|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali lahko bivši delodajalec....?
28.10.2008 14:38:54   
Anonimen
Pozdravljeni,obračam se na vas z upanjem,da mi bo lahko kdo pomagal? do nedavnega sem bila zaposlena za določen čas. Po poteku pogodbe mi je rekla nadrejena oseba, da bi mi z veseljem podaljšala ampak mi ne more ,ker že tako ima preveč delavcev. Ok do tu še nekak razumem,ampak kaj se mi je pa zdaj zgodilo?
Grem na razgovor k drugemu delodajalcu in mi tam povedo da so se povezali z bivšim delodajalcem, in kaj vse je ona govorila o meni, da sem konfliktna oseba in da oni prav tako iščejo kader!!
IN ZDAJ ME ZANIMA ALI NI TO KRŠENJE ČLOVEKOVIH PRAVIC?
Ali lahko bivši delodajalec podaja vse podatke delavca?

NAJLEPŠA HVALA ZA VAŠE ODGOVORE,...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali lahko bivši delodajalec....?
28.10.2008 14:42:31   
Anonimen
Lahko. To je priporočilo bivšega delodajalca. Tvoje je pač slabo. Pojdi nazaj in reši konflikte na miren način. Morda boš kasneje lažje dobila službo. Mi pa v napisanem ni najbolj všeč to, da so ti rekli, da ti ne bodo podaljšali pogodbe, ker imajo preveč zaposlenih, zdaj pa govorijo drugače. Lažejo tebi ali igrajo umazano igro?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2008 17:07:12   
muška
Seveda lahko to počnejo, v bistvu je tega vedno več. Bi pa jaz šla do bivših delodajalcev in razčistila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2008 17:10:12   
Anonimen
Lahko. To je priporočilo bivšega delodajalca.

Jaz pa mislim da ne.
Priporocila, ki jih poznam, se dajejo na zeljo mene kot zaposlene in so obicajno pozitivna. Zavrnitev priporocila pomeni, da delodajalec ne zeli dati priporocila. Nisem pa se slisala za negativno priporocilo in to uradno. Svasta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2008 18:29:11   
Felicita
nope, negativnega priporočila bivši delodajalec ne sme dat oz. ga novi ne sme upoštevat. lahko da priporočilo (pozitivno), ali ga zavrne (to ponavadi je enako kot negativno). ampak še vedno, mal pobrski po kakšnih pravilnikih in tem, ker se mi zdi da sem to nekje brala, da je prepovedano.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2008 18:39:23   
Anonimen
HVALA VSEM ZA ODGOVORE, JA BOM ŠLA IN RAZŠČISTILA ZADEVE,KER TOLE JE PA VIŠEK VSEGA.
Mal sem se zanimala in mi je ena na visokem položaju rekla da je to prepovedano,da lahko greš v tožbo!

HVALA ŠE ENKRAT SUPER STE.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2008 18:41:22   
Anonimen
Tukaj najdes zakon o varstvu osebnih podatkov: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200486&stevilka=3836

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2008 18:44:17   
Anonimen
Se tole iz zakona:

(1) Osebni podatki se lahko obdelujejo le, če obdelavo osebnih podatkov in osebne podatke, ki se obdelujejo, določa zakon ali če je za obdelavo določenih osebnih podatkov podana osebna privolitev posameznika.
(2) Namen obdelave osebnih podatkov mora biti določen v zakonu, v primeru obdelave na podlagi osebne privolitve posameznika pa mora biti posameznik predhodno pisno ali na drug ustrezen način seznanjen z namenom obdelave osebnih podatkov.

Samo ce se sklicujes na to, je dovolj.
Sicer so pa taksna "priporocila" v nasprotju z dobro poslovno prakso.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2008 18:49:38   
lemavrica
Mislim da lahko, saj se je potencialni bodoči delodajalec na starega obrnil glede tebe oz. najbrž s vprašanjem kaka delavka si bila. Drugo bi bilo,če bi stari delodajalec sam okoli govoril kakšna si,.... V tem primeru ne gre za kršenje varovanja osebnih podatkoav ampak za neko oceno tebe kot delavke.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2008 19:20:12   
Anonimen
Avtomatizirana obdelava osebnih podatkov, pri kateri se o posamezniku lahko sprejme odločitev, ki ima za posledico pravne učinke v zvezi z njim ali na njega znatno vpliva in ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi podatkov, ki je namenjena ovrednotenju nekaterih osebnih vidikov v zvezi z njim, kakršni so zlasti njegova uspešnost pri delu, kreditna sposobnost, zanesljivost, ravnanje ali izpolnjevanje zahtevanih pogojev, je dovoljena le, če je odločitev:
1. sprejeta med sklepanjem ali izvajanjem pogodbe, pod pogojem, da je pobuda za sklenitev ali izvajanje pogodbe, ki jo je vložil posameznik, na katerega se osebni podatki nanašajo, izpolnjena ali da obstajajo primerni ukrepi za varstvo njegovih zakonitih interesov, kakršni so zlasti dogovori, ki mu omogočajo ugovarjati takšni odločitvi ali izraziti njegovo stališče;
2. določena z zakonom, ki določa tudi ukrepe za varstvo zakonitih interesov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, zlasti možnost pravnega sredstva zoper takšno odločitev.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2008 20:20:24   
K_a_t_i
Ah, dejte no... Vsak resen delodajalec bo skušal pridobit kakršnokoli informacijo o potencialnem kandidatu za službo. Pa če to pomeni, da mora dvignit telefon in poklicat kolega iz firme v kateri je le-ta delal predhodno, bo to sigurno naredil. Ne razumem pa, kako je lahko tako "butast", da to na razgovoru pove kandidatu user posted image Če bi jaz imela takšne izkušnje kot tvoj novi šef, potem te na razgovor z mano enostavno ne bi bilo.
Opcija je pa še druga, da je ta "novi" šef blefiral, ker je želel videti, kako reagiraš v nepredvideni situaciji.

Sicer pa - ali bi se opisala kot nekonfliktna oseba?

Pa meni se ne zdi, da je tukaj kdo obdeloval osebne podatke - tko da - tele zakoni, ki ste jih scitirale, so mimo.

Še to - vse več CVjev vsebuje "priporočila", kjer je naveden samo kontaktni podatek osebe, ki jo lahko pokličeš in se pozanimaš o njenem delu. V tem primeru menim, da priporočilo ni nujno in samo pozitivno.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 28.10.2008 20:24:31 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2008 20:27:56   
rija
jaz se vsekakor pozanimam o delavcu...pa če je prav ali ne...edino tega delavcu ne bi nesla na nos...bi rekla enostavno, da se zanj nisem odločila in basta. saj mi ni treba posebej razlagat svoje odločitve.

bo pa tega čedalje več. kdo pa hoče slabe delavceuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2008 20:31:50   
Anonimen
Vsak resen delodajalec bo skušal pridobit kakršnokoli informacijo o potencialnem kandidatu za službo

Ah ne user posted image .
Vsak resen delodajalec bo dobil toliko ponudb za delo, da se mu taksnih poslov ne bo treba iti.

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2008 20:35:07   
Anonimen
Ne razumem pa, kako je lahko tako "butast", da to na razgovoru pove kandidatu

Tega pa tudi jaz ne razumem.

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.10.2008 20:49:06   
Dejča
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Vsak resen delodajalec bo skušal pridobit kakršnokoli informacijo o potencialnem kandidatu za službo

Ah ne user posted image .
Vsak resen delodajalec bo dobil toliko ponudb za delo, da se mu taksnih poslov ne bo treba iti.

Saj ne bo preverjal za vseh 500 kandidatov - samo za tiste, ki bodo prišli v ožji izbor. Pri dobrih službah ljudi ne vzamejo kar na lepe oči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.10.2008 20:51:34   
Dejča
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Ah, dejte no... Vsak resen delodajalec bo skušal pridobit kakršnokoli informacijo o potencialnem kandidatu za službo. Pa če to pomeni, da mora dvignit telefon in poklicat kolega iz firme v kateri je le-ta delal predhodno, bo to sigurno naredil. Ne razumem pa, kako je lahko tako "butast", da to na razgovoru pove kandidatu user posted image Če bi jaz imela takšne izkušnje kot tvoj novi šef, potem te na razgovor z mano enostavno ne bi bilo.
Opcija je pa še druga, da je ta "novi" šef blefiral, ker je želel videti, kako reagiraš v nepredvideni situaciji.

Sicer pa - ali bi se opisala kot nekonfliktna oseba?

Pa meni se ne zdi, da je tukaj kdo obdeloval osebne podatke - tko da - tele zakoni, ki ste jih scitirale, so mimo.

Še to - vse več CVjev vsebuje "priporočila", kjer je naveden samo kontaktni podatek osebe, ki jo lahko pokličeš in se pozanimaš o njenem delu. V tem primeru menim, da priporočilo ni nujno in samo pozitivno.

Bolj se ne bi mogla strinjati s teboj.
Le zakaj se ne bi pozanimali, kako je nekdo opravljal delo. Zame je to le pozitivno. Razen če se res nisi šefu (ali še raje šefinji user posted image ) tako zamerila, da bo govorila le negativne stvari o tebi, pa čeprav si delala dobro.
Nekaj pa mi govori, da si le precej konfliktna (?).

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.10.2008 20:52:33   
Anonimen
Saj ne bo preverjal za vseh 500 kandidatov - samo za tiste, ki bodo prišli v ožji izbor. Pri dobrih službah ljudi ne vzamejo kar na lepe oči.

Pri dobrih sluzbah konkurenca dela svoje user posted image .

Je pa razlika, ali isces sluzbo v "Spodnjem Dupleku", kjer se itak vsi poznajo in vse vedo o vseh, ali pa v Ljubljani, kjer je konkurenca tako na strani ponudbe kot povprasevanja po delu drugacna in bistveno vecja.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?