BABY LOVE
|
Pozdravljene, potrebovala bi nasvet glede izvršbe preživnine. Oče moje princeske ni želel plačevati preživnine zato sem ga tožila. Sodišče je določilo, da mi mora do vsakega 20. v mesecu dati preživnino po 150€, pravtako mi mora dati preživnino za 2 leti nazaj, saj je ni plačeval. Na kar jaz gospoda kontaktiram preko sms in ga opomnim, da bi mi moral dati preživnino za tekoči mesec in vse za nazaj. Dva meseca sem ga pustila pri miru in mu nisem težila za denar, ker sem mislila, da se bo sam spomnil in me kontaktiral, da se dogovoriva. Njegov odgovor na moj sms je bil, da če sem padla na glavo, kakšno preživnino jaz to mislim za nazaj, da naj pozabim in če mislim, da bom dobila gotovino, da se krepko motim. Sem mu napisala nazaj kaj misli. Če mi morda namerava dati krompir in jabolka za ozimnico. Skratka potrdiv je to kar sem tako pričakovala, da se bo zgodilo, torej da ne bo želel dati otroku preživnine. Prijavila sem ga nas policijo, saj je to po 203. členu .... kaznivo dejanje. Gospod na policiji mi je rekel, da naj kar pridem vsak mesec če ne bo želel dati preživnine za otroka. Ker baje več kazenskih ovadb podam bolje je . Pravtako so mi svetovali, da naj dam vlogo za izvršbo na sodiče. Zanima me če morda katera ve kako dolgo traja, da nas povabijo iz državnega tožilstva na "razgovor" in kaj v bistvu tam povedo. Kaj se zgodi, če gospodič ne bo dvignil vabila od državnega tožilstva, kar mislim, da se bo zgodilo? Pravtako me zanima, če dam izvršbo na sodišče, če dobim samo preživnino za nazaj ali mu potem to trgajo vsak mesec in mi nakazujejo? In če morda katera ve kakšne so zakonske zamudne obresti? Hvala za odgovore!
|