|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nedajanje sirupa za železo
23.3.2005 20:54:52   
Adelina
Moj devet mesečni pikec je nekoliko slabokrven in je dobil 3 flaške sirupa Ferrum Lek. Videla sem, da vse niste dajale sirupa otroku, ampak ga nadomeščate s hrano. Kaj točno ste jim dajale jesti oz. kaj vse je bogato z železom in ali je bilo potem s krvjo oz. železom vse v redu.
Najlepša hvala za odgovor!
Neposredna povezava do sporočila: 1
23.3.2005 20:59:48   
puncica
Mi nismo dal smo bili tud slabokrvni pri 6 mescih. Je pa jedla meseka, pa zelenjave velik, skratka nism ji več dajala tolk mleka. Pri 9 mescih je vse ok in je zdravnica rekla ni treba več sirupa. Sem bla ful vesela. Lahko pa ji daš kake jetrce, zelena zelenjava, mesek, no nam je rekla da naj ji dost meska dajemo,....

Baje pa da ni dober za zobke, upam da bo z železom naslednjič vse ok

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2005 7:32:27   
puri
Ja, jaz mu ga tut nisem dajala, ker pravijo kako škodljiv je za zobke in ker ni bil veliko slabokrven, sem mu skušala dat železo s prehrano (suhe slive, suhe marelice, borovnice, špinača, meso, brokoli, cvetača, brstični ohrovt,...)

lp

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2005 7:37:34   
buči
No, mi smo pa popili 2 steklenički sirupa, je vse, kar vsebuje železo, pa je bilo pri kontroli še mnaj hemoglobina, kot pri prvem testiranju. :zmeden2: Je pa res, da imajo po moževi strani dedno slabokrvnost. Mogoče je pa kaj na tem ... :( :( :( Dobila sva še 2 steklenički in jih pridno papava. Zob sicer še nima, se mi pa zdi da je bolje, da ima kakšen zobek slabši, pa da ostale stvari "štimajo". Mislim na tiste, na katere vpliva slabokrvnost.

:kuza:

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2005 8:20:44   
Anonimen
Našemu Timijuso tudi predpisali sirup Ferum,pa je dobil tako drisko,da je bilo hudo.Nato smo šli v italijansko lekarno in kupili sirup,ki je manj močen(predlog pediatrinje)pa se je ponovilo.Popolnoma smo prenehali z apliciranjem sirupa in se osredotočili na prehrano.Zadnji odvzem krvi in izvid je pokazal,da ima kri v redu zelo v redu in da o slabokrvnosti ni duha ne sluha.Sicer pa pri dojenčkih je ta pojav slabokrvnosti pogost,lahko se ga da rešit z prehrano.

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2005 8:41:03   
viv_
Naša ima malo manj železa (113 namesto 120) pa je pediatrinja rekla, naj ji damo rozine.

lp

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2005 10:42:00   
Mojca P.
Mi naj bi tudi dobili sirup, pa je zdravnica rekla, da bi sklenina porumenela. Pruporocila je tabletke, ki se dobijo v Avstriji.
Nismo jih se kupili, ker se jemo antibiotik in to ne gre skupaj, ko pa s tem prenehamo pa gremo ponje.

Imena se ne spomnim (nosi ata bianco recept,kjer je zapisano ime v denarnici), vam pa lahko javim, ce vas zanima.
Baje so popolnoma neskodljive zobem, zdrobis jo v kasico ali stopis v soku ali sipkovem caju, v glavnem postrezes z vitaminom C, ker se potem zelezo bolje absorbira. Isto velja sicer tudi za sirup.
:rozica:

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2005 11:18:36   
BokiMB
Pri 6. mesecih smo dobili tri flaške Ferruma, porabili smo eno in pol. Vsak dan sem mu dajala meso (bolje rdeče kot belo) in zelo pogosto temno zeleno zelenjavo, kompote s svežim in suhim sadjem, tunino, rumenjak.

Pri enem letu je imel železo 119, spodnja meja je sicer 120.

Mojca P., mene pa zanima, katere tabletke so to.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2005 12:02:31   
dejčka2
Jaz sem moji punčki dajala sirup, posledica so črni zobki. Zobkov še sploh ni imela, ko pa je prišla zgornja enkica ven, je bila čisto črna. Takoj sem prenehala davat sirup, pa je bilo prepozno. Zdaj ima vse zgornje zobke črne, prvih štirih sploh nima, slabokrvnost pa je nadomestila z prehrano. Če bi vedela, kaj naredi sirup zobkom, ji sploh nebi davala. Zdaj je stara že pet let, pa komaj čakamo, da bodo ven padli. Sploh si je neznam predstavljat z zobki.Bošček mali.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2005 13:31:43   
puri
Ja,... pravijo, da tudi, če zobkov še ni, da jim vseeno škoduje!

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2005 14:00:47   
Mojca P.
Boki MB, ti javim ime jutri. Moj dragi je dal recept kolegu, ki gre jutri v Avstrijo, imena pa si nisem zapomnila, pravzaprav ga tudi prebrat nisem znala, ker je tako naceckano.

Javim jutri.

:rozica:

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?