 16:03:00   
BUŠICA
Tako da, drage moje, ne nasedajte vsem pametnim izjavam


bolj se ne bi mogla strinjati.
sicer kdor ima kaj logike, ve, da otroku od 10min. v ležalniku ne more biti hudega (če, potem je bilo z otrokom že prej kaj narobe), kot tudi, da otroka ne bo pustil ne vem koliko v temuser posted image  ležalniku.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
4.11.2008 19:01:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
18.11.2008 9:34:57   
titi3
Jaz bi pa dodala samo to. Paziti moraš samo, da ležanik ni premehek. V eni trgovini Pikapolonica so mi želeli prodat ravno najmehkejšega, ker naj bi bilo tako prav. Njamehkejši pa so tudi med najdražjimi.



_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: LEŽALNIK, GUGALNIK
18.11.2008 10:50:13   
zmajaz
Če bi preveč poslušal mnenje strokovnjakov, itak ne bi smel uporabljati NIČ - ne kengurujčka, ne hojice, ne ležalnika - nič od nič. Naša je v ležalniku vedno zelo uživala in še zdaj pri 10,5 mesecih jo dam čez dan not, ji naštimam uspavanko in jo zibam, da za kako urco zaspi. Običajno jo zmanjka v par minutah. Bomo pa počasi morali to ukinit, ker bo že prevelika za not.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?