|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče več mleka?
1.11.2008 20:58:06   
vcugmas2
Naš sedaj 5 mesečni user posted image noče več mleka. Imava prave borbe, da poje vsaj malo. Ko je se dere na ves glas. Poje 60-100 ml 4-5krat na dan. Do pred enim tednom smo 6krat jedli po 150-180.

Problem pa je, da če mu dan GH po mleku je brez kakršnih koli težav?

A je imela katera kakšno podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče več mleka?
1.11.2008 21:15:31   
tilči
Mi imam tudi zadnje tri dni borbe.sem tudi mislila, da zavrača mleko in da noče piti po flaški, ter da bi raje jedel po žlički. Potem pa sem ugotovila, da ga zgornja dlesen boli, čakamo zobek, tako da mu prej namažem s calgelom, potem pa z veseljem popije mleko. Je pa star 5,5 meseca

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče več mleka?
1.11.2008 21:15:52   
*NikoLina*
Pri nas je ista zgdba...samo da je stara 6m. Začelo se je, ko sta ji začela zobka rasti. To sem še razumela...Potem smo začeli z GH in od takrat noče več flaške. Gh še ne poje za samostojen obrok, mlekca pa poje 4 obroke po 100 - 150mluser posted image  Včasih tudi manj...Jaz se tolažim s tem, da pač ne potrebuje več toliko mleka oz. da ni več takšnega poskoka v rasti..Imamo pa pregled pri P v kratkem pa bomo videli..

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče več mleka?
1.11.2008 21:16:46   
ZmajTolovaj
Če prav razumem, noče piti mleka, GH pa ima rad? Potem ti svetujem, da mu ponudiš kašice z mlekom, da bo tako not dobil tisto, česar noče po flaški. Bo pač na žlico "jedel mleko" user posted image Sicer podobnih izkušenj nimam, naša user posted image obožuje mleko in ga še zdaj spije 2dcl zjutraj in zvečer po flaški, pa je stara dobrih 15 mesecev. Lahko da je samo faza, ne ga silit, čez kak teden mu spet ponudi, pa boš videla.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče več mleka?
1.11.2008 21:23:37   
vanomis
To pa tudi mene zanima.  user posted image

Zjutraj ga še uspem prepričati, da spije 170, čez dan poje še 120, potem zvečer v s kašico 80 in proti polnoči še 170. Spije pa od 2 do 3 dcl čaja, vode.
Ko mu čez dan ponudim mleko, začne vreščat in mahat. "Ne bom!!!"

Približno 14 dni uvajam GH in mislim, da je povezano s tem.
Ga pa ne silim z mlekom. Če noče, noče. Skušam pa potem nekaj GH pripraviti z mlekom.





(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče več mleka?
4.11.2008 9:48:22   
happycola
Moja punčka je pri dveh mesecih začela odklanjat mleko. Bili smo tudi v bolnišnici in niso odkrili vzroka odklanjanja. Mučili smo se dva meseca z mlekom pri dopolnjenih štirih mesecih smo prešli na GH. Od takrat ne je več flaške. Zjutraj in zvečer poje Mlečne riževe kašice, za kosilo zelenjavno juhico ali špinačo. Med obroki ji dam tudi sadno kašico in kakšen jogurt. In od takrat dalje tudi ponoči spi ( od 9-8 ). Sedaj je stara 5 mesecev.

(odgovor članu vanomis)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče več mleka?
4.11.2008 9:51:06   
Naja30
Tudi jaz ti svetujem, da mu daš kakšno kašico z mlekom. Sploh pa ne sekiraj se, tudi če bo malo manj mleka popil, ne bo nič narobe. Mogoče bo hitro minilo.

(odgovor članu happycola)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče več mleka?
4.11.2008 11:13:15   
Mesečnica
Naš prvorojenec se pri dobrih dveh mesecih ni več hotel dojiti, zato sem si mleko črpala in ga hranila po steklenički. Pri treh mesecih mojega mleka sploh ni več maral, povsem ga je zavračal, jedel je le še adaptirano mleko. Pri štirih mesecih se je uprl tudi adaptiranemu mleku in smo morali po hitrem postopku preiti na gosto hrano. Na srečo smo bili uspešni. Mlečne kašice je brez problema jedel le kakšna dva meseca, potem pa jih je vedno bolj zavračal. Mleko sem mu potem skrivala v zelenjavne in sadne kašice. Ko smo lahko prešli na izdelke iz fermentiranega mleka, jih je na srečo dobro sprejel in še danes (pri 17 mesecih) jih ima zelo rad. Mleka pa še vedno ne mara.

Nekateri otroci in odrasli pač ne marajo mleka. Moj je to verjetno dobil po meni, jaz namreč tudi ne prenašam mleka, mi je kar slabo, ko ga vidim. Menda imam problem s toleranco na laktozo, zato brez problema jem mlečne izdelke iz fermentiranega mleka, mleka samega pa ne prebavljam user posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.11.2008 16:11:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mesečnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Adaptirano mleko
Sanikaa

Katero adaptirano mleko dajete otroku:

Aptamil (36%)

Novalac (22%)

Milumil (3%)

Hipp (14%)

Nestle Beba (5%)

drugo (19%)


Število vseh glasov: 314

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!