|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čiščenje noska pri 6 tednih
24.10.2008 12:05:06   
babyboooom
živjo, zanima me kako dojenčku očistiš nos?user posted image a samo s koščki vate namočenimi s fiziološko? kaj pa tisti aquamaris?? kaj sploh nardiš? zliješ not??? a lahko že uporabljam pumpice al je še premejhna? pa če lahko, katero oz kakšno mi priporočate? se mi zdi da ma neki notri k tko čudn diha....al je to normaln pr takih mejčkanih?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čiščenje noska pri 6 tednih
24.10.2008 12:07:17   
Doll
Ponoči operil P,podnevi čiščenje z fiziološko ter baby.vacom

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2008 12:10:00   
babyboooom
babyvac je tist s sesalcem??? se mi kr grozn sliš...a je dejansko v redu? drgač pa hvala za odgovoruser posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2008 12:17:35   
aluš
Bila pri točno šestih tednih v bolnici, ker je fasal irozo od starejšega. Pa šmrklja je imel za izvoz. Tam so me naučil:. fiziološko s brizgo špricneš v nos (veliko fiziološke), nato s pumpico (tisto navadno , ki ima na koncu nastvek, naprej pa plastiko, ki jo stisneš in narediš vakum) posesaš ven. Ne moreš verjet koliko spraviš ven (ampak rabiš mal vaje, pa dete se seveda dere zraven).

Operil kapljice jaz ne bi priporočala, sušijo nosno sluznico, mi smo jih dajal če jih je predpisala pediatrinja, ker se jih bolj razredčil. Ampak za tako majhnega mislim da še ne.

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2008 12:19:19   
Doll
ja s sesalcem.Kar lepo ga uporabi,otroku ne škodi

aluš najprej si preberi glede operila P potem pa piši takšne kot da.
Operil se daje lahko od rojstva naprej.
daj stran predsodke ali bo zaradi njih moral otrok fasati vnetja,ponoči nespanje in mučenje  user posted image

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2008 12:20:25   
Splet.Ka
Mi imamo nek električni sesalec smrklja...super gre ven. Seveda pa večkrat na dan z veliiiko fiziološke zalivat nosekuser posted image

Cvetim...

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2008 12:30:57   
babyboooom
a je mogoče sam normaln da dojenčki dihajo k pujski? PA NAJ MI TEGA NOBENA NE ZAMER PROSIMuser posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2008 12:59:52   
LenaG
IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom

a je mogoče sam normaln da dojenčki dihajo k pujski? PA NAJ MI TEGA NOBENA NE ZAMER PROSIMuser posted image

Točno to sem se tudi jaz spraševala user posted image  Tudi moja je tako dihala in se oglašala, pa je minilo. Imeli pa smo malo težav z noskom na začetku zaradi plodovnice. Zdaj je stara dobra  2 mesca, pa sem ji že od začetka čistila samoz vatico, ko je bilo pa huje pa sem ji v nosek stisnila še fiziološko raztopino. Zdaj ji nosek le po potrebi čistimoz vatico.

< Sporočilo je popravil LenaG -- 24.10.2008 13:00:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2008 13:38:38   
SasMami2be
Mi našemu junaku po par groznih nočeh, ko je resnično grozno dihal in se mu je nekaj 'vozilo' po nosku in Evstahijevi cevi (med noskom in grlom) smo bili pri pediatru.
Je blo vse ok, sam nas je naučil čistit noska: fiziološka (najboljša tista v spreju, ker se lepo porazdeli v nosku-Aqua Maris) pol pa s pumpico (mi imamo tisto iz lekarne ko daš malmu v noska nastavek in potem po cevčici s svojim dihom posrkaš smrkeljčke-ni nevarnosti da kaj sam vase potegneš. Za malčkov nosek pa je prijazno, ker naš vdih ni tako močan, da bi ga lahko poškodoval. Mi smo ZELO zadovoljni in ga nosimo povsod okoli!user posted image ) Naš mali je čist miren ko to počnem. Je pol ugotovil, da lahko fino diha ko mami to opravi, tako da se nič ne pritožuje! user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2008 16:19:58   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom

babyvac je tist s sesalcem??? se mi kr grozn sliš...a je dejansko v redu? drgač pa hvala za odgovoruser posted image

več kot vreduuser posted image

in takoj od rojstva naprej. sliši se res grozno, saj se je meni tudi....samo ko vidiš kak super funkcionira, si hvaležen nekomu, da si ga je zmislil....

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2008 20:10:36   
kajajaka
babyvac je tist s sesalcem??? se mi kr grozn sliš...

ja, meni je tudi grozno slišat, pa baje se nekateri otroci potem bojijo sesalca, tudi ko stanovanje sesaš...

Jaz imam šprico (sem jo pri P dobila), v nosek brizgnem malo fiziološke, da se vse zmehča... in potem z cevkico s filtrom ven posesam. Nekaj podobnegga je sedaj v BC v akciji po 5 ali 6 € in se res ful dobro obnese. Dovolj je močno, da očisti, ob tem pa ne moreš preveč potegnit in kakorkoli škodit otroku.

Naša je od začetka malo glavico izmikala, sedaj pa kar pusti, ker smo z veliko smeha in animacije to spremenili v nekakšno igro...

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2008 20:30:22   
Doll
grozno se lahk osliši kolikor hoče.
Kar se mora se mora.
Ne boli nič,lahko tudi na sebi poskusiš.
Bolj grozno je to,da ti otrok joka celo noč,ker ima vnetje in ima vročino tudi do 40 C

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2008 20:35:59   
inesc
Kje pa lahko nabavim babyvac in koliko stane. Sem namreč probala njihovo stran odpret, pa ne gre.

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2008 20:36:59   
Doll
http://babyvacslovenija.blogspot.com/
Spodaj je email,kjer pišeš za naročilouser posted image

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2008 20:38:11   
inesc
Danke!!user posted image

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2008 20:41:52   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: inesc

Kje pa lahko nabavim babyvac in koliko stane. Sem namreč probala njihovo stran odpret, pa ne gre.

stran delauser posted image

probaj tukaj

http://www.babyvac.si/index.php?s=naroci

...vox populi...

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2008 7:21:04   
Vali 81
koliko krat pa čistite vašim dojenčkom nosek? kaj to delate po potrebi ali rutinsko pa ne mislim z bv.    hvala za odgovor

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2008 7:55:24   
rija
če ni bil prehlajen, sem nosek pustila pri miru.

...vox populi...

(odgovor članu Vali 81)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2008 9:38:18   
Tisana
koliko krat pa čistite vašim dojenčkom nosek? kaj to delate po potrebi ali rutinsko pa ne mislim z bv.
 Mi smo ji na začetku čistili, ko sem pri dihanju slišala, da ima smrkelj v nosu. V vsako nosnico sem ji kapnila eno kapljico fiziološke, potem sem pa, če smrkelj ni prišel sam ven, očistila nosek z malo namočene vatke (zrolane). Kar preventivno pa tega nisem počela.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Vali 81)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?