Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 9:54:08
|
|
|
|
Soncek2105
|
Ojla, tudi sama se sprašujem kako starši pri dveh otrocih uspejo spucat celo stanovanje. Pr nas imamo pol leta staro punčko in sedaj ko je še lepo vreme sva veliko zunaj in zato gospodinjska opravila ostajajo. Ali pozna katera kakšno gospo, ki bi občasno priskočila na pomoč? Tako ene 2x na mesec. lp
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 9:55:36
|
|
|
|
Lunca1
|
se podpišem pod vaju
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 9:57:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj pa niso otroci v varstvu če si na dopustu? Al pa naj jih mož ven pelje če je doma. Še boljš pa....omisli si gospo k ti bo spucala pa pejte vsi ven
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 9:59:28
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi Sory sam men poka po šivih. Jaz si moram dopust vzet da spucam bajto, a z otroki ne nardim NČ! Raje najami lepo čistilni servis, pa naj ti kaka gospa lepo spuca.
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 10:10:24
|
|
|
|
Soncek2105
|
Sej sem že pomislila na kakšen čistilni servis. Sam pol ne veš kdo ti po stanovanju hodi. Raje bi imela kakšno gospo, ki jo kdo pozna in ve da je uredu.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 10:12:11
|
|
|
|
Marogica
|
Midva sva v tistem obodobju dala otroka čez vikend k babi. PRvi dan sva se konkretno naspala in spočila, drugi dan pa pač počistila . Generalno ....no trudila sva se.....
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 10:13:47
|
|
|
|
emaa
|
Pač ne spucaš generalno, ker v času, ko spita čez dan lahko narediš samo toliko.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 10:21:01
|
|
|
|
darja72
|
In ti si mislila drgnit, ko sta punci doma? Pa saj bi lahko vedela, da to ne gre. "Privarčuj" si raje živce in potrpljenje. In najami koga, če ne gre drugače. Za varstvo, če sam rada čistiš oz. za čiščenje. Jaz sem moja dva danes odpeljala v vrtec in bom opravila v miru, orenk in za dooolgo časa . Itak pucanje ni moj hobi, pa tudi umazano nimamo pretirano (beri: vsak pospravlja za seboj).
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 10:59:37
|
|
|
|
Volga
|
6-letnici pa že lahko dopoveš, kako se pospravlja. Oz. ne vem no, če jaz mojemu 6-letniku rečem, naj pospravi svoje stvari, točno ve, kam jih mora zložiti. Ajnštajn pač. 3-letnik je pa druga pesem, to pa priznam.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 11:01:11
|
|
|
|
sazi
|
Sory sam men poka po šivih. Jaz si moram dopust vzet da spucam bajto, a z otroki ne nardim NČ! Verjamomem, da je težko. Meni mali vleče sesalec in ga hiče prevažat ali pa sam sesat in podobno. Pač ne delam generalnega čiščenja, mapak počistim sproti, kolikor lahko. Če imam pa kako večje delo, pa "pošljem" moža in otroka na sprehod ali pa kam drugam za pol ure in v tistem času naredim, kar bi drugače v treh urah. Z otroci doma se pa res ne naredi dosti. Kar se pa raznih gospa tiče, ki pridejo čistit je pa tako, da sem sicer čisto ZA stvar, ampak je potrebno tudi kar precej priprav pred takim "obiskom". Vse je treba spraznit in pospravit, da potme res samo počisti, ne pa da mora umakniti še miljon stvari. Kar pa spet zahteva svoj čas.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 11:24:00
|
|
|
|
Arwenko
|
Ja, to kar pravi sazi drži, v bistvu je vsaj polovica dela pri tem še vedno na tebi - ker moraš vse pospravit, da ti lahko sploh potem čisti. No, midva imava eno zdaj že nekaj časa in sva zelo zadovoljna. Kar se pa čiščenja z otroci tiče, kaj pa če si najameš kakšno varuško, sicer pa lahko počasi vključuješ njih v pospravljanje, mogoče skoz kakšno igro ali kaj.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 11:25:41
|
|
|
|
Mišni
|
Kar se pa raznih gospa tiče, ki pridejo čistit je pa tako, da sem sicer čisto ZA stvar, ampak je potrebno tudi kar precej priprav pred takim "obiskom". Vse je treba spraznit in pospravit, da potme res samo počisti, ne pa da mora umakniti še miljon stvari. Kar pa spet zahteva svoj čas. O to pa jaz ne bi. Saj ko je tisti milijon stvari umaknjenih, je že 90 posto dela narejenega. Ne, to naj kar ona umika, jaz ne bi.
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 11:30:04
|
|
|
|
Soncek2105
|
Koliko pa dajeta za čiščenje? Tudi sama bi rabila eno zanesljivo gospo, ki bi prišla in dobro opravila svoje delo.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 11:44:48
|
|
|
|
*maja
|
Koliko jih pa dejansku nuca tole prakso s čistilnim servisom in to??? Pri nas je misija nemogoče imet popucano in pospravljeno v nulo pri štirih mulčkih, pa še nisem nikoli pomislila da bi dejala denar zato da bi mi kdo pospravljal stanovanje .
< Sporočilo je popravil *maja -- 27.10.2008 11:45:07 >
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 11:54:52
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncek2105 Koliko pa dajeta za čiščenje? Tudi sama bi rabila eno zanesljivo gospo, ki bi prišla in dobro opravila svoje delo. Jaz nič, ampak se že par let oldočam, da bom res eno gospo najela.
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 12:57:31
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Kar se pa raznih gospa tiče, ki pridejo čistit je pa tako, da sem sicer čisto ZA stvar, ampak je potrebno tudi kar precej priprav pred takim "obiskom". Vse je treba spraznit in pospravit, da potme res samo počisti, ne pa da mora umakniti še miljon stvari. Kar pa spet zahteva svoj čas. O to pa jaz ne bi. Saj ko je tisti milijon stvari umaknjenih, je že 90 posto dela narejenega. Ne, to naj kar ona umika, jaz ne bi. Vidiš meni pa ravno to ni, ker pol ne veš kam ti ona vse zloži in mi ni všeč da bi mi kdo šaril po omarah in to. K nam pride 1x na teden, plačamo ji 5 eur na uro, to je tam nekje 20 ali 25 eur vsak teden, pač odvisno kolko je dela. Meni je bolj bistveno, da mi počisti, to je kuhinjo, štedilnik, pulte, kopalnico kompletno, pa vse posesa in prah pobriše, pa zlika nama, po potrebi pa se dogovorimo sproti še za kakšna okna ali pomivanje in loščenje tal, pač kar je treba. Tisto svojo kramo bom pa že sama pospravla, pol bom vsaj vedla kje kaj imam.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 12:59:41
|
|
|
|
CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga 6-letnici pa že lahko dopoveš, kako se pospravlja. Oz. ne vem no, če jaz mojemu 6-letniku rečem, naj pospravi svoje stvari, točno ve, kam jih mora zložiti. Ajnštajn pač. 3-letnik je pa druga pesem, to pa priznam. Ja, pa menda ja, no. Še naš štiriletnik pospravlja za seboj, pa ne samo igrače, tudi oblačila. Sva hitro razčistila glede tega. Kar ni v omarah oz. je zvečer na tleh, roma v kanto. Pa ni noben ajnštajn Ima pač mamo diktatorko. V bistvu kar rad pomaga pri gospodinjskih opravilih Sicer ti pa verjamem, meggi, da sta ti bolj v napoto in jih raje daj takrat v varstvo, ko te popade želja po pucanju.
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 14:47:19
|
|
|
|
diva 4
|
Mislim , da šestletniki pa že znajo pospravit osnovne stvari.Jaz imam triletnika in petletnico.Hči kadar jaz likam zloži svoje cunje v v omaro , pa od vseh zokne poparčka in zloži, nižje steklene površine pošprica s steleksom in počisti. Mali pa zaenkrat samo igrače pospravi na svoje mesto , zokne in spodnje perilo pospravi v omarico, čevlje zloži na polico, aja, pa oba pospravita posodo iz pomivalca v nižje omarice.Hči pa blazno rada pomaga čistit kopalnico, sploh bide in umivalnik.Oba znata knjigice zložit na poličko.pa še kaj bi se našlo. U PISMO , da me ne bo kdo prijavil , kaj moji otroci vse delajo doma .No, naj bo jasno , da tega vsega ne počneta vsak dan .Imata pa delo za 10min. dnevno.Moram jima kar zdaj javno zaploskat Verjamem pa , da je z manjšimi kar težko. Mogoče res ni slaba ideja za kakšno pomoč pri čiščenju.
< Sporočilo je popravil diva 4 -- 27.10.2008 14:49:00 >
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 14:54:19
|
|
|
|
duhica
|
Catja, tako se dela! Pri nas je podobno. Imamo 3 in se mi kar zmeša, če bi morala za vsemi sama pucat.
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 18:34:10
|
|
|
|
timoteja
|
No, jaz pri dveh puncah 4,5 leti in 10,5 mesecev čistim sproti, kar se pač da, se pa ne obremenjujem več toliko s tem, da mora biti vse sčiščeno v nulo, zvečer si raje privoščim kdaj fitness za sebe kot coto v roko, to imam že itak skoz. Sej bodo otroc zrastli, pa bomo lahk generalno vse drgnale cele dneve...
|
|
|
|
RE: Kako naj nardim generalno čišč. z otroki 27.10.2008 20:42:24
|
|
|
|
tjašun
|
Mi smo, ko sta bili majhni, smo čistili samo nujno, ko se mi je pa nabralo, so šli pa z atijem na ta dolgi sprehod (beri 2 ure), z malico in posladki, da so zdržali. Sedaj pri 5 in 7 letih, to čisto lepo laufa, kot je rekla CatJa, tudi pri nas velja pravilo, da kar je na tleh gre v črno vrečo, ta pa v smeti. Na ta način sta bile brez Lego kock, punčk...Sedaj ni problema, niti z omarami, saj je lepo pospravljeno, kadar gresta sami iskat za nasledni dan pazita, če ne dosežeta me pa pokličeta. Res pa je da imata 3 velike škatke (Lego, Barbike+Little pony+ostalo), v katere zlagata stvari, pa še knjižno polico za knjige, svinčnike, liste, pobarvanke. Smo kar doterali, ker se bi mi zmešalo od pospravljanja. Mi pa imamo tudi eno posebnost, namreč ta mičkena ima alergijo hišni prah, tako da naredimo 1x na teden veliko pucanje, 1x pa samo posesamo. Imamo vedno čisto .
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?