julči
|
oj, tud js sem na dieti že 5 mesecev, sem se je že kar navadla. Kruh lahko krjavlov, martinov in jelenov. Meni ga peče mami in sem ji izredno hvaležna ker je zelo dober, dela pa mi tud domačo marmeladko raznoraznih okusov Bravo mami. Drugač pa si delam rižev narastek (z jabolki ali slivami, rozinami), testenine jem navadne znamke merkator (nimajo jajc in so poceni), lahko si nardiš malce prilagojeno omako s faširanim govejim in kašno zelenjavo, lahko ješ prilagojeno musako, pire in bučke, pire in špinačo, pire ali polenta z golažem, včasih si nardim tortilje s piščancem in zelenjavo, kšne polpetke iz govejega in kosmičev, velikrat pa kar pečeno meso (puran, piščanec,.teletina..) + krompir (pečen, v kosih, restan,..), goveja župca,rižote, zelenjavne juhe, čorbe, kisla repa s krompirjem, jem veliko solate, rdečo peso, sadje-razen alergogenega, gres in riž na ovsenem mleku,.. ki si ga posladkam z nesquick kakavom (ne vsebuje mleka), včasih si nardim tud čokolino z riževim mlekom, puding royal vanilija, corn flakes,.. imam nekaj receptov za peciva, piškote,.. če ne smete belega sladkorja ga lahko nadomestiš z javorjevim sirupom,... peciva se čist lepo spečejo z jajčnim nadomestkom No egg, ki ga majo povsod, od sladkega jem tudi jedilno čokolado, ki vsebuje 70% kakava od Gorenjke (nima mleka), Aja pa nardim si še palačinke ali šmoren, dobro nadomestilo za pašteto je bio pašteta granovita (gor je čebula narisana ), margarino pa jem geo 40% mi je še najboljša od teh margarin. Na tej margarini si spečem tud kokice (so nenormalno dobre), jedla sem tud že navaden čips pa ni blo reakcije. Glede te limonine arome, ki nej bi bla povsod... ? js jem nomalno, pa ni reakcije, mogoče se bo bolj pokazalo ko bo tamala sama jedla, k bo direkten vnos, nevem. Uglavnem sem se zelo navadila, ni mi težko, jem u bistvu vse- prilagojeno ali kšno sestavino izpustim. Nisem tud nič shujšala, ker res veliko jem, imam blazen apetit ko dojim Upam da sem kateri pomagala s kakšno idejo, pa ne obupovat, če je "samo" alergija na mleko in jajca- sej to itak ni nevem kako zdravo (s tem se tolažim). Se pa tud js priporočam za še kakšno idejo za popestritev jedilnika. Punce je pa največ vredno to, da se trudimo za naše , s tem ko smo na dieti in dojimo (alernova je res bljek), saj je za alergike to še bolj dragoceno. Pohvale vsem mamicam, vem da je večkrat težko!
|