|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PAP III
23.3.2005 8:12:45   
Vilma
V petek sem bila v bolnici zaradi odščipa materničnega vratu. Zdaj čakam rezultate. V bolnici mi po odpustu niso kaj dosti povedali, kaj točno so delali. Včeraj pa sem malce bolj podorbno pogledala odpustnico. Tam piše, da so mi delali:
excisio
abrasio
V nadaljevanju pa omenjajo še nek Schillerjev test.
Mi lahko katera pomaga s temi izrazi?!
Tale excisio se mi zdi, da bi lahko bil odščip
Skrbi me tale abrasio,čisto zares.
Ve katera kaj več o tem?
Oz. iskala sem na med.over.net tudi dr. Pušenjaka pa nič ne najdem. Tisti forum je meni tako nepregleden, da sploh ni za povedat.

Vse ženskice lepo pozdravljam :rozica:
Vilma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PAP III
23.3.2005 8:25:41   
Skye
Upam, da ti bo to kaj pomagalo

Abrasio – abrazija - odstranitev tkiva z ostrganjem;
sin. abrasio, izpraskanje, kiretaža; prim. strganje:
~ maternice odstranitev maternične sluznice zaradi ustavitve krvavitve in odvzema tkiva za histološko preiskavo; sin. abrasio uteri, izpraskanje maternice;
- diagnostična ~ inštrumentalni pregled in iztipanje cervikalnega kanala maternice in maternične votline, pri katerem se odvzame tkivo za preiskavo; sin. abrasio explorativa;
- frakcionirana ~ ločena abrazija sluznice cervikalnega kanala maternice in maternične votline za histološko preiskavo; sin. frakcionirana kiretaža;
- potezna ~ abrazija maternične votline z eno potezo z odvzemom vzorca tkiva za histološko preiskavo;
- terapevtska ~ abrazija zaradi premočne in/ali predolgotrajne krvavitve iz maternice

ekscízija -e ž odstranitev tkiva ali organa z izrezanjem; sin. excisio, izrez

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PAP III
23.3.2005 8:29:50   
Anonimen
Jutro Vilma.
Jaz sem imela tudi isti poseg kot ti.Če se še spomnim,je excisio,da so ti vzeli vzorec za v laboratorij-odščipnili abrazija pa je da so popraskali površino materničnega vratu,to se pravi,da so pobrali vrhnje obolele celice.
Upam da sem bila dovolj jasna.
Lp neva

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   PAP III
23.3.2005 8:30:26   
*KAJA*
Pozdravljena!
Upam da se zdaj ko je vse za teboj boljše počutiš in da boš čimprej okrevala!!:rozica:
Abrasio:izpraskanje
Schilllerjev test:ti bom bolj po domače povedala: ta test izvajajo s pomočjo joda,ki se na mestu,kjer je potrebna biopsija temno razbarva oz. je pozitiven.
Držim pesti,da bodo rezultati dobri.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PAP III
23.3.2005 8:46:54   
Vilma
Ojoj vse sem pobrkala :zmeden:
Torej abrasio je praskanje, exciso pa odščip materničnega vratu.
Mene pa je taka panika zagrabila, ker mi se izraz abrasio sliši zelo podobno kot splav.
No zdaj ste me pomirile, hvala vam :)
Včeraj je bil v Delovni prilogi Ona članek o teh brisih, če katero zanima.

V članku navajajo, da je najpogostejši razlog za obolevanje žensk na materničnem vratu pogosto menjavanje partnerjev in zgodnji spolni odnosi.
Jaz moooočno dvomim, da je to res.
Poleg tega naj bi bila Slovenija v samem Evropskem vrhu glede obolevanja žensk za rakom materničnega vratu.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PAP III
23.3.2005 9:53:17   
cmokec
Pred dobrim letom, ko sem bila v bolnici, mi je sestra tako na večernem čveku na hodniku pojamrala, da toliko problemov, kot jih imajo že mlade punce s materničnim vratom, pa še ne. Vzrok naj bi bilo sedenje na mrzlih tleh in prekratke majčke kot posledica mode. Vse skupaj privede do pogostih vnetij in belega toka, ki slabo vpliva na maternični vrat. Če so vnetja res pogosta, se tkivo na vratu lahko spremeni, oslabi, in posledica je PAPIII. Skratka tkivo se ne obnavlja in se deformira. Najbolj nemogoče pa je, da bo zaradi naštetega tega še več, brise so pa z enega leta prekrojili na odvzem vsake tri leta. V zdravstvu je to nezaslišano.

Meni je ta razlaga logična in od takrat mojega predela ledvic in popka ni več videti. Je vse lepo na toplem.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PAP III
23.3.2005 11:23:24   
mujcek
Jaz sem imela podobno situacijo kot jo opisuje špela100, le da nisem imela operacije, ker ni bila potrebna, če pa bi bila potrebna pa mi je G svetoval to lasersko operacijo in ne konizacijo, kot jo je predlagala prejšnja ginekologinja:)

Še sreča, da sem poiskala drugo mnenje ;)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PAP III
23.3.2005 12:08:25   
Vilma
Veš Cmokec, ta tvoja razlaga je tudi meni veliko bližja! Tudi sama sem v najstniških letih kazala popek in ledvica. In bog ne daj da bi si oblekla pozimi pod hlačami žabe! Kako mi je danes žal, da nisem poslušala mame.
Danes se pazim sto na uro, vse je kot pišeš tudi ti, na toplem :)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PAP III
23.3.2005 17:47:59   
gojska
HEJ,

meni so delali lasersko konizacijo pred 7 leti.

Brez problemov, razen na histološkem pregledu, ko so mi tkivo samo odščipnili. Takrat sem 6. dan in TA JE VEDNO KRITIČEN- tudi po konizaciji- začela močno krvaveti. V avtu sem po stotih metrih sedela v luži krvi. Ne bi vas rada prestrašila ampak dobro je da človek ve kaj se vse lahko zgodi.

Sama mislim, da sem imela pap3 zaradi stresa, saj mi je tisto pomlad umrla mama.

Me pa prav zanima če imam mogoče zaradi te konizacije tudi probleme pri zanositvi ?

Najslabše je ,ker ti nihče nič ne pove(OD ZRAVNIKOV MISLIM) in moreš sam vse zvrtat.

:sloncek:GOJA

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   PAP III
24.3.2005 8:16:09   
didgeridoo
Ojla,

jaz sem imela klasično konizacijo na onkološkem pred letom in pol (tudi zaradi PAPIII). Sem pa prišla še ta zadnji čas, no na koncu je bilo ugotovljeno, da je bil CIN III, ampak mi je dr. Vrščaj na srečo vse lepo porihtala tako, da imam zdaj vse kontrole negativne. So mi pa ugotovil te spremembe v času nosečnosti in mi itak niso mogli nič narest (nek dr. na GK je celo predlagal prekinitev nosečnosti v 15 tednu) ampak sem rekla, da ne, da bom že kako do takrat in hvala bogu, da ga nisem poslušala, čeprav sem kar malo riskirala. Po porodu sem pa zamenjala dr. in šla k tej na onko. Mi je pa povedala, da verjetno po tako obsežni klasični konizaciji, težko da bi še zanosila. Nisem pa imela nobenih bolečin ali pa krvavitev po operaciji, sem bla pa na onko en teden.

LP od Tamare

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.